Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

"Κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα" - ΠΡΟΘΥΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ (θα μας "πληρώνουν για τον κόπο μας" οι μη επιθυμούντες μετανάστες ευρωπαίοι)


Η Ελλάδα συμφώνησε να παραλαμβάνει με το αζημίωτο όσους αλλοδαπούς θα διασώζει ανοιχτά της Λιβύης η αρμάδα της ΕΕ

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ
Ενώ η φρενίτιδα που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 έχει κυριολεκτικά ακινητοποιήσει ολόκληρες χώρες και λαούς, ενώ οι διεθνείς εμπορικές αποστολές και όλες οι άλλες μετακινήσεις των πολιτών έχουν ελαχιστοποιηθεί, ένα είδος «μετακίνησης» φαίνεται να μένει εντελώς ανεπηρέαστο και να συνεχίζεται κανονικότατα. Το διεθνές λαθρεμπόριο ανθρώπων, που ακούει στο όνομα «προσφυγικές» ή «μεταναστευτικές» «ροές», δεν υπακούει σε καμία καραντίνα, ούτε φαίνεται να πτοείται από τις εκκλήσεις των ειδικών να μείνει ο κόσμος «σπίτι».

Εχθές (27/3) η Ελλάδα αποδέχτηκε να παραλαμβάνει στα λιμάνια της τους πρόσφυγες / μετανάστες που θα περισυλλέγουν τα πλοία των χωρών της ΕΕ στα ανοιχτά της Λιβύης. 
Η αποδοχή της Ελλάδας έγινε προκειμένου να ολοκληρωθεί συμφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ για την έναρξη της επιχείρησης «Ειρήνη», μιας επιχείρησης επιτήρησης του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Λιβύης, με σκοπό την αποτροπή του λαθρεμπορίου όπλων προς τη Λιβύη. Η επιχείρηση αυτή έρχεται σε αντικατάσταση και συνέχιση της προηγούμενης ανάλογης επιχείρησης, με το όνομα «Επιχείρηση Σοφία», η οποία τυπικά λήγει τέλος Μαρτίου, αλλά είχε σταματήσει να λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, όταν η Ιταλία αρνήθηκε να περισυλλέγει τους διασωθέντες από τα ευρωπαϊκά πλοία, πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη. 

Η νέα «Επιχείρηση Ειρήνη» συνάντησε επίσης τη σθεναρή αντίσταση ορισμένων χωρών, όπως της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, ακριβώς για τον λόγο ότι η περιπολίες των πλοίων της ΕΕ θα αποτελούν πόλο έλξης για τους πρόσφυγες από την Αφρική. Οι συζητήσεις για τη σύναψη της συμφωνίας είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο, μέχρι που έδωσε τη λύση η, πάντα πρόθυμη να «διευκολύνει» τους εταίρους, Ελλάδα! Η Ελλάδα συμφώνησε να υποδέχεται τους διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στα λιμάνια της, με έναν και μόνο όρο: να συμβάλλουν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στο κόστος της μεταφοράς και ελλιμενισμού τους! Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, οι μετανάστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα προωθούνται «σε εθελοντική βάση» στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. 

Οι δηλώσεις «εθνικής υπερηφάνειας» και «ανυποχώρητης στάσης» στη φύλαξη των συνόρων μας, περισσεύουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την επιχείρηση της Τουρκίας στον Έβρο, περίσσειες είναι και οι δηλώσεις εμψύχωσης των φαντάρων μας και των στελεχών του στρατού και της αστυνομίας που επιχειρούν στα σύνορά μας, όπως επίσης και τα συγχαρητήρια και οι πανηγυρισμοί από την χθεσινή (27/3) αποχώρηση των μεταναστών που είχαν στρατοπεδεύσει εκεί με σκοπό να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Φαίνεται όμως ότι ούτε η «εθνική υπερηφάνεια», ούτε η «ανυποχώρητη στάση» των κυβερνώντων μας είναι ικανές να αντισταθούν στις εντολές και τις επιθυμίες των ευρωπαίων «εταίρων» μας, αντίθετα κάμπτονται πάρα πολύ εύκολα και μάλιστα με πενιχρότατα ανταλλάγματα: «συμβολή στα έξοδα» (ούτε καν πλήρη ανάληψη των εξόδων) και μια αόριστη διατύπωση για προώθηση των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, «σε εθελοντική βάση». Αλήθεια, «εθελοντικά» από ποιους; Όχι βέβαια από τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν να μεταβούν «εθελοντικά» στις χώρες της ΕΕ, αλλά από τους ίδιους αυτούς τους «εταίρους» μας, οι οποίοι, χρόνια τώρα, «εθελοντικά» έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη «ανταλλακτικών» - απ’ όπου μπορούν να παίρνουν ή να επιστρέφουν ανθρώπους, αναλόγως πώς τους εξυπηρετεί.

Είναι λίγο να μιλάμε για υποκρισία της κυβέρνησης ΝΔ. Είναι λίγο, ακόμα και το να χαρακτηρίσουμε τις ενέργειές της ως εθελόδουλες ή εθνικά επικίνδυνες. Είναι όμως απαραίτητο να καταγγείλουμε αυτές τις ενέργειες και να τονίσουμε στον ελληνικό λαό ότι όλα τα «μέτρα» που εξαγγέλλονται για τη διαχείριση της λεγόμενης «προσφυγικής κρίσης» είναι ανώφελα, αν δεν παρθούν συγκεκριμένα νομικά και πολιτικά μέτρα για το σταμάτημα των ροών προς τη χώρα μας. Όταν ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας υποφέρουν από τον υπέρογκο αριθμό προσφύγων/μεταναστών· όταν ήδη η οικονομία της χώρας έχει φτάσει σε τέτοια σημεία κατάρρευσης που φέρνει σε απελπισία μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού· όταν η ήδη υπάρχουσα οικονομική καταστροφή αναμένεται να ενταθεί, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας· είναι ασύλληπτο να βλέπουμε την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο να μην παίρνει μέτρα για το σταμάτημα των ροών, αλλά να συνάπτει και συμφωνίες για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων/μεταναστών!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή. Να μην επιτρέψει στην επιβληθείσα καραντίνα να λειτουργεί ως πέπλο συγκάλυψης μεθοδεύσεων επικίνδυνων για τη χώρα μας και το μέλλον μας. Να μαζέψει τις δυνάμεις του για τη στιγμή που «θα βγούμε από το σπίτι» και θα τακτοποιήσουμε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας με αυτό το εξωνημένο πολιτικό σύστημα μια και καλή! Και η στιγμή αυτή είναι πολύ κοντά! 

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου