Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η "ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Δ. - περί διακοπών υδροδοτήσεων


"Κρίση..."
  
"Καβγάς" (τουρκική λέξη για την λεκτική αντιπαράθεση) προέκυψε ανάμεσα στην Δημοτική Παράταξη "Δελφική Δημοκρατία" (Γεώργιος Δρακάκης) και την Δ.Ε.Υ.Α.Δ. (Πρόεδρος Σωτήριος Σωτηρό-πουλος).  
Ο μεν πρώτος κατήγγειλε με επιστολή του την διακοπή υδροδοτήσεως εν μέσω κρίσεως σε οφειλέτες της επιχειρήσεως, ο δε δεύτερος υποβιβάζει το γεγονός (είναι γεγονός;), μέσω "διαρροών" και προσωπικών αναρτήσεων στον  λογαριασμό του, σε γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ερώτηση : Είναι δυνατόν να ενημερωθούν οι δημότες του Δήμου Δελφών για το τι ακριβώς συμβαίνει, με γεγονότα και αποδείξεις;
Από αμφοτέρους. Και βεβαίως και από τον Δήμαρχο.


*********************************************

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΦΟΡΕΑ
Δημοτική Παράταξη Δήμου Δελφών
«Δελφική Δημοκρατία»
ΠΡΟΣ:
  1. Δήμαρχο Δελφών
κ. Παναγιώτη Ταγκαλή

ΚΟΙΝ.:


  1. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας
  2. Γραφείο Πρωθυπουργού
  3. Βουλευτή Φωκίδας
  4. Υπουργείο Δικαιοσύνης
  1. Υπουργείο Εσωτερικών
Δημοτικές Παρατάξεις
α) Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος

β) Λαϊκή Συσπείρωση Φωκίδας
γ) Παναγιώτης Μέγκος




  1. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Ο Δήμος Δελφών διακόπτει την παροχή νερού σε  δοκιμαζόμενους πολίτες και επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης COVID-19»

Η κυβέρνηση έχει θέσει ουσιαστικά την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος του COVID-19
 Κυρίαρχο σύνθημα είναι το "Μένουμε σπίτι", ως πρώτιστη κυβερνητική επιταγή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. 
  Παράλληλα ένα πλήθος επιχειρήσεων έχουν σταματήσει την λειτουργία τους, με εμφανή τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν.
  Ναι, να μείνουμε σπίτι, ΑΛΛΑ για τον κάθε πολίτη η παραμονή στο σπίτι συνδυάζεται με την παρουσία νερού, ηλεκτρικού και φαγητού. 
Το κυρίαρχο σύνθημα “Μένουμε Σπίτι” δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο ως ευχολόγιο, αν δεν υπάρξουν στοιχειώδη μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, όσον αφορά τουλάχιστον τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα -νερό -φαγητό). 
  Πώς μπορεί να τηρήσει μια οικογένεια κανόνες υγιεινής, άρα και προστασίας από τον ιό, χωρίς νερό; Όταν συστήνετε διαρκή απολύμανση και καθαριότητα; Πώς γίνεται να αντέξει χωρίς ρεύμα και φαγητό;
   Και όμως, η ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών συνεχίζει τις διακοπές του νερού σε όσους δημότες χρωστούν, καθημερινά!
Μάλιστα, γινόμενοι αποδέκτες  πολλών κραυγών αγωνίας σχετικά, ενημερωθήκαμε από υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας (ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών) ότι έκαναν πολλές διακοπές και συνεχίζουν...
Αν είναι δυνατόν! Την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει την μεγάλη μάχη και καθημερινά δίνει σαφείς και υποχρεωτικές οδηγίες στους πολίτες, την στιγμή που ο Δήμος Δελφών συνεχώς ανακοινώνει αναστολή υπηρεσιών προς τους δημότες στα πλαίσια των μέτρων, η υπηρεσία του Δήμου Δελφών, υπό τις εντολές του δημάρχου κυρίου Ταγκαλή, κόβει το νερό από τους δημότες! και μάλιστα από όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν!!!
Κατόπιν αυτών,
αιτούμαστε να παρέμβετε άμεσα ώστε ο Δήμος Δελφών να διαφοροποιήσει την συμπεριφορά του απέναντι στους δημότες, συμμορφούμενος με τις επιταγές της κυβέρνησης. 
Αιτούμαστε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα και το νερό των Δημοτών, ζητάμε εφαρμογή μέτρων και Κοινωνική Ευαισθησία στην Πράξη:
Άμεση επανασύνδεση νερού και ρεύματος στα σπίτια.
Αναστολή διακοπής για όσους χρειαστεί.

«Δελφική Δημοκρατία»
Γεώργιος Δρακάκης
Προκόπης Δεσποτίδης
& Συνδυασμός

1 σχόλιο: