Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Η ...ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ (στον Περιφερειάρχη)

2 Αναμνηστικές φωτογραφίες
1 Ανακοίνωση & 1 Δελτίο Τύπου

   Κι ενώ το ιστορικό και πολύφερνον κύπελλα, μετάλλια και διακρίσεις Σωματείο του Ναυτικού Ομίλου της πόλεώς μας, εδιακρίθη κατά την πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή της νεοσύστατης παιδικής του ομάδος υδατοσφαιρίσεως, στο “3ον Water Polo Splash”, το εδώ και πολλά έτη παραμελημένο και παραπονούμενο  Δημοτικό Κολυμβητήριο, συνεχίζει να υπάρχει ακροβατόν, ανάμεσα στην φθορά και την αφθαρσία. Και συνεχίζει να λειτουργεί, χάριν του πείσματος και της επιμονής των ανθρώπων του Δ.Σ. του, βεβαίως, βεβαίως.


   Εξέδωσε προσφάτως το Δ.Σ. του Ν.Ο. Ιτέας, ακόμη μία ανακοίνωση εντός της οποίας, περιγράφεται κοσμίως θα λέγαμε, η κατάσταση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν οι ίδιοι και ο Δήμος Δελφών, να κρατήσουν σε ενεργή και ασφαλή κατάσταση, την λειτουργία του.

Η απάντηση του Δήμου και της Δ.Ε. Ιτέας, ήταν ακαριαία : Τους επήγε ...εκδρομή (τους ανθρώπους του Ν.Ο.Ι.), στην Λαμία, στον Περιφερειάρχη!

   Και για να γίνει πιστευτή η προσπάθεια την οποία καταβάλλει ο Δήμος για την ...σωτηρία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, η Δ.Ε. Ιτέας εξέδωσε το παρατιθέμενο Δελτίο Τύπου, με την πρέπουσα για την περίπτωση αναμνηστική φωτογραφία. (Στο αντίστοιχο Δελτίο Τύπου για την ένταξη στο ΕΣΠΑ κατόπιν ενεργειών του Δήμου, η κατασκευή διδασκαλικής αιθούσης στο 1ον Δημοτικό Σχολείον Αμφίσσης, σε εκείνο το Δελτίο Τύπου λοιπόν, δεν υπάρχει η αντίστοιχη φωτογραφία προσώπων...)

   Το εάν περιγράφεται η λύση την οποία έδωσε (ως μη οφείλων όμως) ο Περιφερειάρχης, για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, καθώς και η προτεινόμενη (από τον υπόχρεον) Δήμο Δελφών, είναι το ζητούμενο προς ανεύρεση εντός των ολίγων γραμμών αυτού του Δελτίου Τύπου.

Η επικοινωνία πάντως έγινε...

************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        
                                                            
Με αφορμή την έκθεση αυτοψίας της Ε.Ε.Α.Ε. της 12/04/2017 για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, η διοίκηση του σωματείου μας διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Καταρχήν, κατανοούμε και εκτιμούμε την υπέρμετρη προσπάθεια του Δήμου Δελφών να θέτει σε λειτουργία το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, τα οποία απαιτούνται πρωτίστως για τη θέρμανση του νερού της δεξαμενής.
Η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι το μοναδικό στην περιοχή μας. Παράλληλα, ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, το πλέον ιστορικό σωματείο υγρού στίβου στην περιοχή, έχει δημιουργήσει ένα φάσμα δραστηριοτήτων, που προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η οποία, ως γνωστόν, αποτελείται κυρίως από χειμερινούς μήνες.
Η έδρα μας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι μία αθλητική εγκατάσταση που παρά την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Δήμου Δελφών, πάσχει από άποψη συντήρησης. Οι οικονομικές παρεμβάσεις από μέρους του Δήμου Δελφών είναι καίριες, αλλά όταν καθημερινά παρατηρείται η απουσία της συντήρησης, δε διαφαίνεται η προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου Δελφών.
Ο χώρος του κολυμβητηρίου παρουσιάζει ελλείψεις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και κατασκευαστικές οι οποίες έχουν καταγραφεί από τη διοίκηση του σωματείου μας. Από μέρους μας, υπάρχει η διάθεση, αλλά όχι η οικονομική δυνατότητα να αποκαθίστανται τέτοιου είδους ελλείψεις. Κατά τη διετία 2015-2017 τα έξοδα του σωματείου μας για συντήρηση και καθαριότητα του χώρου του κολυμβητηρίου ανέρχονται στο ποσό των 4.566,00 Ευρώ εκτός από τα έξοδα συντήρησης και τα αναλώσιμα, τα οποία φθάνουν το ποσό των 8.793,89 Ευρώ. Για τα συγκεκριμένα ποσά, η διοίκηση του ΝΟΙ κατηγορήθηκε από τη Γενική Συνέλευση για ευνόητους λόγους.
Συνεπώς, θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της συντήρησης του κολυμβητηρίου, καθώς και στην αποκατάσταση φθορών και ελλείψεων.
Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνουμε τους γονείς και τους αθλητές πως η διοίκηση του ΝΟΙ καθημερινά ελέγχει το pH και το χλώριο της δεξαμενής και σε καμία περίπτωση, εάν αυτά ήταν ακατάλληλα, δε θα επέτρεπε στους αθλητές να προπονούνται.

Το ΔΣ του ΝΟΙ

**********************************************


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ                   Ιτέα 3 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία του Δημάρχου Δελφών κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου, της Περιφερειακής Συμβούλου ΠΕ Φωκίδας κ. Π. Αραβαντινού, , της Αντιδημάρχου Δελφών- ΔΕ Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα Τσακίρη, του Αντιδημάρχου Δελφών-Θεματικό Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νεκτάριου Μίχου, της Προέδρου του Ν.Ο.Ιτέας κ. Σ. Αναγνωστάκου, μελών του Δ.Σ. και των προπονητών του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, με σκοπό την προώθηση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι το μοναδικό στο Δήμο Δελφών.
Ο Δήμος Δελφών διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης φθορών και ελλείψεων.
Πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων υγρού στίβου φιλοξενούνται κάθε χρόνο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, το πλέον ιστορικό σωματείο υγρού στίβου στην περιοχή, έχει δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που προϋποθέτει την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Εκ του Δήμου Δελφών



3 σχόλια:

  1. καλως την, πάλι φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία εκδρομούλα στη Λαμία βλέπω αλλά χωρίς τον Κατσαγούνο!
    Μήπως δεν τον ενδιαφέρει η Ιτιά ή ασχολείται ακόμα με τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.(!!!!) Άμφισσας και δεν πρόλαβε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ; έχουμε και μια στουμπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή