Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ ΤΟΥ "ΚΙΝ.ΑΛ." (για το ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpfa Bank στην Ιτέα)

 

                

                  “Ενός κακού, μύρια έπονται”

   Πώς το έλεγε η τότε βουλευτής Φωκίδος του ΠΑΣΟΚ και υποψηφία στις πρόσφατες εθνικές εκλογές με το ΚΙΝ.ΑΛ. Αφροδίτη Παπαθανάση, προς τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Ντόλιο, όταν το "μακρινό" 2010 η Ιτέα "ξεσηκώθηκε" κατά του "Καλλικράτη"(αν και τελικά "ταπώθηκε") :

- "Η Ιτέα είναι μια μικρή κοινότητα 3.800 κατοίκων και δεν είναι δυνατόν να είναι έδρα Δήμου, μόλις 15 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα του Νομού την Άμφισσα".

Αυτό ακριβώς έγινε! Η Ιτέα μετετράπη σε μια Κοινότητα "δορυφόρο" της Αμφίσσης, με το "ξεπουπούλιασμά" της, να συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Και έχει δίκιο η τωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδος του ΚΙΝ.ΑΛ. να εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την φημολογούμενη αναστολή των εργασιών του υποκαταστήματος της "ALPHA BANK" στην Ιτέα. Και πολύ σωστός βεβαίως είναι και ο τίτλος της αναδημοσιευομένης και από εμάς ανακοινώσεώς της : "Το κέρδος δεν έχει κοινωνική ευαισθησία".


******************************************

Το κέρδος δεν έχει κοινωνική ευαισθησία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας εκφράζει την βαθιά δυσαρέσκειά της σχετικά με τη φημολογούμενη απόφαση της Διοίκησης της Alpha Bank να κλείσει το κατάστημά της στην πόλη της Ιτέας. Μια τέτοια απόφαση είναι αναντίρρητα δεδομένο ότι θα επιφέρει πολύ σοβαρό πλήγμα στον επιχειρηματικό κόσμο, στον τουρισμό αλλά και στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συναλλάσσονται καθημερινά και για πολλά χρόνια με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Τέτοιες ενέργειες που δείχνουν παρακμή, οπωσδήποτε απογυμνώνουν σκληρά την τοπική ανάπτυξη προς το μέλλον, στο όνομα και μόνο του κέρδους των διαφόρων Ομίλων, οι οποίοι γνωρίζουν να τις εκμεταλλεύονται αμείλικτα όταν βρίσκουν τις χρονικές ευκαιρίες τους. Ήδη, λίγα χρόνια πριν, παρακολουθήσαμε με πολλή λύπη το κλείσιμο των καταστημάτων και των δύο τραπεζών που υπήρχαν για πολλά χρόνια στην πόλη των Δελφών και στο Λιδωρίκι, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον τουρισμό και στις συναλλαγές εν γένει, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να επιμείνουμε να μη συμβεί το ίδιο και στην Ιτέα μας.

Καλούμε την Τράπεζα της Ελλάδος, τον κυβερνητικό Βουλευτή του νομού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Δελφών και τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να παρέμβουν ενεργά ώστε να ματαιωθεί το κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στην Ιτέα, τη δεύτερη μεγάλη και τουριστική πόλη της Φωκίδας.


Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας

5 σχόλια:

  1. Τι να κάνει η τράπεζα εδώ βρε τσαφοκαημενοι επιχειρηματίες...δεν νογατε ότι όλη η δουλειά στο πολύ κοντινό μέλλον θα γίνεται ψηφιακά κ τα ψιλικοκο που θα χρειάζονται θα τα παιρνετε από το μηχανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πόσα λεφτά έχετε στις τράπεζες εσείς οι Ιτιωτες; Δεν χωράνε σε δύο τράπεζες; Ξοδεψτε και κάνα ευρώ στα μαγαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΌΛΟΙΠΕΣ...
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γραψαν κατι για να μας θυμησουν πως υπαρχουν η φωφαρα θα θεσει υποψησιοτητα ξανα για προεδρος και μετα θα τα ξεχασουν ολα
    τρεις κι κουκος μεινατε στο κιναλ και παντα οι ιδιοι γραφικοι
    πεστε και ενα ζητω στη συμμαχο σας νεα δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ντόλιος. Που τον θυμήθηκες; Οδοντίατρος που άσκησε το επάγγελμα μόνο για 14 χρόνια και μετά έγινε πολιτικός. Ο άλλος ο έξυπνος ο Σαμαράς αντιδρούσε για τον Καλλικράτη αλλά τον έβαλε ξανά υφυπουργό εσωτερικών το 2014! Πολύ γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή