Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

89 χιλ. ευρώ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (πλήν Ιτέας)- Δελτίον Τύπου

 Η "Κερκόπορτα" στην Παιδική Χαρά Ιτέας (φωτο 8-9-2020)

  Ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών (άρα και της Ιτέας), δηλώνει ευτυχισμένος(!), διότι υπέγραψε την σύμβαση εκσυγχρονισμού των Παιδικών Χαρών, των ευρισκομένων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας.  Εκτός βεβαίως της Ιτέας!...  

Στην Σύμβαση περιλαμβάνονται και χειμάζουσες Παιδικές Χαρές, ακόμη δε και τέτοιες  με διαστάσεις ικανοποιητικές, μόνον για αγώνες μπάσκετ 3on3.   Και αυτό νοείται (κατ' αυτόν), ως επιτυχία...

Πάσα ερμηνεία δεκτή.

****************************************  

                                                                                            ΑΜΦΙΣΣΑ 10.09.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 90/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των παιδιών χαρών

Π. Ταγκαλής: «Φέρνουμε εις πέρας ένα σημαντικό και δύσκολο έργο»


Υπεγράφη την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ του Δήμου Δελφών και του αναδόχου, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή υποδομών για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών του Δήμου Δελφών», η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί το τελευταίο και πιο σημαντικό στάδιο προκειμένου οι εν λόγω υποδομές να αποδοθούν προς χρήση στα μικρά παιδιά, πληρώντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 104.950,50 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» , μετά από πρόσκληση του Δήμου Δελφών, που είναι κύριος καθώς και φορέας υλοποίησής του, συμβασιοποιήθηκε στα 89.101,58 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτού αναμένεται να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες υποδομές για τον εκσυγχρονισμό δώδεκα συνολικά παιδικών χαρών του Δήμου, στα εξής σημεία:

• Παιδική χαρά Κίρρας: (έκταση 820τ.μ)

• Παιδική χαρά Δελφών: (έκταση 2200τ.μ)

• Παιδική χαρά Δεσφίνας: (έκταση 1.570τ.μ)

• Παιδική χαρά Γαλαξιδίου: (έκταση 200τ.μ)

• Παιδική χαρά Γραβιάς: (έκταση 2.055τ.μ)

• Παιδική χαρά Πολυδρόσου: (έκταση 740τ.μ)

• Παιδική χαρά οικισμού Δροσοχωρίου στην Άμφισσα: (έκταση 810τ.μ)

• Παιδική χαρά Επταλόφου: (έκταση 140τ.μ)

• Παιδική χαρά Χρισσού: (έκταση 140τ.μ)

• Παιδική χαρά Αθανασίου Διάκου : (έκταση 285τ.μ)

• Παιδική χαρά Καλοσκοπής: (έκταση 315τ.μ)

• Παιδική χαρά Καστελλίων: (έκταση 520τ.μ)

Βάσει της σύμβασης του έργου θα πραγματοποιηθεί καταρχάς η αποξήλωση και απομάκρυνση των παλαιών οργάνων, τα οποία είτε θα αποθηκευτούν είτε θα επανατοποθετηθούν σε άλλη θέση. Επίσης θα απομακρυνθούν και θα αντικατασταθούν, ή θα συντηρηθούν όπου είναι δυνατόν, το σύνολο των υποδομών που οριοθετούν το χώρο των παιδικών χαρών, με την ταυτόχρονη επίστρωση υλικού που ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφάλειας. Ακόμα, θα τοποθετηθεί εξοπλισμός για την εξυπηρέτηση των χρηστών (καθιστικά, καλαθάκια απορριμμάτων, βρύσες πόσιμου νερού με την κατάλληλη υποδομή, ενημερωτικές), ενώ τέλος θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής των χώρων εισόδου-εξόδου, των κιγκλιδωμάτων και των φωτιστικών. Το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να σημειωθεί, πως αποτελεί συνέχεια της προμήθειας με τίτλο «Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών Δήμου Δελφών».

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε καταρχάς πως η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει τις συγκεκριμένες δώδεκα παιδικές χαρές του δήμου πλήρως εναρμονισμένες με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε στη συνέχεια να κριθούν κατάλληλες προς λειτουργία και να πιστοποιηθούν. «Ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών, για το σύνολο των Δήμων της χώρας, υπήρξε αναγκαιότητα την οποία ο δικός μας Δήμος σήμερα σε ένα μεγάλο ποσοστό φέρνει εις πέρας», δήλωσε ο κ. Ταγκαλής, καταλήγοντας: «Θα επαναλάβω πως στόχος μας είναι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις να επεκταθούν και σε άλλα σημεία ώστε με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους».

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου