Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : Η ΑΟΡΑΤΗ "ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ"ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μάλλον ο δήμαρχος Δελφών ζει αλλού…
Έτσι μόνο εξηγείται η αντίληψή του περί «κοσμογονίας» στην Άμφισσα που περιέγραψε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου. Κοσμογονία την οποία  οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δε βλέπουμε.
Η δημοτική αρχή μάλλον μας εμπαίζει όταν κομπάζει για τα αυτονόητα.
Αναρωτιόμαστε: Είναι κοσμογονία να φτιαχτούν φρεάτια και πεζοδρόμια ή να αλλάξουν οι καμένες λάμπες;
Μιλά για οικιστικό θαύμα και εμείς ρωτάμε: Έγινε μήπως αντισεισμικός έλεγχος σε καμιά σχολική μονάδα και κυρίως στο ετοιμόρροπο κτήριο του ΕΠΑΛ και κομπάζει για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που επισκευάστηκε μετά από αγώνες των μαθητών; Δε λογαριάζει ότι το ΤΕΙ δε θα έχει φοιτητή σε λίγα χρόνια και περηφανεύεται για την πρόσβαση σε αυτό;
Αναρωτιόμαστε: Η προσφορά των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη μεταστέγαση του μουσικού σχολείου ήταν στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλούσε και τους συνταξιούχους στο παρελθόν να προσφέρουν.
Είναι φανερό ότι αποποιείται την πατρότητα του κυκλοφοριακού και της πεζοδρόμησης της οδού Γιαγτζή αλλά θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος να μετατρέψει την Άμφισσα σε κόμβο ανταγωνιστικού εμπορίου και τουριστικό θέρετρο. Κουβέντα όμως για τις απολύσεις στα μεταλλεία και τους άνεργους μεταλλεργάτες ακόμη και σε επίπεδο ηθικής στήριξης, παρότι η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αντίστοιχο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κουβέντα για τους αγρότες που φέτος δε βγάλανε ένα κιλό λάδι και για τα μέτρα στήριξής τους. Αναρωτιόμαστε ποιος θα κυκλοφορεί σε αυτά τα μαγαζιά όταν το γάλα των κτηνοτρόφων πουλιέται φτηνότερα από το εμφιαλωμένο νερό.
Είναι φανερός ο προσανατολισμός του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στο πώς αυτοί θα αβγατίσουν τα κέρδη τους. Άλλωστε γι’ αυτή την ανάπτυξη παλεύει. Τι αιολικά πάρκα, τι τουριστικά θέρετρα με σπα, τι πάρκα ελιάς! Για εκεί ρέει το χρήμα των επενδυτικών προγραμμάτων γιατί όλα τα υπόλοιπα όπως μας λέει έγιναν με «δικούς μας πόρους» και λίγα χρήματα. Λίγα χρήματα τα οποία όμως βγήκαν από τις τσέπες των διπλά και τριπλά τσακισμένων φορολογούμενων του δήμου, μιας και ο κύριος Δήμαρχος είναι σύμφωνος και αυτός όπως και ο πολιτικός του φορέας (στο πλευρό της ΚΕΔΕ) με την περικοπή της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και υπέρμαχος της εξεύρεσης ίδιων πόρων (αύξηση τελών, είσπραξη ΕΝΦΙΑ, κλπ). Κατά τα άλλα περηφανεύεται για τη λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων, όταν η κυβερνητική πολιτική στην οποία βάζει πλάτες είναι αυτή που οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία και την ανέχεια.  
Άμφισσα, 15/1/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου