Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

"SALONA UBER ALLES" - Δόγμα Δημάρχου



 Αγαπητοί συμπολίτες...”


   Το “Αυτοτελές (και όχι ατελές) Τμήμα Υποστήριξης (ψυχολογικής;) Δημάρχου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων” του Δήμου Δελ- φών, εξέδωσε το πιο κάτω και από εμάς αναδημοσιευόμενο Δελτίον Τύπου, το οποίον όμως υπογράφει ο Δήμαρχος (σύγχυση αρμοδιοτήτων...) και με το οποίον Δ.Τ. όπως φαίνεται, επικοινωνεί ο ίδιος ο Δήμαρχος (του Δήμου Δελφών όμως) με τους κατοίκους της Αμφίσσης. Διότι ως γνωστόν και όπως προκύπτει από τα έως σήμερα πεπραγμένα του, ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, είναι ο Δήμαρχος της πόλεως Αμφίσσης και όχι του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, στον οποίον έχουν (και χωρίς την θέλησή τους) συγχωνευθεί, 8 (οκτώ) πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι. 
  Για αυτό και για ότι συμβαίνει στην Άμφισσα, μας το γνωστοποιεί με Δελτία Τύπου ο ίδιος, μη επιτρέποντας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμφίσσης, ούτε και στον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αμφίσσης, να “επικοινω- νούν” με την πόλη τους. Εξάλλου και η προσφώνηση στο συγκεκριμένο Δ.Τ. είναι και χαρακτηριστική, για το σε ποιόν απευθύνεται και ενδεικτική για το “ποιός μιλάει σε ποιόν”.

   Ένα Δελτίο Τύπου Δημάρχου, απευθύνεται και ενημερώνει, όλους τους κατοικούντες εντός του Δήμου. Και λογικά η προσφώνηση θα έπρεπε να είναι (εάν χρειαζόταν), “Αγαπητοί συνδημότες” και όχι “Αγαπητοί συμπολίτες”.

Όμως ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, απευθύνεται μόνον στους κατοίκους της πόλεώς “του” και θέλει να τους δείξει ότι κάνει τα πάντα για αυτούς. Και βεβαίως έχει τους λόγους του.

   Όσοι δε από τους “αποδέλοιπους”, τους κατοίκους δηλαδή των άλλων πόλεων του Δήμου Δελφών, οι οποίοι “γκρινιάζουν”, γιατί θέλουν και αυτοί να ειδούν τις πόλεις και τις κοινότητές τους να “σηκώνουν κεφάλι” από το λασπώδες επίπεδο στο οποίο έχουν υποχρεωτικά περιπέσει, αυτοί λοιπόν, απλά χαρακτηρίζονται από τον Δήμαρχό μας, ως Τ ο π ι κ ι σ τ έ ς! (είναι καταγεγραμμένο σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα).

   Μετά από το ακατάσχετο Τεχνικό Πρόγραμμα της Αμφίσσης, μετά από την σωρεία των διαφόρων Πολιτι- στικών Εκδηλώσεων εντός της πόλεως, μετά από τις επαφές με Κίνα, Αγγλία και Καταλονία, μετά από τις διαδραστικές διαδρομές έως το Κάστρο, μετά από το Πανεπιστήμιο Στερεάς και τόσα άλλα, ήρθε η ώρα για το κυκλοφοριακό της.
Επόμενο βήμα; Μήπως το Τελεφερίκ;...

"Άχ Ιτέα σ’ αγαπώ, γιατί μ’ έμαθες να ζώ...”

********************************************

ΑΜΦΙΣΣΑ, 25.01.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α.Δ.Τ.: 2/2018

ΘΕΜΑ: “Εφαρμογή νέας κυκλοφοριακής ρύθμισης στο ευρύτερο κέντρο της Άμφισσας”.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την προσεχή Δευτέρα (29/01/2018) ξεκινάει η εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής ρύθμισης στην πρωτεύουσα του Δήμου μας, Άμφισσα. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε προκειμένου να είναι νόμιμη και τεχνικά ολοκληρωμένη, απαίτησε περίπου δυο χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα έγινε αναλυτική διαβούλευση με πολίτες της Άμφισσας και όλους τους ενδιαφερομένους και αναζητήθηκαν οι βέλτιστες λύσεις.

Η νέα ρύθμιση της κυκλοφορίας καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, το ευρύτερο κέντρο της Άμφισσας που αντιστοιχεί περίπου στο εν τρίτο της συνολικής έκτασης της πόλης. Από μόνο του αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί για όλους μας μια περίοδος προσαρμογής, μια περίοδος στην οποία θα παρουσιαστούν και αρρυθμίες, μια περίοδος στην οποία θα χρειαστεί όλοι να δείξουμε κατανόηση και να συμβάλλουμε σε μια κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στόχος όλων μας είναι η πρόοδος του τόπου μας, η βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας της Άμφισσας και ολόκληρου του Δήμου μας.
Η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση και οι συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα τη συνοδεύσουν (δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, αρχιτεκτονική ανάπλαση οδού Γιαγτζή κ.α.) θα αλλάξουν το κέντρο της Άμφισσας, θα αναδείξουν την αγορά της πόλης, αλλά και θα μεταβάλλουν ελαφρώς τις συνήθειές μας. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να εξελισσόμαστε και να μην δείχνουμε φόβο απέναντι στο καινούργιο. Απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλώς για κάθε επιτυχία είναι η κοινωνία να συμβάλλει στην πρόοδο και στην κοινή προσπάθεια.

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της παρέμβασης (περίπου τέσσερις μήνες), θα είμαστε συνεχώς στη διάθεσή σας για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να επιφέρουμε βελτιώσεις όπου απαιτηθεί.

----------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου