Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ!... (Δελτίον Τύπου για την άφιξη της φλόγας στους Δελφούς)

  
          ΑΜΦΙΣΣΑ, 30.10.2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α.Δ.Τ.: 68/2017
ΘΕΜΑ: «Φώτισε την δελφική γη η Ολυμπιακή Φλόγα»

Με μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία πολλών συνδημοτών μας καθώς και επισκεπτών η ιερή γη των Δελφών υποδέχτηκε και φιλοξένησε την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "PyeongChang 2018", σε μια εκδήλωση που εξέπεμψε
ισχυρό μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης, οικουμενικότητας και αλληλεγγύης και διοργανώθηκε από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "PyeongChang 2018".

Το Ολυμπιακό Φως αφίχθηκε στους Δελφούς στις 5 και μισή το απόγευμα και διέτρεξε την πόλη με λαμπαδηδρόμους κατά σειρά τους Γ. Μαρκοδήμο, Γ. Καρατζόγλη, Ευθ. Ντόκο και Χρ. Καλλία. Έντονα ήταν τα συναισθήματα κοινού και επισήμων όταν η Γεωργία Μαρρέ μετέφερε την ιερή φλόγα στον Αρχαιολογικό Χώρο μεταλαμπαδεύοντάς την στο βωμό που είχε στηθεί στον Ναό του Θεού Απόλλωνα, όπου έλαβε χώρα η τελετή υποδοχής.

Στην τελετή το παρών έδωσαν μεταξύ πολλών άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "PyeongChang 2018" και Υπεύθυνος για την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους Yunju Hong, ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την οικουμενικότητα και τα αρχετυπικά ουμανιστικά ιδεώδη που πρεσβεύει ο ιερός τόπος των Δελφών, ευχήθηκε τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στο να αποτελέσουν οι Δελφοί μία από τις επτά πόλεις όπου διανυκτέρευσε η Ολυμπιακή Φλόγα. Στη συνέχεια ανταλλάγησαν δώρα μεταξύ Δήμου Δελφών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων "PyeongChang 2018" και η λιτή αλλά υποβλητική τελετή έκλεισε με τη συνοδεία μουσικής εμπνευσμένης από την Αρχαία Ελλάδα

Σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, το Ολυμπιακό Φως αναχώρησε από τη φωκική γη με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ultra τριάθλου Φωκέα Κωνσταντίνο Ζεμαδάνη συνεχίζοντας το ταξίδι του μέχρι την Αθήνα, όπου και θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη.

------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου








2 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί κάποιος γραμματιζούμενος εκεί μέσα στο Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, να ρίχνει μια ματιά πριν να κυκλοφορήσουν, σε αυτά τα απερίγραπτα κείμενα; Επιτρέπονται τόσα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε 5 αράδες κειμένου;
    Ποιός "αφίχθηκε" ρε παιδιά στις "5 και μισή" "με την παρουσία" και έδωσε "το παρών" "αρχετυπικά";...
    Έχετε ξαναδεί τελετή να κλείνει με "συνοδεία" μουσικής;...
    Αφού δεν έπεσε καμιά κολώνα, πάλι καλά. Γιατί με το καλαμοκαβαλίκεμα του Δημάρχου και με τους "ταχτοποιημένους" γραφιάδες του, μόνο Δήμος δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....ΧΟΥΜΑ ΚΙ ΑΝΤΑΡΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή