Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ


                                                                                           ΑΜΦΙΣΣΑ 29.03.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 29/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για την αύξηση της παραβατικότητας στην Άμφισσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών στην Άμφισσα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, και εκπροσώπων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της πόλης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά από τα  κρούσματα διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης που έχουν σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες το διάστημα που ακολούθησε την κήρυξη των μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.


Στη συνάντηση τηρήθηκαν όλοι οι όροι που απορρέουν από τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από πλευράς Δήμου Δελφών παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, Νίκος Λουπάκος, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας, Παναγιώτης Μερινόπουλος. Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών ανέπτυξαν προς τη Δημοτική Αρχή τους έντονους προβληματισμούς τους από τη συνεχόμενη παραβατικότητα που επικρατεί, διατύπωσαν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται από το αναγκαστικό κλείσιμό τους και ενημέρωσαν αναλυτικά για τα κρούσματα διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί και τους λόγους εκείνους που τους υποχρεώνουν να προβαίνουν κάθε βράδυ σε νυχτερινές περιπολίες σε όλο το εμπορικό κέντρο της Άμφισσας.

Ο Δήμαρχος Δελφών και οι συνεργάτες του ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υιοθέτησαν τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών για το αύριο των επιχειρήσεών τους, των οικογενειών τους και των εργαζομένων τους. Μετά από διαλογική συζήτηση, από κοινού αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας. Στόχος είναι να προωθηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στη βάση τεσσάρων σημείων που συζητήθηκαν, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, τα οποία είναι τα εξής:

1. Να σταματήσει η υποκατάσταση στο έργο της Αστυνομίας από τους περιπολούντες καταστηματάρχες και να υπεισέλθει συστηματικότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στο έργο αυτό.
2. Να εκπονηθεί το ταχύτερο επιχειρησιακός σχεδιασμός από την Α.Δ. Φωκίδας για τη βελτίωση στην τήρηση της δημόσιας τάξης όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.
3. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης στην πόλη συστήματος καμερών παρακολούθησης με τη συνδρομή του Δήμου Δελφών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη Νομοθεσία.
4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα καθοριστικής συμβολής των δυνάμεων της Α.Δ. Φωκίδας στην μεταφορά του καταυλισμού στο νόμιμα χωροθετημένο σημείο στο Γ.Π.Σ. Άμφισσας, εφ' όσον μπορεί να συμβάλει στη βέλτιστη αστυνόμευση του χώρου στην εν λόγω τοποθεσία.
   Σε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ορίστηκε η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.


Από το Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο:

  1. Άλλα λόγια ν'αγαπιομαστε...
    Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή