Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

"ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ" : Η ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδος Κινητικότητος)

 


       ΑΜΦΙΣΣΑ 14.09.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 91/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020- «Μετακινήσου υπεύθυνα» στο Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών διευρύνει τη συμμετοχή του και στηρίζει ενεργά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία φέτος έχει ως θέμα το «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all) και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, για να προωθηθεί η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις. Η φετινή καινοτομία είναι ότι ο Δήμος μας θα συμμετάσχει με τέσσερις δημοτικές του ενότητες, την Άμφισσα, το Γαλαξίδι, τους Δελφούς και την Ιτέα. Θα πραγματοποιηθούν μεμονωμένες δράσεις σε κάθε δημοτική ενότητα, αλλά και κοινές δράσεις με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω δημοτικών ενοτήτων. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών www.dimosdelfon.gr και θα ανακοινώνεται και από τη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram με θέμα «Μετακινήσου υπεύθυνα» και ανακάλυψε το Δήμο Δελφών με τα πόδια, με ποδήλατο, κανό ή κολύμπι. Προτρέπουμε τους δημότες μας να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο, κολύμπι ή κανό, να τραβήξουν μια φωτογραφία τους ή μαζί με τους φίλους τους και να στείλουν τη φωτογραφία στη σελίδα του Δήμου Δελφών στο Instagram, με μήνυμα (direct) στη σελίδα municipalityofdelphi Δήμος Δελφών. Σκοπός είναι να δείξουμε σε όλους πόσο εύκολο είναι να καλύψει κανείς μεγάλες αποστάσεις στο Δήμο μας με βιώσιμο προς το περιβάλλον τρόπο. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like στο Instagram θα κερδίσει ένα ποδήλατο!

«Μετακινούμαστε υπεύθυνα», συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 με ασφάλεια, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αναβαθμίζουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος που ζούμε!


Από το Γραφείο Δημάρχου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου