Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ" ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!...

Κυριακή 28-1-2018. Απόκριες στην Ιτέα

  Η περιώνυμη νύφη "Νερανζτούλα" καταφθάνει στον μώλο της Ιτέας.  Την φέρνει μια βενζινοκίνητη τριήρης, συνοδεία αλιευτικών και ναρκαλιευτικών σκαφών.
   Η πάνδημη υποδοχή της, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πέριξ της παραλίας οδούς, ενώ οι εκδηλώσεις λατρείας των υπηκόων του Βασιλείου της ΙτεοΚιρροΤριταίας, έκαναν την αξύριστη, ευτραφή και "σερνικοφέρνουσα" μέλλουσα νυφούλα του τοπικού ηγέτη και ηγεμόνα της περιοχής μας, να αισθάνεται αδέξια και ελαφρώς ..."ξεμπροστιασμένη".

   Ούτε στην γη δεν την άφησαν να πατήσει οι αυλικοί του Βασιλέα μας.  Γερανοφόρος θεϊκά σταλμένος, ανέλαβε το ανέγγιχτον της νύφης με το κατάστρωμα του μώλου και το βασιλικό άρμα με "ζεμένον" τον Πήγασο, την μετέφερε στην επί τούτου διαμορφωθείσα βασιλική αυλή (χέρσο οικόπεδο ήταν στο κέντρο της πόλεως...), προκειμένου σε κοινή θέα, αυλικών προεστών και υπηκόων, να πραγματοποιηθεί ο γάμος της Νεραντζούλας με τον παμέγιστον βασιλέα μας, τον κοινώς ονομαζόμενον "μαστρο-νίκο".
   Οι τυμπανοκρουσίες, οι αλαλαγμοί, οι ζητωκραυγιές και οι ρίψεις πυρομαχικών στον αγέρα, έκαναν το δειλινό ημέρα, αυτήν την ευλογημένη ώρα στο ευτυχισμένο πλέον βασίλειό μας.  



Ασύλληπτα μεσαιωνικά μεγαλεία στην γη, την θάλασσα και τον ουρανό μας!...
Επί του άρματος
  Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Βασιλέα -Γαμβρού, είχε από προηγουμένως εκκινήσει από τα χειμερινά της ανάκτορα, προκειμένου να συναντήσει την νύφη στο ειδικά διαμορφωθέν ανάβαθρον, όπου και μετά από την γνωριμία των μελλονύμφων και την διαπίστευση της αγνότητος από την Πυθία, να τελεστεί το μυστήριο από τον ιερέα της Τριταίας (κοινώς και παγκοσμίως γνωστής Κολοπετεινίτσας)

Η αναμονή του γαμπρού, ήταν ...νυσταλέα.

Κατά την στιγμή της επαφής, άνοιξε το καταπέτασμα του ουρανού!...


Και στο τέλος, ο ευτυχής γαμβρός, έκανε (μετά από το σχεδόν δημόσιο βγάλσιμο των ματιών τους με την νύφη...)  την καθιερωμένη συναναστροφή με τους υπηκόους του.  Χορεύοντας, χορεύοντας, χορεύοντας!...
Καλές Απόκριες σε όλον τον Κόσμο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου