Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ - Δελτίον Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμφισσα 18.03.2020
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε εισέλθει σε μία διαφορετική από τα συνηθισμένα πραγματικότητα. Η παρουσία του νέου ιού COVID- 19 ανάγκασε την κυβέρνηση να προβεί σε έκτακτα, καθολικά και παρεμβατικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί το ύψιστο αγαθό που η κάθε κυβέρνηση οφείλει να διατηρεί: Την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει, εκτός των άλλων, τιτάνιο αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των κρουσμάτων από τον θανατηφόρο ιό, αποδεικνύει την συλλογική ευθύνη της παρουσιάζοντας την ανάλογη ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, διαχειριζόμενη την κατάσταση με κάθε μέσο, πρόσωπο, όργανο, θεσμό και φορέα.
Πέρα όμως από την συλλογική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική, η οποία ιδιαίτερα σε τέτοιες στιγμές επιτάσσει την κινητοποίηση μας προς το κοινό όφελος. Συμμορφωνόμαστε πρωτίστως με τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Επιπροσθέτως, οι ημέρες αυτές που οι αντοχές του Ε.Σ.Υ. δοκιμάζονται ανελλιπώς από την ξαφνική εμφάνιση κρουσμάτων του Κορονοϊού, αποτελούν μια ΄΄μοναδική΄΄ ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πόσο επιτακτική είναι η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις μονάδων αίματος, οι οποίες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν παρούσες. Στο πλαίσιο της ανταπόκρισης του επίσημου φορέα διαχείρισης του προσφερόμενου αίματος στη χώρα μας, καλούμε όλες και όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να δίνουν το παρόν στις εξωτερικές αιμοδοσίες που ξεκίνησαν να οργανώνονται σε όλη την χώρα μας, ώστε να διασφαλιστεί μια σταθερή ροή σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και στον Νομό Φωκίδας.
Αφού συγχαρούμε το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας αλλά και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας για την ετοιμότητα και την επαγρύπνηση τους, ενημερώνουμε πως το τμήμα αιμοδοσίας θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαρτίου ώρες 10.00-13.00 για όποιον εθελοντή αιμοδότη επιθυμεί να προσέλθει.
’’ Μένουμε στο Σπίτι, βγαίνουμε για να αιμοδοτήσουμε’’
              Ο Πρόεδρος                 Ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων
Δημήτριος Τζήμας                  Δημήτριος Αραβαντινός

1 σχόλιο:

  1. Περιμαναμε εσας να μας συμβουλεψετε. Ανακοινωση αρκει να φανει το σημα της νεας δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή