Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 28-1-19

Για τα προβλήματα του Δήμου Δωρίδας

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διαφορετικούς Δήμους δεν γίνεται για να κάνουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τουρισμό…..
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί πως η συνεδρίαση σε διαφορετικές περιοχές της Στερεάς, δίνει την δυνατότητα να επικεντρώνουμε την συζήτηση σε ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν…. Να γνωρίζουμε καλύτερα τον χώρο και τους ανθρώπους που κατοικούν….. Να μαθαίνουμε τις απόψεις τους και φυσικά τις προτάσεις που διαμορφώνουν.
Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτικές επιλογές γίνονται θα πρέπει να παίρνουν υπόψη τους τις λαϊκές ανάγκες…. Αυτά που χρειάζεται και ζητά ο λαός.
Άλλωστε οι πολιτικές κρίνονται από τις συνέπειες που έχει η εφαρμογή τους στην πράξη…. ΣΕ αυτή την λογική κρίνονται οι παρατάξεις και τα Κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο του λαού.
Σε αυτή την βάση θα πρέπει να κρίνουν και οι κάτοικοι του Δήμου Δωρίδας…. Ενός Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, με τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων ΒαρδουσίωνΕυπαλίουΛιδωρικίου και Τολοφώνος, με έδρα το  Λιδωρίκι, αντιστοιχώντας επακριβώς στην παλαιότερη Επαρχία Δωρίδας.
Πρόκειται για έναν Δήμο ορεινό που βλέπει στον Κορινθιακό κόλπο.
Με πολύ λίγο πληθυσμό, αντίστοιχο της δυνατότητας αξιοποίησης των παραγωγικών του δυνατοτήτων και της ποιότητας ζωής που μπορεί να εξασφαλίσει ο εργαζόμενος άνθρωπος.
Σε αυτή την φράση συμπυκνώνεται η ουσία στην οποία  επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τονίζοντας πως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται να αντιμετωπισθεί η αιτία τους.
Λέμε ξεκάθαρα πως η αιτία της κατάστασης που ζει ο λαός στην Δωρίδα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ενδιαφέρονταν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου και όχι για τις ανάγκες και την πρόοδο του λαού.
Στην Δωρίδα εκφράστηκε τόσο ενδιαφέρον όσο επέβαλαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ενώ για το λαό διέθεσαν λίγα ψίχουλα και μπόλικες υποσχέσεις.
Υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση ήσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά τα στελέχη τους πως παράγοντες της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης καλλιεργούσαν αυταπάτες και έδινα ψεύτικες υποσχέσεις στηρίζοντας τις ίδιες πολιτικές.
Ακόμη και η Ε.Ε, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και με τα πολυθρύλητα προγράμματα της παρουσιάζεται  σαν σωτήρας του λαού, στην συγκεκριμένη περιοχή δείχνει ενδιαφέρον μόνο για τις ιχθυοκαλλιέργειες και την όποια τουριστική δραστηριότητα μπορεί να αναπτυχθεί με το λιγότερο κόστος. Για τον Μόρνο και την αξιοποίηση των νερών του.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής, που οδηγεί την περιοχή σε μαρασμό, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επιμένει να προτάσσει :
  • Τα έργα υποδομής για την διαβίωση του λαού της περιοχής.
  • Την σύγχρονη και ασφαλή οδοποιία.
  • Την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας, ώστε να καλύπτονται πραγματικά οι λαϊκές ανάγκες της περιοχής, που σήμερα δύσκολα βρίσκει πρόσβαση στα υπολειτουργούντα Κ.Υ της Ναυπάκτου και της Ιτέας…. ενώ για να βρει πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη χρειάζεται ώρες.
  • Την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, που έχει ελαττωθεί δραματικά.
  • Την προστασία της ελαιοκαλλιέργειας και της μελισσοκομίας.
  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων υποδομής για την αξιοποίηση της παραλίας, που μπορεί να γίνει προσβάσιμη και να αξιοποιηθεί, αν φυσικά περιοριστεί η ασύδοτη δραστηριότητα των ιχθυοκαλλιεργειών.
  • Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων υποδομής για την αξιοποίηση του δασικού πλούτου αλλά και της γραφικότητας της περιοχής.
Απόλυτα αναγκαία είναι τα μέτρα που αφορούν την νεολαία της περιοχής, που συνεχώς ελαττώνεται μια και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις μόρφωσης και δουλειάς τοπικά. Μια και όποια προγράμματα αναπτύσσονται αφορούν το φαίνεσθε και την κατάρτιση, χωρίς να δημιουργούν καμιά προοπτική.
Ξεχωριστό ζήτημα είναι η προστασία των υπερηλίκων, που χρειάζονται ουσιαστική βοήθεια σε τακτική συνεχή βάση, δημιουργώντας την υποχρέωση σε επέκταση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αλλά και σωστής συγκρότησης δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας.
Με αυτή την αντίληψη παλεύουμε και για τον λαό της Δωρίδας, που όμως θα έχει προοπτικές ουσιαστικών αλλαγών στην ζωή του αν η Χώρα μας ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο….. Χωρίς μονοπώλια και πλουτοκρατία…. Με τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων…… Με πολιτική εξουσία που θα σχεδιάζει με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Αυτή την πορεία λέμε ξεκάθαρα πως την εκφράζουν μόνο οι δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπάρχει, στην Ε.Ε και τα μονοπώλια που υπερασπίζεται…… Μόνο το Κ.Κ.Ε.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου