Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

(φωτογραφία 2011)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα 08/03/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το σχολικό κτήριο του ΕΠΑΛ Άμφισσας
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει στο λαό της περιοχής τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές του ΕΠΑΛ στην Άμφισσα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητών, το σχολικό κτήριο του ΕΠΑΛ παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Τα προβλήματα στη θέρμανση, τα σπασμένα παράθυρα, η υγρασία στους τοίχους, η κατάρρευση σοβάδων είναι μόνο μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές αίθουσες και τα εργαστήρια. Ωστόσο ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος σε κάποιον μαθητή ή καθηγητή μεγαλώνει  με τα εκτεθειμένα ηλεκτρολογικά καλώδια και πίνακες ελέγχου αλλά και την ακαταλληλότητα ορισμένων αιθουσών των εργαστηρίων.
Η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης έρχεται αντιμέτωπη με την βαρβαρότητα του συστήματος πολύ πριν βγει στην παραγωγή, όπου θα αντιμετωπίσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Η επιδίωξη των μεγαλοεργοδοτών για το μέγιστο κέρδος είναι η μοναδική αιτία που έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε εργασιακό μεσαίωνα. Με το ίδιο κριτήριο το κράτος αντιμετωπίζει και την εκπαίδευση των αυριανών εργατών, των μαθητών που φοιτούν σήμερα στα ΕΠΑΛ. Οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία είναι απόρροια του συνεχώς μειούμενου κρατικού προϋπολογισμού για την  παιδεία με στόχο να περισσεύει ζεστό κρατικό χρήμα για τις κάθε είδους επιδοτήσεις των μεγαλοεργοδοτών.
Ο αγώνας των μαθητών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του σχολείου τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί από τα σωματεία της περιοχής.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, τη διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιλύσουν άμεσα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση τα έντονα κτηριακά προβλήματα του ΕΠΑΛ Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου