Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                         Άμφισσα    23 -09-2020

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                          ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ


Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας υιοθετεί το κείμενο-κάλεσμα της ΟΛΜΕ και συμμετέχει στο 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9! Συγκέντρωση στα Προπύλαια 11:30!

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημαώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά στην Αττική, τη στιγμή που συστήνουν αποστάσεις σε κάθε χώρο (ΜΜΜ, μαγαζιά κλπ) η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·       Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

·       Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

·       Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

·       Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

·       Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς.

                                                  (διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας από ΕΛΜΕ 8:00 με 11:00 και από ΟΛΜΕ  11:00 με 14:00) 




4 σχόλια:

  1. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών εδώ και τώρα , όπως γίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό θα πρέπει να είναι κύριοι της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ το πρώτο που θα πρέπει να ζητήσετε. Αλλά το ενδιαφέρον σας για την μόρφωση των παιδιών , περνάει πρώτα από την δική σας Βόλεψη. Ακόμη και τις εκλογές σας τις κάνετε καθημερινή , προκειμένου να μην κάνετε μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιολόγηση χρειάζεται η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και όλοι οι προηγούμενοι για την κατάντια της εκπαίδευσης. Για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και τις ώρες που χάνουν τα παιδιά μας γιατί δεν προσλαμβάνονται καθηγητές, ρώτα να μάθεις πόσα είναι στο νομό Φωκίδας, ρώτα το σχολείο στο Λιδωρίκι, ρώτα τους μαθητές της Δεσφίνας που πέρσι ξεκίνησαν Βιολογία στη γ΄Λυκείου το Φεβρουάριο και οι πανελλήνιες ήταν 3 μήνες μετά. Για τα βιβλία που ήρθαν ένα μήνα πριν τις πανελλήνιες στο ΕΠΑΛ. Για το τμήμα στη γ΄Λυκείου που κόψαν και το παιδί μου αναγκάστηκε να πάει σε άλλη ειδικότητα και σε άλλο σχολείο. Για να μην πούμε και για αυτά που ακουμπάμε στα φροντιστήρια και στο τέλος με τα τρελά θέματα στις βρωμοεξετάσεις τα παιδιά μας δε γράφουν. Να αξιολογηθεί η Κεραμέως για τη μάσκα βρακολάστιχο για γίγαντές και το παγουρίνο για νάνους που θα προφυλάξουν τα παιδιά μας από τον κορονοιό. Οι καθαρίστριες που είναι; Οι γιατροί που είναι; Οι εντατικές που είναι; Οι τουρίστες όμως ήρθαν!
    Άιντε στην τρύπα σας τυφλοπόντικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι βόλεψη το ότι μετά από 25 χρόνια υπηρεσία είμαι μακριά από την οικογένειά μου (Θεσσαλονίκη), πάω σε 5 σχολεία για να συμπληρώσω ωράριο και στις περισσότερες τάξεις που μπαίνω έχω πάνω από 25 μαθητές ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕ των 10:25πμ ΕΛΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!
    Α! εκλογές στην ΕΛΜΕ έχουμε κάθε δύο χρόνια, ΜΙΑ μέρα. Προλαβαίνω να κάνω ένα παιδί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω δεν έγινες εκπαιδευτικός με το ζόρι ?
      Αν δεν μας αρέσει η δουλειά μας, μπορούμε να παραιτηθούμε και να ψάξουμε για κάτι άλλο. Δεν είδα κανένας εκπαιδευτικό όμως να παραιτείται ,παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που μας περιγράφεις και όντως ισχύουν. Η "βόλεψη" αφορούσε τους ανθρώπους της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ. Εσύ γιατί τσίμπησες ?

      Διαγραφή