Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η "ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ - άρθρο


Όλα για τη καρέκλα
Του Νίκου Δρόλαπα
Σε μία περίοδο γενικότερης παρακμής θεσμών και αξιών, βαδίζουμε προς τις εκλογές με μειωμένες προσδοκίες και τον εφιάλτη ( μία από τα ίδια ; ) να αιωρείται……
Λήγει η πενταετής θητεία και έργο ΜΗΔΕΝ. Δεν έγινε τίποτα από αναπτυξιακές υποδομές για να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου, για την αξιοποίηση των προσπαθειών των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Αντιθέτως, προσμετράμε σκάνδαλα, συναλλαγή, αμέτρητες αστοχίες και αποτυχίες στα τοπικά ζητήματα, με κορυφαίο τη κακοδιαχείριση στα οικονομικά, χωρίς ίχνος διαφάνειας, με αλόγιστη σπατάλη του Ευρωπαϊκού, Εθνικού και Δημοτικού χρήματος και πελατειακού τύπου τακτικές που παράγουν ελλείμματα και χρέη.
Και όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν νέες δομές, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν και δεν επαυξήθηκαν οι υπάρχουσες, αλλά σημειώθηκαν και σοβαρές απώλειες, όπως τα Κληροδοτήματα και οι περιουσίες τους. Ενώ είναι σε όλους γνωστές οι απόπειρες εγκατάστασης δομών, εντός και εκτός της Άμφισσας, όπως Ρομά και Hot spot, οι οποίες θα επέφεραν ανατροπές ακόμη και στη διαβίωση των κατοίκων και ανεκόπησαν εν τω γενέσθαι από τη κατακραυγή των Δημοτών.
Δεν είναι και λίγα τα φρικτά πράγματα που έγιναν και όσα ευτυχώς εμποδίστηκαν και δεν έγιναν.
Αξίζει όμως να ξεχωρίσουμε ένα κορυφαίο για το νομό ζήτημα που αποκάλυψε ο συμπολίτης μας κ. Αργύρης Δεδούσης από τη τοποθέτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Κίντζιου, ο οποίος είπε ότι ζήτησε την ίδρυση Τμήματος της Ανώτατης Κτηνιατρικής Σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Πενταετούς υποχρεωτικής φοίτησης στην Άμφισσα, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης που ωθεί πάρα πολλούς νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όταν μάλιστα, η Χώρα μας διαθέτει ήδη το 70% των σχετικών υποδομών.
Σημειωτέον, ότι, ο Δήμαρχος είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσει τον κ. Πρύτανη, αλλά απέκρυψε αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας γεγονός, αφού δεν εκτίμησε σωστά και τις αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των περισσοτέρων τουλάχιστον Καθηγητών, που σεν ήθελαν να επανδρώσουν τα δύο ήσσονος σημασίας Τμήματα που σχεδίαζαν να φέρουν στην Άμφισσα.
Πρέπει στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι Κτηνιατρικές Σχολές λειτουργούν μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα και πολλές άλλες πόλεις, ιδιαίτερα της Θράκης ζητούν να εγκατασταθεί Κτηνιατρική Σχολή στη περιοχή τους. Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Βουλευτής για να μη χάσουμε αυτή τη τεράστια ευκαιρία και μεταφέρουν σε άλλη περιοχή τη Σχολή αυτή.
Είναι πολλά τα κατορθώματα τόσον του κ. Παναγιωτόπουλου που αποχωρεί σε πέντε μήνες.
Ευθύνες βέβαια έχει και σύσσωμη η αντιπολίτευση που τα έχουν βρεί μεταξύ τους και αφήνουν τα πράγματα στη τύχη τους χωρίς να ταρακουνάνε την αποτυχημένη πορεία του Δημάρχου.
ΕΝΩ κάπως έτσι αποτιμάται περιληπτικά η πορεία του τόπου έχοντας στη διοίκησή του πρόσωπα δοκιμασμένα, αποτυχημένα, χωρίς να διαθέτουν ικανότητες για τη προαγωγή και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του,
ΕΝΩ οι αιρετοί απογοήτευσαν τους πολίτες με τις… ημέρες και τα έργα τους,
ΕΝΩ έχουν χάσει το λαϊκό έρεισμα και δεν μπορούν να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια, ούτε και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα,
ΕΝΩ δεν μπορούν απευθυνόμενοι στους Δημότες να ζητήσουν την επανεκλογή τους βασιζόμενοι στο ( ανύπαρκτο ! ) ποσοτικό και ποιοτικό έργο που παρήγαγαν τα πέντε αυτά χρόνια, όπως και στα προηγούμενα, άρχισαν τα ίδια πολιτικά παιχνίδια, με τα διογκωμένα Δημοτολόγια και τις παράνομες εγγραφές, τις πονηριές και τα ψέματα, με στόχο να ξεγελάσουν και πάλι τους πολίτες.
Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει και με την Αντιπεριφέρεια - Περιφέρεια, η οποία αντιμετώπισε τη Φωκίδα ως φτωχό συγγενή, συναγωνιζόμενη τον Δήμο στην Α Π Ρ Α Ξ Ι Α.
Και αφού όλοι τους έχασαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν μπορούν να εκλεγούν με την αξία τους, περιέπεσαν στη χειρότερη και τη πιο αντιδημοκρατική μορφή συμπαιγνίας, τον δ ι α μ ο ι ρ α σ μ ό της ε ξ ο υ σ ί α ς. Δηλαδή, να μοιράσουν μεταξύ τους τα αξιώματα γιατί εκείνο που γεύθηκαν φαίνεται πολύ καλά είναι η γλυκιά κ α ρ έ κ λ α και τα ωφελήματά της. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, αν η περιοχή απομονώνεται, υποβαθμίζεται και βουλιάζει. Αυτοί το χαβά τους.
Φαίνεται πως δεν έλαβαν και δε λαμβάνουν υπόψη τους τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, την απογοήτευσή τους, ακόμη και τον θυμό τους για τα προβλήματα που τους φόρτωσαν ή επιχείρησαν να τους φορτώσουν. Δεν τους πολυνοιάζει κι αν οι πολίτες εκδηλώνουν ακόμη και την αποστροφή τους στο πρόσωπό τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα τοπικά ζητήματα.
Αγνοούν επιδεικτικά τη βροντερή απαίτηση των πολιτών για αλλαγή πορείας.
Και τώρα μεθοδεύουν πως θα καθίσουν πάλι οι ίδιοι στη καρέκλα, αμέσως, μόλις σηκωθούν. Γιατί ξέρουν ότι αν διεκδικήσουν την εκλογή πρόσωπα ικανά, ηθικά, που χαίρουν εμπιστοσύνης και βάζουν πάνω απ΄όλα το κοινό συμφέρον του τόπου, θα χάσουν τ΄ αυγά και τα καλάθια. Γι΄αυτό άρχισαν από νωρίς να ψάχνουν υποψηφίους συμβούλους, να δεσμεύσουν όσους έχουν τη πρόθεση να ασχοληθούν με τα κοινά, ώστε να παρεμποδίσουν τη δημιουργία νέων συνδυασμών.
Άρχισαν συσκέψεις επί συσκέψεων, οι ίδιοι και ίδιοι, αφού όλοι θέλουν τη καρέκλα να την κάνουν πολυθρόνα. Να αράξουν. Αυτό έδειξαν ότι ξέρουν να κάνουν. Με ωφελημένους μόνο τους ίδιους και τον περίγυρό τους. Να εισπράττουν θέλουν, τα πολλά ή τα λίγα, γιατί, να μην ξεχνάμε, έχουν και…αρχές. Γι΄ αυτό τα δίνουν όλα. Θα κάνουν τα πάντα για να βολευτούν. Θα συνεργασθούν και με τον ‘’όξω από δώ’’ για να παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν τους πολίτες και σε αυτές τις εκλογές και από την άλλη μεριά οι πολίτες στο περιθώριο…….
Και το πιο απλό, άκουσε κανείς ξανά τον κ. Παναγιωτόπουλο να επαναλαμβάνει το συχνό του ψέμα ότι είναι ανεξάρτητος ; Πώς να το πει, αφού ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι, για μια σειρά από λόγους που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και σύντομα θα αναφερθούμε σ΄ αυτούς.

Ας περιμένουμε λίγο. Τα συμπεράσματα θα είναι κωμικοτραγικά, όταν δούμε με πόση ευκολία οι ενδιαφερόμενοι μετακινούνται από εδώ και από εκεί, αφού πρόκειται για την ίδια παρέα και ποια πρόσωπα φέροντα τον τίτλο ‘’βαρίδια’’ κτυπάνε και πάλι τη πόρτα του Δήμου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου