Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΙΤΕΑ : ΜΙΑ (κατά φαντασίαν) ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΜΕΝΗ ΠΌΛΗ

Διασταύρωση Λεωφόρου Ηρώων και Καποδιστρίου

   Σάββατο πρωΐ, με τον Φεβρουάριο να μετρά τις τελευταίες ημέρες του και την "Ωκεανίδα" να μας στέλνει ...χαιρετισμούς από την βορεινή πλευρά της πόλεως.  Ενώ ο αδυσώπητος παγωμένος αέρας, να εκδίδει "απαγορευτικό" για την διασταύρωση πεζών με τις κάθετες προς την παραλία οδούς, υπενθυμίζοντας ότι ο Χειμώνας είναι εδώ, ακμαίος και δυνατός. Και στην περιοχή μας.
  Του Ασώτου αύριο και όλο το ...φιλέορτο κοινό της πόλεώς μας, έχει από το πρωΐ απευθυνθεί στα καταστήματά της, κάνοντας τις
απαραίτητες προμήθειες για ένα ευχάριστο, θερμό και εσώκλειστο Σ/Κ, απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή και την καλύτερη δυνατή προστασία από τις άσχημες διαθέσεις της "Ωκεανίδος".
  Λογικά λοιπόν, το νευραλγικό σημείο του εμπορικού κέντρου της Ιτέας, η διασταύρωση των οδών Ηρώων και Καποδιστρίου, όπου και λειτουργούν περιμετρικά, εκτός από ένα υπερκατάστημα  και αρκετές άλλες μικρές επιχειρήσεις με προϊόντα ενδιαιτήσεως, να ασφυκτιά από τους εποχούμενους καταναλωτές, των οποίων η οδηγική παιδεία είναι "σφυρηλατημένη" με την ιδέα, ότι θα πρέπει να σταθμεύσουν το όχημά τους, ακριβώς έξω από την είσοδο του καταστήματος στο οποίο θα απευθυνθούν για τις αγορές τους.  Εάν μάλιστα ήταν δυνατόν, να σταματήσουν για όσο χρειασθούν, δίπλα από το ταμείο της επιχειρήσεως, τότε ακόμη καλύτερα.
  Και αυτό, συμβαίνει κάθε ημέρα σε εκείνο το σημείο, σε εκείνη την διασταύρωση.  Τα δε Π/Σ/Κ και ειδικά εάν έπονται εορτές, το ζήτημα της σταθμεύσεως εκεί, αποκτά διαστάσεις τριτοκοσμικές!...

  Έτσι και σήμερα.  Όπου και όπως ήθελε ο κάθε "καταναλωτής", άφηνε (δεν στάθμευε...) το όχημά του, αδιαφορώντας για το εάν ενοχλούσε, εάν παρεμπόδιζε, εάν ήταν παράνομος και βεβαίως εάν καταστρατηγούσε με την πράξη του, όλα τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ.  Σε οποιαδήποτε δε δυσανασχέτηση, η απάντηση είναι στερεότυπη : "Πετάχτηκα για λίγο, να πάρω..."

  Σε διασταύρωση της ανομίας έχει εξελιχθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία.  Και η μόνη αστυνόμευσή της είναι, η καλή θέληση των "καταναλωτών".  Διότι το Αστυνομικό Τμήμα της πόλεως, κάνει αισθητή την παρουσία του (στις οδούς της πόλεως), μόνον σε τροχαία περιστατικά σε καταγγελθείσες παραβατικές πράξεις, καθώς και στις εθνικές επετείους...  Οι λόγοι είναι γνωστοί.

Εμείς απλώς παραθέτουμε την σημερινή φωτογραφική απεικόνιση της καταστάσεως στην διασταύρωση Ηρώων και Καποδιστρίου, χωρίς σχολιασμό. Σημειώνοντας μόνον ότι, η διέλευση οχήματος από εκείνη την περιοχή, με οδηγό ...ετεροδημότη, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του οδηγού!...


6 σχόλια:

  1. Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΤΕΣ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ!!!
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Ανώνυμο 23 Φεβρουαρίου 2:59μ.μ. Οι Σαλωνίτες ψωνίζουν απ' την Ιτέα; Μήπως για την ιτιώτικη αυθάδεια ψάχνετε σε λάθος πελάτες; Γιατί εκτός απ' το My Market, όπου γίνεται το όπου να 'ναι παρκάρισμα, κι η παραλιακή έχει ένα θέμα! Αυθαιρεσία και ζαμανφωτισμός παντού αλλά απ' όσα έχω δει Σαλωνίτης πουθενά μονάχα Ιτιώτικες "αντρίλες"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΗΤΑΝ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ...

      Διαγραφή
  4. επικουρε ειναι απο τα καλυτερα αρθρα σου
    γνωστοι και γνωστες οι τσαμπουκαδες οδηγοι και χαρακτηριστικα τα αυτοκινητα τους
    μου κανει εντυπωση το θρασος να κλεινουν τη παραλιακη και μαλιστα μπροστα την αστυνομευουσα αρχη
    τα χειροτερα θα ερθουν τη μεγαλη εβδομαδα οπως καθε χρονο και το καλοκαιρι
    γραψε και για το κτελ μια μεγαλη αμαρτια
    οι πλανοδιοι πωλητες με τα αγροτικα τους εχουν αδεια
    και παλι μπραβο για το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μέχρι να σκοτωθεί κανένας , μετά θα βάλουμε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή