Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

"ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (Γ. Δρακάκης) ; ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ;...


«ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Δημοτική Παράταξη Δήμου Δελφών

«Δια περιφοράς» (χωρίς διεξαγωγή πραγματικής συνεδρίασης) συμφώνησαν οι … δημοκράτες του ΔΣ Δελφών!
Όπως δημόσια είχε ανακοινωθεί και μας εστάλη και μέσω email, είχε συμφωνηθεί ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ (CORONA VIRUS ΚΡΙΣΗ) μεταξύ δημάρχου και επικεφαλείς παρατάξεων, ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών θα γίνονται δια τηλεδιάσκεψης. Μάλιστα τεχνικός υπεύθυνος ορίστηκε ο κ. Αθ. Παναγιωτόπουλος του Παναγιώτη, προφανώς σε σύμβαση με τον δήμο.

Σήμερα, δέχτηκα τηλεφώνημα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών κ. Πονήρη-Σεγδίτσα η οποία μου ανακοίνωσε ότι άλλαξαν τα πράγματα και όλοι οι επικεφαλείς παρατάξεων συμφώνησαν να γίνονται οι συνεδριάσεις του οργάνου «δια περιφοράς» δηλαδη με την αποστολή μηνυμάτων». Μου επεσήμανε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Αθ. Παναγιωτόπουλο, της είπε πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί η τηλεδιάσκεψη «λόγω τεχνικών προβλημάτων». Οπότε επικοινώνησε με όλους τους επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι και συμφώνησαν! Aν είναι δυνατόν την εποχή που και ο ποιό αδαής επικοινωνεί μεσω skype ή μέσω διαφορετικών μέσων τηλεπικοινωνίας ή διαδικτύου o Δήμος ΔΕΛΔΩΝ επικαλείται τεχνικά προβλήματα .
Σε ό,τι με αφορά, δεν συμφωνώ για συνεδριάσεις στο διηνεκές «δια περιφοράς» παρά ΜΟΝΟΝ εάν είναι κάτι πολύ επείγον που θα επηρεάσει την λειτουργία του Δήμου.
Δεύτερον, εάν ο κ. Παναγιωτόπουλος αδυνατεί να υποστηρίξει το σύστημα επικοινωνίας , δεν αντιλαμβάνομαι ΓΙΑΤΙ δεν αντικαθίσταται από τεχνικούς που δύνανται να το εκτελέσουν με το καλύτερο τρόπο και τέτοιοι υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο.
Τρίτον, η λειτουργία «δια περιφοράς» είναι αντιθεσμική και αλλοιώνει την λειτουργία της τοπικής δημοκρατίας καθόσον επί της ουσίας δεν γίνεται πραγματική διεξαγωγή συνεδρίασης παρά εικονική με ανταλλαγή ΜΟΝΟΝ τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων και με την αδυναμία των δημοτικών παρατάξεων να υποβάλουν ερωτήσεις και φυσικά την έλλειψη ΔΗΜΟΣΙΑΣ απολογίας του δημάρχου .
Τέταρτον, Πρόκειται λοιπόν για μια κακή πρακτική, που κανονικά πρέπει να στηλιτεύεται από τις παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και να εμποδίζεται, κάθε φορά που μια δημοτική αρχή την ασκεί .
Επίσης εντύπωση προκαλεί πώς Δημοτικές παρατάξεις που κόπτονται ΔΗΘΕΝ για τις δημοκρατικές αξίες και κάποιοι μάλιστα εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΑΙ τα κοινοβουλευτικά τους κόμματα, συμφώνησαν σε αυτή την διαδικασία ? Προφανώς η πράξη και η ουσιαστική μελέτη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αφορούν την τοπική κοινωνία είναι πιο κουραστική από τα λόγια που δεν κοστιζουν τίποτα και σίγουρα πιο μπελαλίδικη… Τους πολίτες θα σκεφτούμε τώρα ?

Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής δημοτικής Παράταξης
Δήμου Δελφών

3 σχόλια:

  1. ΔΡΑΚΑΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SKYPE ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κε Δρακάκη εδώ ο κόσμος καίγεται. το υπόλοιπο το ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή