Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ : ΟΤΑΝ Η (βιαστική) ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ, ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΤΗΝ (αδιάφορη) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ - Περί αρχαιρεσιών ο λόγος


Αυτοανακήρυξη;...

  Θα ήταν δυνατόν να ισχυρισθεί κάποιος καλοπροαίρετος, ότι όντως επραγματοποι- ήθη εχθές Κυριακή 14-1-2018, η σύμφωνα με την πρόσκληση Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου  Μικρασιατών Ιτέας.  Καλοπροαίρετος.  Διότι, εάν δεν ήταν, τότε θα έλεγε μειδιώντας, ότι επρόκειτο για μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο, ολίγων γνωστών και φίλων, τους οποίους συνέδεε, ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό : Η εκ Μικράς Ασίας καταγωγή κάποιου προγόνου της οικογένειάς τους.
   Κι όμως, επρόκειτο για τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, της οποίας την σοβαρότητα, θα έπρεπε να πιστοποιεί και η εκεί παρουσία του νομικού συμβούλου του Σωματείου,
ο οποίος είχε αναλάβει και την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ.  Θα έπρεπε.
   Αν εξαιρέσουμε την “παιδική” πρόσκληση για την Γ.Σ., την εμφάνιση 7 (επτά) ατόμων στην καθορισμένη ώρα, την σποραδική και ολιγόλεπτη εμφάνιση κάποιων μελών μόνον για την ψηφοφορία, την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από μέλη χωρίς έλεγχο της ταμειακής ενημερότητός τους, τον απολογισμό πεπραγμένων του απερχομένου ΔΣ δίκην φιλικής συζητήσεως και την “εκ των ενόντων” υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο ΔΣ, εάν εξαιρέσουμε λοιπόν όλα αυτά τα οποία είναι συνήθη “πταίσματα” σε Συλλόγους οικογενειακού τύπου, απομένει το ερώτημα, το οποίο προσδιορίζει και την σοβαρότητα αυτών των αρχαιρεσιών :
  
 Πως είναι δυνατόν και ενώ ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου, ΔΕΝ έχει παραδώσει (μέχρι σήμερα το μεσημέρι τουλάχιστον) το πρακτικό της Γ.Σ. και τα αποτελέσματα των εκλογών με τους σταυρούς προτιμήσεως στα υποψήφια μέλη του νέου Δ.Σ., εν τούτοις, από εχθές το απόγευμα, ελάχιστες ώρες μετά το πέρας της διαδικασίας, να “κυκλοφορεί” στο διαδίκτυο πίνακας (δακτυλογραφημένος) με τους συμμετέχοντες στις εκλογές και μάλιστα με το πόσους σταυρούς προτιμήσεως είχε πάρει ο καθένας από αυτούς, με κατονομαζομένους τους νέους Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο;...

  Το φαιδρόν της υποθέσεως είναι, ότι μετά την “ανακήρυξη” της “νέας” Προέδρου στο διαδίκτυο, υπήρξαν και ευχετήρια μηνύματα, ακόμη δε και δημοσιοποίηση του νέου “Status Quo” του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας από τοπικό blog, εν αγνοία όμως (και με απορία) όλων των υπολοίπων εκλεγμένων μελών του ΔΣ!... Ενώ έως και πριν από ολίγο, δεν έχει υπάρξει, ούτε εξήγηση, ούτε και αποποίηση ευθυνών από κανέναν, για την επίμαχη δημοσίευση.

  Εδώ θα αναπαράξουμε α υ τ ο λ ε ξ ί , το υπ’ αριθμόν 18 άρθρο του ισχύοντος καταστατικού του Σωματείου, σημειώνοντας ότι, ο απερχόμενος Πρόεδρος, αγνοώντας όλα αυτά, έχει προσκαλέσει σε κοινή συνεδρίαση από εχθές, τα παλαιά και τα νέα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, να γίνει παράδοση και να εκλεγούν οι νέοι αξιωματούχοι από το νέο ΔΣ.

***********************************
ΑΡΘΡΟ 18ο
Μέσα σε οκτώ ημέρες από την εκλογή τους τα μέλη του ΔΣ συγκροτούνται σε σώμα και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών τους, (ήτοι του ΔΣ), τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα, τον Ταμία και πέντε μέλη. Μέσα σε δέκα ημέρες από την συγκρότηση του σε σώμα το ΔΣ καλεί σε κοινή συνεδρίαση το Προεδρείο του προηγουμένου ΔΣ και παραλαμβάνει με πρωτόκολλο την διαχείριση, το αρχείο και γενικά την περιουσία του Συλλόγου.
****************************************

  Εμείς, ως epikourositeas.blogspot.gr, με όλον τον πρέποντα σεβασμό προς τον Σύλλογο και το έργο του και με γνώση των λόγων μας, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι :

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας και ο κάθε Σύλλογος  Μικρασιατών ανά την υφήλιο, είναι η Κιβωτός για την διατήρηση και μεταφορά, ζώντων από γενεάς σε γενεά, των αναμνήσεων, των εθίμων, της ιστορίας και του πολιτισμού της αλησμόνητης πατρίδος. 
Και επ’ ουδενί είναι το άρμα για την κοινωνική αποδοχή και αναρρίχηση του καθενός  αναμε- μιγμένου με αυτόν!  

  

6 σχόλια:

  1. Μήπως δεν ξέρεις ποιά είναι πίσω από αυτά; Ποιά κινεί τα νήματα και χρησιμοποιεί καλοθελητές; Αφού ξέρεις κι εσύ κι όλοι εκεί. Γιατί δεν την γράφεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα μπορούσατε να γίνετε σαφέστερος;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε σίγουρα το συγκεκριμένο η ο συγκεκριμένος εξυπηρετητή τα συμφέροντα καλοθελητών όπως ανέφερες διότι δικό μου σχόλιο δεν το δημοσίευσε γι`αυτό ας παραμείνει η σοβαρότητα του στις δημοσιεύσεις συνταγών

      Διαγραφή
  2. Θα αναφερθώ μόνο στην ανάρτηση περί «αυτοανακήρυξης». Όλα τα άλλα νομίζω ότι έχουν σχέση με την προσωπική σου Διαμάχη.
    Όπως αναφέρει και ο ανωτέρω ανώνυμος όλοι υποψιαζόμαστε ότι κάποιον δάχτυλο εξυπηρετείς, αλλά δεν εκπλησσόμεθα για την βλακεία που αποδεικνύεται ακόμη μια φορά διότι δεν είδαμε πουθενά καμία «αυτοανακήρυξη», απλά το μέλος του συλλόγου χάρηκε με την επιτυχία που είχε η «αυτοανακηρυγμένη» κατά εσέ και θεωρώντας λογικό ότι εφόσον ο κόσμος την αγκάλιασε με την εμπιστοσύνη του και την ψήφο του (δια’αυτον τον λόγο και οι εκλογές) να θέλει αυτήν Πρόεδρο το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλα τα μέλη του συλλόγου και του ΔΣ ειδάλλως δεν έχουν σημασία οι εκλογές και η παρουσία όλων των μελών για την ψηφοφορία με σταυρό προτίμησης. Τελικά μεγαλύτερη απόδειξη για την ανάδειξη της είναι τα σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση που την πλαισιώνουν με την αγάπη τους και την χαρά τους για την Επιτυχία της (το οποίο πρέπει να το λάβει υπ`οψιν του το ΔΣ του Συλλόγου) και βλέποντας ότι και αυτό έχει λογοκριθεί. Αλλά αυτό προσωπικά που δεν με εκπλήσσει με την ανάρτηση αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά πώς όταν έχουμε μια διαδρομή στεφανωμένη από αποτυχίες να βγάζουμε την χολή μας σε όλους εκείνους που η επιτυχία πλαισιώνεται με αποδοχή αλλά και αγάπη. Γι’αυτό καλό είναι να συνεχίσουμε να ζούμε στην μιζέρια και στην μοναξιά που δημιουργήσαμε στην πορεία της ζωής μας χωρίς να προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερο κακό στους συνανθρώπους μας . Και ερωτώ τόσα blocks τόσοι αντίπαλοι όλοι εδώ εκδήλωσαν την χαρά τους και την αγάπη τους για την νέα κατά την ψηφοφορία και κατ’εμε Πρόεδρο , και για να εξυπηρετήσουμε και να αποκτήσουμε την συμπάθεια κάποιου διότι πλέον έχοντας μείνει μόνοι και χωρίς πλέον κάποιος να δείνη βάση στις απόψεις μας καταλήγοντας να γίνουμε παρείσακτοι γραφικοί προσπαθώντας να κάνουμε την διαφορά. Τελικά καλό είναι όταν φιλοσοφούμε , να το κάνουμε όμως αντικειμενικά χωρίς κακία και ηλιθιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΚΟΥΡΕ !!! Αμπελο φιλοσοφείς ως συν - ήθος συνέχισε ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα καταστατικά των συλλόγων προβλέπουν διαδικασίες ανάδειξης διοικητικού συμβουλίου και Προέδρου. Τις ανακοινώσεις στον τύπο για τα αποτελέσματα των εκλογών τις κάνει η εφορευτική επιτροπή. Μετά τις εκλογές προβλέπεται, με πρωτοβουλία του πρώτου σε ψήφους εκλεγέντος, να γίνεται συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε σώμα και η εκλογή Προέδρου, αντιπροέδρου κ.λ.π., από τους εκλεγέντες. Αρκετές φορές Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, αλλά δεν ισχύει πάντα. Οι υπόλοιποι εκλεγμένοι για Δ.Σ. έχουν δικαίωμα να εκλέξουν κατά την κρίση τους. Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και για να υπάρχουν σύλλογοι σφραγίδες. Οσο για το πικρόχολο σχόλιο του ανώνυμου της 16/01, φαίνεται ότι είναι εμπαθής και προφανώς αγνοεί τί σημαίνει "Σύλλογος" και "Δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή