Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δ.σ.) ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ


Κύριε Δήμαρχε ,
Κάθε φορά που βρίσκεστε σε αδιέξοδο κάθε φορά που συνηδειτά βλάπτετε τον Δήμο με τους ακατανόητους και ανόητους χειρισμούς σας προσπαθείτε να ενεργοποιείτε τα επαναστατικά τοπικίστικα αντανακλαστικά και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσετε τους δημότες και να δικαιολογήσετε την πλέον αποτυχημένη διοίκηση και πολιτική σας .
Το ίδιο κάνατε με τα λιμενικά ταμεία το ίδιο κάνετε με την ΕΥΔΑΠ το ίδιο κάνατε με το φιάσκο της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας το ίδιο κάνατε με το Νοσοκομείο κοκ .
Πόσες φορές εδώ μέσα στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου , πόσες φορές δημόσια σας προκάλεσα και σας προειδοποίησα για τα κακά που έρχονται ? πόσες φορές σας προειδοποίησα ότι έρχονται κατασχετήρια από την Ευδαπ ? πόσες φορές δημόσια προσπάθησα να σας πείσω για αλλαγή στάσης στη σχέση του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ ? Εσείς όμως ακλόνητος στον δικό σας κόσμο ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού προσπαθείτε σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο να μυήσετε και τους ανυποψίαστους πολίτες .
Όμως το παραμύθι τελείωσε και προσγειωθήκατε ανώμαλα συμπαρασύροντας όμως και όλη την τοπική κοινωνία .
κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι Αξιότιμοι συμπολίτες
Θα ακούσετε για άλλη μια φορά γιατί πολλάκις έχω ενημερώσει ποιά είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και όχι τα παραμύθια .
Το θέμα του δεν πληρώνω κληρονομήθηκε από εποχής Δημαρχίας Καμπεράκη δημάρχου της Αμφισσας ο οποίος είχε πληρώσει αρχικά 5 με 6 τιμολόγια και κατόπιν σταμάτησε να πληρώνει . Την σκυτάλη της ίδιας λογικής παρέλαβαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Αμφισσας που διοικούσαν το διυλιστήριο ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο την πρό καλλικρατική εποχή . Η Ευδαπ όμως συνεχώς διεκδικούσε δικαστικά τις ανεξόφλητες οφειλές και μάλιστα τέλος δεκαετίας του 1990 η απόφαση του εφετείου και του Αρείου πάγου ήταν «ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ « υπάρχει λοιπόν δεδικασμένο το οποίο στηρίζεται απλά στην γεωλογία διότι «ο υδρολογικός κύκλος του νερού είναι η σταθερή και αδιάκοπη κίνηση του νερού από την ατμόσφαιρα στην επιφάνεια της Γης, στο υπέδαφος και πάλι στην ατμόσφαιρα». Αυτή η κίνηση του νερού δεν περιορίζεται δεν έχει σύνορα δηλαδή για να γίνω ποιό σαφής μπορεί από βροχοπτώσεις στην «Αλβανία» μέσω του υπεδάφους - κατάληλων πετρωμάτων το νερό να διοχετεύεται και συσωρεύεται σε πηγές των βαρδουσίων . Δηλαδή να ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα μέρες και να καταλήγει σε συγκεκριμένες πηγές .
Συνεπώς ο ισχυρισμός του Δημάρχου και όσων στηρίζουν αυτή την άποψη ότι ο Δήμος Δελφών συμβάλει με τις πηγές του στην υδροδότηση της χώρας είναι επιεικώς αστεία άποψη η οποία έχει καταρριφθεί και από τα ελληνικά δικαστήρια !
Δεύτερον
Το φράγμα του μόρνου βρίσκεται στην Δωρίδα εκεί σαφέστατα με την κατασκευή του φράγματος δημιουργήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα και ορθώς και δικαίως ο Δήμος Δωρίδας διεκδικεί αντισταθμιστικά διότι η περιοχή καταπονήθηκε περιβαλλοντικά άλλαξε η ζωή των κατοίκων π.χ. οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών ήταν δέκα λεπτά μετά την κατασκευή του φράγματος χρειάζεται μισή ώρα κλπ . Συνεπώς υπάρχει αποδεδειγμένα περιβαλλοντική αλλοίωση και οι όποιες διεκδικήσεις είναι εύλογες δίκαιες και αποδεικνύονται . Η δική μας περίπτωση ουδεμία σχέση έχει με την περίπτωση του δήμου Δωρίδας .
Τρίτον .
Την πρό- καλλικρατική εποχή είμασταν νομαρχία φωκίδας και καθότι το φράγμα ανήκει στον νομό ήταν εύλογο όπως προανέφερα να διεκδικηθούν από την τότε νομαρχία αντισταθμιστικά για τον νομό από τα οποία θα επωφελείτο σαφώς και ο σημερινός δήμος δελφών . Ολοι ενθυμούνται τα συλαλητήρια νομαρχίας καραχάλιου και τα οποία συλαλητήρια είχαν πάντα ως κυρίαρχο αίτημα αντισταθμιστικά λόγω του φράγμτος του Μόρνου .
Σήμερα όμως είμαστε σε μια άλλη πραγματικότητα στην καλλικρατική εποχή . Δύο διαφορετικοί δήμοι με διαφορετικά συμφέροντα και status .
Τέταρτον .
Διεκδικήσατε ποτέ ?
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ακόμα και με αβάσιμα επιχειρήματα η όχι ?
Διότι απότι έχει γίνει αντιληπτό δεν διεκδικείτε τίποτα !
Άλλωστε πώς να δεικδικήσετε ?
ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ;
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ;
ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ;
ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ;
ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 80 ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΜΠΕΡΑΚΗ .
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η διαγραφή του χρέους !
Πέμπτον
Είναι σαφές ότι τα έσοδα από τα τέλη ύδρευσης δεν λειτουργούν ανταποδοτικά και ο Δήμος λειτουργεί υπό καθεστώς παρανομίας και είναι έκθετος . Και οι δημότες αναρωτιούνται που πάνε τα λεφτά από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες . Διαφάνεια δεν υπάρχει όταν μάλιστα καταρτίζετε προυπολογισμούς οι οποίοι δεν καταδεικνύουν με σαφήνεια τα έσοδα - έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών ανά δημοτική ενότητα .
Εκτον
Υπάρχει κανένας πολίτης που να πιστεύει ότι ο Δήμος Δελφών ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες υδροδότησης της περιοχής ? Υπάρχει κανένας πολίτης που να πιστεύει ότι το νερό είναι διαυγές καθαρό και υγιές ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ !
Είναι της πάσει γνωστόν ότι ο Δήμος διαχρονικά απεδείχθη ανίκανος να διαχειριστεί την υδροδότηση της περιοχής και αυτό διότι ουδείς αντιμετώπισε τα προβλήματα με σοβαρότητα . Για τους πολιτικάντηδες που παρήλασαν από τον Δήμο μεγαλύτερη σημασία είχαν και έχουν οι φιέστες και τα «καρατατζούμ» παρά τα έργα υποδομής . Παίζετε και έπαιζαν με την υγεία μας αφού η διαχείρηση της υδροδότησης γίνεται με ένα διαλυμένο διυλυστήριο με διαλυμένα εξωτερικά δίκτυα δίκτυα από αμύαντο γεωτρήσεις που δεν ελέγχονται και με ανειδίκευτο προσωπικό .
Αντί να διαμάχεστε χωρίς κανένα όφελος την ΕΥΔΑΠ ένα φορέα με τεράστια εμπειρία τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό θα έπρεπε ήδη από την δεκαετία του 1990 να έχετε συνεργαστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας . Να γίνει μια έντιμη συνεργασία βάσει της οποίας η ΕΥΔΑΠ να αναλάβει την υδροδότηση του Δήμου (Διυλιστήρια , δίκτυα κλπ) καθώς επίσης και την παροχή καθημερινής εργαστηριακής υποστήριξης σε ό,τι αφορά την εκτέλεση μικροβιολογικών και χημικών ελέγχων σε δείγματα νερού, με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Επίσης να διαπραγματευτείτε να διεκδικήσετε και να εξασφαλίσετε επάρκεια νερού για την άρδευση του ελαιώνα ! Συνεπώς με την ανάθεση στην ΕΥΔΑΠ της διαχείρησης τόσο της υδροδότησης του Δήμου αλλά και του ελέγχου της ποιότητας του νερού οι πολίτες θα απολαμβάνουν αυτό που πραγματικά τους οφείλεται «ΑΣΦΑΛΗΣ ΥΓΙΗΣ και ΕΠΑΡΚΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ .
Όμως την συνεργασία δεν την θέλετε και δεν εξηγείτε επαρκώς γιατί . Εκπονήσατε κάποια μελέτη και απεδείχθη ασύμφορη ? φοβάστε αύξηση των τιμολογίων όπως τεχνιέντως και παραπλανητικά διοχετεύετε στην κοινή γνώμη ? Διότι αυτό θα μπορούσε να συμφωνηθεί στα πλαίσια μιας έντιμης συνεργασίας όπως προανέφερα .
Δυστυχώς δεν θέλετε την συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ διότι δεν θέλετε να παραχωρήσετε την οικονομική διαχείρηση των ιδίων εσόδων . Δεν θέλετε να εμπλέξετε άλλον φορέα γιατί θέλετε να διαχειρίζεστε εσείς κατά το δοκούν τα έσοδα της υδροδότησης γιατί θέλετε με το νερό να κάνετε μικροπολιτική , γιατί θέλετε με άξονα τους ιδίους πόρους της υδροδότησης να συνεχίζετε με τις απευθείας αναθέσεις το πάρτυ της ρεμούλας και της σπατάλης .
Κύριε Δήμαρχε ,
Πολιτικές λύσεις που επιδιώκεται δεν υπάρχουν ! Πολιτικές για να μεταφερθεί το χρέος στον κρατικό προυπολογισμό δηλαδή να μεταφερθούν οι ατασθαλίες του Δήμου Δελφών στους Ελληνες πολίτες δεν υπάρχουν ! Πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή δεν υπάρχουν !
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ !!!
ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ …
ή θα συνεχίσετε την καταστροφική σας πολιτική με αποτέλεσμα να σέρνεστε στα δικαστήρια και στην ανομία με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο Δελφών .
ή θα σοβαρευτείτε και θα αλλάξετε στάση συνεργαζόμενοι με την ΕΥΔΑΠ σε όλα τα επίπεδα .
Και επαναλαμβάνω και κλείνω την εισηγησή μου ότι το θέμα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα (μόνον για το χρέος ) αλλά να ανοίξει ο διάλογος και να γίνει μια έντιμη διαπραγμάτευση με σκοπό να συμβάλει η ΕΥΔΑΠ στην διαχείρηση της υδροδότησης του Δήμου Δελφών είναι η μόνη και μοναδική λύση προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας .


Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο φώς – Καθαρή Λύση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου