Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΕΝΑ ...ΑΫΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τηλεπαιχνίδι...

   "Από μακριά κι αγαπημένοι", όπως λέγει ο λαός μας, θα συνεδριάσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δελφών, μιας και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσαρμόζοντας τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου μας, με τις (λόγω κορωνοϊού) επιτάσσεις της εποχής μας, προσκαλεί σε εξ αποστάσεως (δια περιφοράς...) συζήτηση για τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, χωρίς την φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά με την χρήση της τεχνολογίας (τηλεδιάσκεψη).

Βεβαίως, η προστασία της υγείας των συμμετεχόντων σε αυτό (και στα επόμενα φανταζόμεθα) το Δ.Σ., υποχρεώνει την αλλαγή στις συνήθεις διαδικασίες συνεδριάσεων και έτσι για πρώτη φορά στην περιοχή μας, υιοθετείται η μέσω του διαδικτύου τηλεδιάσκεψη για την κάλυψη των θεσμικών λειτουργιών του Δήμου μας.
   Στο ολιγομελή κατάλογο των προς συζήτηση θεμάτων (μόλις 11), το ενδιαφέρον εστιάζεται σε  (τρία) από αυτά :
-  Την ένταξη της πράξεως "Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού" στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", (4ον θέμα) κάτι το οποίον είναι η κατάληξη μιας γνωστής ιστορίας, με την ταχυδακτυλουργία θεσμικών και αρμοδίων φορέων του Δήμου Δελφών, να καταφέρνει να  "αποτάσσει" από το πρόγραμμα, την ανακατασκευή του κελύφους (μπαλόνι) του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας.
-  Την συνδρομή του Δήμου (10ον θέμα) στο πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες 2020" (να μην εκπλαγούμε εάν εφέτος προταθεί για Γαλάζια Σημαία και η "Καμιώτισσα"!...).
-  Τον προγραμματισμό "ειδικών δασοτεχνικών έργων"(!...) στην Δ.Ε. Δεσφίνας (στον "Πευκιά";...).
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε και την επιστροφή στην κανονικότητα ...του παρελθόντος (1ον θέμα), όπου θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Γάντια, αντισηπτικά και μάσκες, κρίνονται απαραίτητα.  Ακόμη και εμπρός από τις οθόνες... 

**************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου