Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

IRONDALE HIGH SCHOOL BAND
New Brighton  Minnesota USA

   Η πολυπληθέστερη μουσική ομάδα η οποία ενεφανίσθη ποτέ στην σκηνή του "Κυριακοπούλειου" στην Ιτέα, ήταν αυτή την οποία απήλαυσαν (όσοι εχώρεσαν μέσα στην αίθουσα!...) το βραδάκι της Κυριακής 11-3-2018 στην πόλη μας.  
Εξήντα επτά (67) εκτελεστές μετά των μουσικών οργάνων τους, κυριολεκτικά κατέλαβαν την σκηνή, μαζί με την ειδική για την περίσταση κατασκευασθείσα επέκτασή της.
 
Εξήντα επτά νεαρά άτομα ηλικίας 16 έως 18 ετών, μας μετέφεραν το μουσικό σφρίγος τους και την ποιοτική τους μουσική παιδεία και δεξιοτεχνία, τις οποίες έχουν αποκτήσει στο τόσο μακρινό για εμάς σχολείο τους, λειτουργώντας ως ένα πειθήνιο και άψογα καταρτισμένο σύνολο.  Του οποίου όμως ο εκπαιδευτής-μουσικός και διευθυντής του, το καθοδηγούσε με έναν αριστοτεχνικό και οικείο προς τα παιδιά τρόπο, δημιουργώντας μουσικές εκφράσεις εφάμιλλες επαγγελματικών σχημάτων.

  Χωρίς μικρόφωνα και μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, μόνον με τους φυσικούς ήχους των οργάνων και με έναν ήπιο όσο και ενθουσιώδη τρόπο, κατάφεραν αυτοί οι νεαροί αμερικανόπαιδες μουσικοί, να καθηλώσουν το πολυπληθές ακροατήριο και σχεδόν να το υποχρεώσουν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.  Τόσον όμορφα!...

  Τους ακούσαμε να μεταφέρουν εντός της αιθούσης, από παραδοσιακούς Κορεάτικους σκοπούς και Κινηματογραφικές επιτυχίες, έως το ύφος του Μπάχ, την γοητεία της Jazz από τον Μισούρι και την Μελωδία της ευτυχίας.  Τους ακούσαμε να συστήνονται καθ' ομάδες, με ένα νεανικό και αυθόρμητο μουσικό τρόπο, δείχνοντάς μας ότι, η αγάπη τους για την μουσική, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το νεαρόν της ηλικίας τους.  Και προφανώς για αυτό "φταίει" και ευθύνεται ο δάσκαλός τους.  Ένας πνευματώδης, εύχαρης και ...εύσωμος άνθρωπος.

  Το "μπιζάρισμα" ήταν λογικό και αναμενόμενο στο τέλος.  Και μας αποζημίωσαν, όλους τους παρόντες εκεί, σε εκείνη την όμορφη βραδιά και μάλιστα με το "παραπάνω" : Η αίθουσα σύσσωμη άρχισε να λικνίζεται και να χειροκροτά  ρυθμικά, υπό τους ήχους της περίφημης "Τεκίλα"!...

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου