Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

"ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΕΡΟ" ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

**********************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.11.2022

Α.Δ.Τ.:91/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός δύο σημαντικών έργων ύδρευσης σε Αγ. Μηνά και Αγ. Πάντες

Π. Ταγκαλής: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα»

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία δύο πολύ σημαντικών έργων στον τομέα της ύδρευσης, τα οποία αφορούν στον οικισμό του Αγίου Μηνά, της Κοινότητας Δεσφίνας, καθώς και των Αγίων Πάντων, της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου. Και οι δύο παρεμβάσεις αναμένεται να λύσουν προβλήματα που υπάρχουν, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των σημερινών αλλά και των μελλοντικών αναγκών των εν λόγω περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Μηνά της Κοινότητας Δεσφίνας του Δήμου Δελφών και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Δελφών», είναι προϋπολογισμού 1.178.804,33 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα.

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον Οικισμό του Αγίου Μηνά, της Κοινότητας Δεσφίνας, καθώς σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει σημαντικές προοπτικές οικιστικής ανάπτυξης, στερείται αντίστοιχου συστήματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αποτελείται από το εξωτερικό υδραγωγείο, το εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού καθώς και την κατασκευή αντλιοστασίου με όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα.

Το δεύτερο αφορά στην αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Πάντων της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, το οποίο σήμερα είναι πεπαλαιωμένο και έχει υποστεί πολλές βλάβες. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες εκσκαφής και αντικατάστασης του αγωγού που τροφοδοτεί την δεξαμενή, καθώς και εκείνου προς το κέντρο του χωριού, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και κατασκευή φρεατίων παροχών ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση των δύο πολύ σημαντικών έργων τα οποία αφενός λύνουν προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, αφετέρου όμως δημιουργούν και τις προϋποθέσεις κάλυψης των αναγκών των δύο περιοχών για τις επόμενες δεκαετίες. «Έχουμε τονίσει επανειλημμένως πως τα έργα ύδρευσης αποτελούν παρεμβάσεις ύψιστης προτεραιότητας. Η πολιτικές μας επιλογές και ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αποδίδουν και επιβεβαιώνουν με πράξεις πως ο Δήμος Δελφών σχεδιάζει αλλά και υλοποιεί σημαντικά έργα», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής.


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή