Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ "ΥΠΟΚΡΙΤΕΑΣ"


   Ευχαριστήριο της Υποκριτέας θεατρικής συντεχνίας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παραστάσεων του φετινού καλοκαιριού από την θεατρική ομάδα της Ιτέας Υποκριτέα Θεατρική Συντεχνία. Μια χρονιά κατά την οποία,  έπρεπε να αντιμετωπιστεί εκτός από την έλλειψη θεατρικού χώρου στην περιοχή  και η πανδημία.   Η ομάδα έδειξε τις δυνατότητές που υπάρχουν τοπικά σχήματα, να παράγουν πολιτισμό κατά την διάρκεια μιας χρονιάς, κατά την οποία ισχυρότεροι θεσμοί πολιτισμού απουσίασαν. 

Τρεις παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ...πόλεις του Δήμου Δελφών, σε χώρους που ζωντάνεψαν και μετατράπηκαν σε υπαίθριο θέατρο από την ίδια την ομάδα. Στο Καψάλειο, το εγκαταλελειμμένο παλιό σχολείο στην Ιτέα, στο παλιό καρνάγιο στην Χηρόλακα στο Γαλαξίδι, και στην  εσωτερική αυλή της οικίας του 18ου αιώνα, του οπλαρχηγού Πανουργιά στην Άμφισσα.

Οι πόροι για τον πολιτισμό είναι περιορισμένοι και οι παραστάσεις της ομάδας μας πάντα στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά τόσο των μελών της ομάδας όσο και φίλων και φιλότεχνων που στηρίζουν με την βοήθειά τους την πραγματοποίηση των παραστάσεων. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να απουσιάζουν από την υπόκλιση στα χειροκροτήματα στο τέλος κάθε παράστασης, αλλά χωρίς αυτούς οι παραστάσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.


Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε προσωπικά :

Την Καλοτίνα Σκώττη, για την ζωγραφική δημιουργία του σκηνικού
Τον Ηλία Μασσάρο,  για την εδώ και χρόνια συνεργασία με την ομάδα, στην φωτογράφιση για τα προγράμματα και τις αφίσες της ομάδας ,  την παροχή των φώτων της παράστασης αλλά και για την βοήθεια στην προετοιμασία της παράστασης στο Γαλαξίδι, 
Τον Λεωνίδα Λύτρα που αν και συνταξιούχος πάντα βρίσκει τον τρόπο με την εμπειρία του και βοηθάει.
Τον Γιώργο Παπαδόπουλο και την Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Κίρρας για την προσφορά του ηλεκτρικού πιάνου που χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις παραστάσεις.

Ιδιαίτερα για την πραγματοποίηση της παράστασης στην Ιτέα
Τον Αντιδήμαρχο Ιτέας Γιώργο Τσατσαρώνη, για την αμέριστη βοήθεια προς την θεατρική ομάδα καθ όλη την διάρκεια του έτους, όπως  και τα συνεργεία του Δήμου που καθάρισαν το Καψάλειο.
Επίσης το Catering Τερέζα , για την προσφορά των καρεκλών για την παράσταση στην Ιτέα.

Για την παράσταση στο Γαλαξίδι, ευχαριστούμε

τον Ευθύμιο Γρίβα - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαλαξιδίου και τον Ανδρέα Καρακώστα, Πρόεδρο Λιμενικού ταμείου Γαλαξιδίου για την παραχώρηση του χώρου του παλιού καρνάγιου,
Επίσης τον Πέτρο Παπαγεωργίου από την πλαζ Καλαφάτης  για την δωρεάν προσφορά των καρεκλών της παράστασης στο Γαλαξίδι.

Για την παράσταση στην Άμφισσα, ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Άμφισσας, Νίκο Λουπάκο  για την άμεση βοήθεια στην εξεύρεση χώρου και την μεσολάβηση  για την παροχή των καρεκλών της παράστασης  από το Catering "το Σπιτικό" το οποίο επίσης ευχαριστούμε.
Επίσης τον Νίκο Κατσικούλη,  υπεύθυνο για το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στην Φωκίδα "Δίκτυο Δελφών" για την παραχώρηση του χώρου της Οικίας Πανουργιά, όπως και τον Άκη Θεοχαρόπουλο για την διευκόλυνση της ομάδας στην προετοιμασία της παράστασης στην Άμφισσα, όπως και την βιντεοσκόπηση της.


Ευχαριστούμε για την συνεργασία την σκηνοθέτη μας Πάτυ Καρλιαύτη και τον Ηλία Καλπούζο που μας συνόδευσε στο πιάνο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και τον Γιάννη Γεωργαντα που δεν συμμετείχε σε αυτήν μας την παράσταση, αλλά βοήθησε με το πιάνο και τα φωνητικά στο στήσιμο της από τον περασμένο χειμώνα και η βοήθειά του ήταν ανεκτίμητη. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελένη Παπανδρέου για την πολύχρονη συνεργασία στην δημιουργία αφισών και προγραμμάτων για τον Σύλλογό μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους της ομάδας Γιώργο Μαυρουδή και Φάνη Πολίτη για την μεταφορά με το αυτοκίνητό τους εξοπλισμού της ομάδας σ


Τσιάμης Αποστόλης

τηλ +30 6973607585

skype: APOSTOLIS TSIAMIS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου