Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

"AMFISSA UBER ALLES" - Διάκριση για τον Δήμο Δελφών


Τα "πάντα-όλα" για τον Σάλωνα

  Όταν μια πόλη, δέχεται τέτοια περιποίηση από την Δημοτική της Αρχή, εξοβελίζοντας στην αφάνεια και στα αζήτητα τις παρά την πρωτεύουσα κάποτε ακμάζουσες πόλεις-δήμους και γίνεται τόση προσπάθεια για την προβολή της, ενώ είναι δεδομένο ότι η ύπαρξή της οφείλεται στην οικονομική ευμάρεια αλλά και την ταυτόχρονη "ταπείνωση" των περί αυτήν πόλεων, τότε έχουμε την σημερινή ακτινογραφία της πρωτευούσης του Δήμου Δελφών.
   Το απόσπασμα από το εχθεσινό ανυπόγραφο Δελτίον Τύπου του Δήμου μας, είναι χαρακτηριστικό της αντιλήψεως των διοικούντων αυτού του συνοθηλεύματος με την ονομασία "Δήμος Δελφών".

****************************************

"Ο Δήμος μας παρουσίασε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πρωτεύουσά του, την Άμφισσα, που περιλαμβάνει δίκτυο πεζοδρομήσεων και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και συνοδευτικές υποδομές (χώρους στάθμευσης, βιοκλιματικές αναπλάσεις, κατασκευή περιφερειακού δρόμου προς το Κάστρο, δημιουργία πάρκου στη νότια είσοδο της πόλης κ.λπ.)."

****************************************

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΕΒΔΟΜΑΔΑΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΘΕΜΑ: ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 87 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017
Την 3η θέση, που συνοδεύεται με σημαντικό χρηματικό βραβείο, κατέλαβε ο Δήμος Δελφών ανάμεσα σε 87 ελληνικούς Δήμους, που έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το Σεπτέμβριο του 2017.
Ο Δήμος μας παρουσίασε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πρωτεύουσά του, την Άμφισσα, που περιλαμβάνει δίκτυο πεζοδρομήσεων και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και συνοδευτικές υποδομές (χώρους στάθμευσης, βιοκλιματικές αναπλάσεις, κατασκευή περιφερειακού δρόμου προς το Κάστρο, δημιουργία πάρκου στη νότια είσοδο της πόλης κ.λπ.).
Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τη μελλοντική λειτουργία ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς (minibus, ποδηλάτων κ.α.) και γενικά ένα πλέγμα μέτρων που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην Άμφισσα, ενώ ταυτόχρονα θα τη θέσουν σταδιακά στην πρωτοπορία των ελληνικών πόλεων στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έγιναν ακόμη παρουσιάσεις σε σχολεία σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας. Σε ειδική ημερίδα παρουσιάστηκαν τα οφέλη της χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και έγινε επίδειξη ηλεκτρικών οχημάτων στους πολίτες με την ευγενική χορηγία της BMW Group Hellas. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αέριας ρύπανσης με τη χρήση της Κινητής Ερευνητικής Μονάδας Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος και Οδοστρωμάτων του Ι.ΜΕ.Τ. και έκθεσή της για το κοινό. Την « Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Άμφισσας οργάνωσε «Παιχνίδια Δρόμου» & «Ποδηλατάδα» για μικρούς και μεγάλους.
Η βράβευση των 10 κορυφαίων διακριθέντων Δήμων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 30 Μαΐου 2018, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγχαίρουμε όσους συντέλεσαν στη σημαντική αυτή επιτυχία του Δήμου μας και ευχαριστούμε όλους αυτούς που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια, η οποία δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο υπόβαθρο και να καλλιεργήσουμε την απαραίτητη νοοτροπία, ώστε η πόλη της Άμφισσας και ολόκληρος ο Δήμος Δελφών να διεκδικεί και να κερδίζει συνεχώς το ρόλο που του αξίζει και του αρμόζει.

1 σχόλιο:

  1. Απο σχεδια, παρολες και παρλαπιπες Παναγιωτοπουλε καλα πας.Από εργο ομως μηδεν απο μηδεν...μηδεν. Μας φλομοσες στα σχεδια και στις φιοριτούρες ενω απ ακρον εις ακρον στο Δημο Δελφών εδω και τρεισήμισι χρόνια δεν κουνιέται φύλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή