Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΙΤΕΑ (...και η Κίρρα)


                 Αναχωρησοαφίξεις

  Ο Ανδρέας, έχει πρόβλημα.  Ή μάλλον, η δημοτική παράταξη με την οποία "κατέβη-κε" στις προ ενός έτους αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτή έχει το πρόβλημα.  Αλλά, όποιος από τους δυο να είναι "προβλημα-τισμένος", το ουσιαστικό "θεματάκι" μετακυλίεται σε εμάς, στους κατοίκους Ιτέας και στην Δ.Ε. Ιτέας.  Διότι άλλον ψηφίσαμε και άλλος θα μας προκύψει.

Η ιστορία :

Ο Ανδρέας, έχει εκλεγεί (2019) Δημοτικός Σύμβουλος με την σημερινή διοικούσα τον Δήμο Δελφών παράταξη (δήμαρχος Ταγκαλής), συγκεντρώνοντας ικανό αριθμό ψήφων από την εκλογική περιφέρεια της Δ.Ε. Ιτέας.  Εξ άλλου ήταν γνωστός, από την προηγούμενη θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος (2014-2019), αλλά με άλλη "συγγενή" ιδεολογικά παράταξη, από την οποία απεχώρησε "βροντώντας" εκκωφαντικά την εξώπορτα, στο πρόσωπο του τότε Δημάρχου (Παναγιωτόπουλου).  Η δε, δημοσιευμένη αλληλογραφία της εν λόγω τότε "διενέξεως", είναι γνωστή. 

  Σήμερα όμως και προφανώς υπό το βάρος της απογοητεύσεως για τις πράξεις και τις τακτικές της δημοτικής αρχής, μετετράπη η θέλησή του για ενεργό συμμετοχή και προσφορά στα κοινά του Δήμου μας, σε απαρέσκεια και τελικά σε αδιαφορία, με αποτέλεσμα, να απουσιάζει σχεδόν μονίμως (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας) από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.  Σύμφωνα δε με τον κανονισμό λειτουργίας των Δ.Σ. και τον Νόμο, 3 (τρεις) συνεχόμενες απουσίες Δημοτικών (ή Τοπικών) Συμβούλων από τις εργασίες του Σώματος (Δημοτικά ή Τοπικά Συμβούλια), επισύρουν την αποπομπή τους από τις συνθέσεις των Σωμάτων (και από όλες τις Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν) και βεβαίως την αντικατάστασή τους με επιλαχόντες Δημοτικούς η Τοπικούς Συμβούλους, της ιδίας παρατάξεως.

  Αντί οποιουδήποτε σχολίου, θα σημειώσουμε εδώ ότι ο Ανδρέας, είναι από πολλούς συμπολίτες μας εκτιμώμενος ως αυτοδιοικητικός και ως άνθρωπος, με προσφορά στην πόλη μας, για αυτό και ετιμήθη δεόντως και στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες κατήλθε ως υποψήφιος Δημοτικός  Σύμβουλος, έστω και με δυο διαφορετικές (αλλά ομογάλακτες) δημοτικές παρατάξεις.

Το αναμενόμενο όμως είναι "προβληματικό" :  

Θα παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος από μόνος του, ή θα τον "παραιτήσει" η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;

Διότι, εάν συμβεί το πρώτο, θα είναι καταμαρτυρημένη πλέον η απαρέσκειά του με το παραγόμενον "έργο" της Δημοτικής Αρχής.  Σε περίπτωση όμως κατά την οποία θα εκπέσει της θέσεως του Δημοτικού Συμβούλου, με απόφαση της Προέδρου του Δ.Σ., τότε η θέση του Δημάρχου θα γίνει από ανίσχυρη έως ανακόλουθη.  Διότι, το πρόβλημα "Ανδρέας", δεν είναι του τελευταίου 3μήνου.    Και από του Σεπτεμβρίου του 2019, η μη χρησιμοποίησή του σε ενεργό θέση εντός του Δήμου, αποδεικνύει το από καιρού "ψυθιριζόμενον", ότι ο Ανδρέας εχρησιμοποιήθη ως ...ψηφοσυλλέκτης και τίποτε άλλο.

Αντικαταστάτης, υπάρχει.  Και ήδη δοκιμάζει "συνολάκι" για την ορκωμοσία (για δεύτερη φορά).

Περιμένουμε να αλλάξει κάτι;  Για την Ιτέα μας λέμε...


3 σχόλια:

  1. Αυτο το "θεμα" μηπως βγηκε απο το μυαλο του συγγραφεα? Διοτι υπαρχει και η τριτη εκδοχη να μη συμβαινει τιποτε απο αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί δεν έχουν πολιτικό ένστικτο και δεν μαθαίνουν από τα λάθη άλλων. Εκτός αν ο κος Παναγιωτόπουλος θέλει ν’ αλλάξει ξανά στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή