Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"


Κινητικότητα

  Μετά από "απουσία" ετών από την διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων, η Ιτέα αναλαμβάνει δράση, οργανώνοντας την δική της συμμετοχή στην προσπάθεια ευαισθητοποιήσεως του τοπικού πληθυσμού για μια καλύτερη ποιότητα καθημερινότητος, επ' ευκαιρία της  "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητι-κότητας".  Καλεί δε με την πιο κάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς ανακοίνωσή της, όλους τους συντοπίτες μας, να συνεργασθούν και να συμμετέχουν σε αυτές τις προτεινόμενες δράσεις.  Και αυτές είναι αρκετές, ενδιαφέρουσες και αξιόλογες.

Κινητικότητα λοιπόν και στην Ιτέα, για την Ιτέα και για όλους μας.  Ας στηρίξουμε όλοι, αυτήν την προσπάθεια της Τοπικής μας Κοινότητος.

Η ανακοίνωση :



Θέμα: «Πρόσκληση στις δράσεις της Κοινότητας Ιτέας Δήμου Δελφών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020»


Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η παρουσία και η συνεργασία σας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Κοινότητα Ιτέας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο Δήμος Δελφών διευρύνει φέτος τη συμμετοχή του και στηρίζει ενεργά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία έχει ως θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all) και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε τέσσερις κοινότητες του Δήμου (Άμφισσα, Γαλαξείδι, Δελφοί, Ιτέα), για να προωθηθεί η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις.

Συμμετέχουμε όλοι στο διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram με θέμα «Μετακινήσου υπεύθυνα» και ανακάλυψε το Δήμο Δελφών με τα πόδια, με ποδήλατο, κανό ή κολύμπι. Προτρέπουμε τους δημότες να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο, κολύμπι ή κανό, να τραβήξουν μια φωτογραφία τους ή μαζί με τους φίλους τους και να στείλουν τη φωτογραφία στη σελίδα του Δήμου Δελφών στο Instagram, με μήνυμα (direct) στη σελίδα municipalityofdelphi Δήμος Δελφών. Σκοπός είναι να δείξουμε σε όλους πόσο εύκολο είναι να καλύψει κανείς μεγάλες αποστάσεις στο Δήμο μας με βιώσιμο προς το περιβάλλον τρόπο. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like στο Instagram θα κερδίσει ένα ποδήλατο!


Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στην Κοινότητα Ιτέας, θα πραγματοποιήσει συμβολικό ποδηλατικό αγώνα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, το Σάββατο 19/9 και ώρα 18:00 στο Μώλο της Ιτέας για παιδιά 4-11 ετών, τηρώντας όλα τα μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπεται. Τα παιδιά θα αγωνιστούν ανά ηλικιακές ομάδες και με εναλλαγή ανά μισάωρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι ανά κατηγορία. Στη δράση θα παρευρίσκονται αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας με παγκόσμιες και πανελλαδικές διακρίσεις, όπου κατά τη διάρκειά της θα συνομιλούν με τα παιδιά για την ορθή ποδηλατική συμπεριφορά και θα απαντούν σε ερωτήματά τους.

Την Κυριακή το πρωί με ώρα έναρξης 8:00 από τους Δελφούς, θα πραγματοποιηθεί κατάβαση του Αρχαίου Μονοπατιού με τερματισμό στο μώλο της Ιτέας. Ο περίπατος στο αρχαίο μονοπάτι θα συνδέσει την ιστορία του τόπου μας και τη φύση με τα πλεονεκτήματα της πράσινης μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την ευγενική συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας θα υπάρχει ξεναγός στη θέση εκκλησία Παναγιές στο Χρισσό όπου θα μας συνδέει μέσω συζήτησης με την ιστορία του μονοπατιού.

Χορηγός της διαδρομής μας το Μεγάλο Καφενείο 1929 (πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα) θα προσφέρει σε σημεία της διαδρομής νερό και φυσικό χυμό πορτοκάλι. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν αναμνηστικά μπλουζάκια.

Στο τέλος της διαδρομής στο μώλο της Ιτέας θα μας περιμένει μια έκπληξη! Θα γίνει παρουσίαση και δοκιμή από όσους θέλουν ηλεκτροκίνητου υδροποδήλατου sea-bi από τις 11:30 έως τις 13:30 και το απόγευμα στην Μαρίνα Ιτέας από τις 17:00 έως τις 19:00.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα μοιραστούν στα παιδιά κόμικς που μας παραχώρησε δωρεάν ο Δημήτρης Αντωνίου τα οποία συνδέονται με βιωματική εμπειρία του και έχουν τίτλο «Λέμε stop στην οδική ανασφάλεια». Στοχεύουν στην αφύπνιση των νέων για την καλύτερη συμπεριφορά τους ως πεζοί τώρα αλλά και ως οδηγοί αργότερα. Ο Δημήτρης Αντωνίου που σήμερα είναι 29 ετών, στα 16 του χρόνια είχε ένα τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και έκτοτε έβαλε ως στόχο ζωής την ενημέρωση όλων για τα τροχαία ατυχήματα και εν γένει για την κυκλοφοριακή αγωγή. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής αποτέλεσαν τα τροχαία ατυχήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015. Εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις που πραγματοποιεί, βρίσκεται συνεχώς στα σχολεία μιλώντας σε μαθητές για θέματα οδηγικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Όπως αναφέραμε και αρχικά η παρουσία αλλά και η συνεργασία σας θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και είμαστε διαθέσιμοι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στο τηλέφωνο 6942523696 (Ιωάννα Καλλία).


Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας

Λύτρας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου