Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αντί σημειώματος

   "Έφυγε" εχθές από την ζωή, άλλο ένα αξιοσέβαστο και χρηστό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας. Με το γήρας να είναι επίπονο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα της ζωής της, "ανεχώρησε" τελικά  από τα εφήμερα, η γνωστή σε όλους μας Άλτα Παπανδρέου.
   Γεννηθείσα το 1932 και σύζυγος εν ζωή του Γεωργίου Παπανδρέου, απέκτησε τρία τέκνα, την Ελένη, την Ειρήνη και τον Παναγιώτη. Το δε πατρικό της όνομα ήταν Ζαφειροπούλου (ή Ζαφειράκη όπως την γνωρίζαμε οι περισσότεροι) και ήταν αδελφή του γνωστού Ιτιώτη Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου.

   Η αγάπη της για την Ιτέα και η διάθεσή της, στο να προσφέρει στον τόπο της, την οδήγησαν να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας μέρος σε τοπικές εκλογές ως σύμβουλος.
  Την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του ο Παναγιώτης Μανδρέκας, στον συνδυασμό "Πρωτοπορία" κατά τις εκλογές της 12ης Οκτωβρίου 1986 για την Κοινότητα (τότε) της Ιτέας και είχε εκλεγεί ως κοινοτική σύμβουλος.  Το αυτό έγινε με τον ίδιο συνδυασμό και στις εκλογές της 14ης Οκτωβρίου 1990, οπότε επανεξελέγη, ως δημοτική σύμβουλος πλέον, μια κι εν τω μεταξύ η Ιτέα είχε μετατραπεί σε Δήμο.
  Μάλιστα, κατά τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας της Αγκάλης το έτος 2013, με την Ιτέα να μην είναι πλέον Δήμος, αλλά να έχει ενσωματωθεί στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών, η τότε αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας Γιώτα Λαΐνη - Κολιαλή, εβράβευσε τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ιτέας, ανάμεσά τους και την Άλτα Παπανδρέου, τα οποία υπό την προεδρία του Παναγιώτη Μανδρέκα, εργάσθηκαν και τελικά εδικαιώθηκαν για την μετατροπή της Κοινότητος Ιτέας σε Δήμο, με αφορμή το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης.  Για αυτό και οι εκλογές του 1990, ήταν δημοτικές και όχι κοινοτικές.

  Η θανούσα ήταν κοινωνική, αναγνωρίσιμη από όλους και είχε κερδίσει εν ζωή, τον σεβασμό από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.  Εν ολίγοις, ήταν μια επώνυμη και αγαπητή Ιτιώτισσα.

Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως, την Παρασκευή 25-1-2019 και ώρα 15:00'. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου