Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Δελτίο Τύπου για το κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Άμφισσας

Για τρίτη φορά φέτος οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άμφισσας κινητοποιούνται,  πραγματοποιώντας κατάληψη για να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα υποδομών που παρουσιάζει το κτίριο που στεγάζει το σχολείο τους και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.
Είναι γεγονός ότι ένα σχολείο απ’ το οποίο θα βγει η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, έχει αφεθεί στην τύχη του. Πέρα από τα συνολικά προβλήματα της εκπαίδευσης που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, τις ελλείψεις μονίμων εκπαιδευτικών  κλπ, είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς, το κράτος να μην αντιμετωπίζει το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Ένα σχολείο που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με τις αίθουσες να μπάζουν νερά όταν βρέχει, σπασμένα τζάμια να αντικαθίστανται με τσίγκους, ξεχαρβαλωμένα υδραυλικά, ηλεκτρικά. Συνθήκες όχι μόνο ακατάλληλες για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και που εγκυμονούν κινδύνους ατυχήματος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Να θυμίσουμε εδώ πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών στις 3/11/2017, όταν συζητιόταν η έγκριση δύο άλλων έργων είχαμε ανοίξει το θέμα το ΕΠΑΛ Άμφισσας, τονίζοντας:
«Ναι να γίνουν τα έργα αλλά μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε για λίγο και τις ανάγκες του ΕΠΑΛ για παράδειγμα, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών είναι κάτι παραπάνω από ακατάλληλες; Είναι τραγικές. Και εδώ μιλάμε για κατάρρευση του κτηρίου. Έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από δεκαετίες και που όμως η κάθε υπηρεσία δεν θέλει να το εντάξει σε σχεδιασμό για να της μείνουνε τα χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο αποποιείται η δημοτική αρχή τις όποιες ευθύνες της, όπως επίσης και η κυβέρνηση. Από τον Άννα στον Καϊάφα και πάει λέγοντας
Τη στιγμή που η κυβέρνηση παίρνει συγχαρητήρια από τους μακελάρηδες των λαών γιατί δαπανά το 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,8 δις, για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, είναι απαράδεκτο τα παιδιά να μην έχουν κατάλληλες αίθουσες και στοιχειώδεις υποδομές για να κάνουν μάθημα.
Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ Άμφισσας που στέλνουν το μήνυμα πως η νεολαία της περιοχής μας είναι εδώ και με συλλογική δράση και διεκδίκηση αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών και δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό τους. Όπως στο πλευρό τους καλούμε να σταθούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι συμμαθητές τους, τα σωματεία της περιοχής. Ζητάμε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.
Διεκδικούμε να συντηρηθεί και αναβαθμιστεί το υπάρχον κτίριο άμεσα.
Να προχωρήσει ο αντισεισμικός, αντιπλημμυρικός και αντιπυρικός έλεγχος.
Όλες οι ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται αποκλειστικά από το κράτος, να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ.
Να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση των μαθητών σύμφωνα με τις διατροφικές τους ανάγκες.


Άμφισσα, 9/3/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου