Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η ΔΕΣΦΙΝΑ (Πολυθεματικό Πάρκο) "ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Ο αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριος, με το πληροφοριακό φυλλάδιο της ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.  ανά χείρας για το "Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνας"  (Harmony Hills)  

   Μετά από την εντυπωσιακή πραγματοποίηση της εκθέσεως “GREEK PANORAMA” η οποία έλαβε χώραν στις 11,12 &13 Μαΐου 2017 στο Grand Central Terminal” της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α., η διοργανώτρια εταιρεία  Hellas North American Events inc”,  εξέδωσε το σχετικό και παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου, εντός του οποίου περιγράφονται με σαφήνεια και εν περιλήψει, όλες οι πτυχές αυτού του κοσμικού εν τέλει γεγονότος. Από τους παρευρεθέντες και τους συμμετέχοντες έως τον ελληνοκεντρισμό των πάντων σε εκείνον τον χώρο και τους χορηγούς.
  Αναφέρει ονομαστικά επιφανείς ανθρώπους οι οποίοι ετίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση, ενώ περιγράφεται το “αγκάλιασμα” αυτής της παρουσίας της Ελλάδος στις Η.Π.Α. από όλους τους ομογενείς και όχι μόνον.

   Εμείς μόνον να σημειώσουμε ότι, στην αριστερή πλευρά της κυρίας αιθούσης (όπως φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία), η γιγαντοαφίσα με τον ναό της Προναίας Αθηνάς των Δελφών, κυριαρχούσε και εδέσποζε του χώρου, με τους Δελφούς όμως, να είναι απόντες... 
 Και εννοούμε ότι, η πανταχού παρούσα ανά την υφήλιο σε τόσες κι τόσες εκθέσεις Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, απουσίαζε από αυτήν την μεγάλη Τουριστική, Επενδυτική και Γαστρονομική παρέλαση της Ελλάδος, στην καρδιά της Αμερικής, στην Νέα Υόρκη.

"Παρών” στην έκθεση  εδήλωσε και ο αρχιε- πίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής  κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το  “Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνας” και η φωτογραφία με το φυλλάδιο της εταιρείας “ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.” ανα χείρας, είναι χαρακτηριστική. Από δε τον αρχιτέκτονα και παρουσιαστή του έργου εκεί Σωτήριο Γιαμάκο,  επληροφορήθη τα πάντα για την επένδυση και την Δεσφίνα, την ιστορία της οποίας ήδη εγνώριζε, λόγω του Ησαΐα και του Παπαλουκά!
  “

Για την Δεσφίνα, τους Δελφούς, την Φωκίδα και την Στερεά Ελλάδα, έγινε το καλύτερο δυνατόν, από μια εταιρεία η οποία εδώ και 10 έτη, κυριολεκτικά   “τρέχει” αυτήν την επένδυση, η οποία επένδυση θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είναι η μόνη αυτή την στιγμή στη Στερεά Ελλάδα, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ και της οποίας ο προϋπολογισμός (άνω των 210 εκ.ευρώ) και η εκτιμώμενη απασχόληση εργατικού δυναμικού, θα την καταστήσουν ως την μεγαλυτέρα επένδυση στην Φωκίδα.
Οι ομογενείς την “αγκάλιασαν”. Απομένει να κάνουν το ίδιο και οι Έλληνες. Ειδικά οι “αρμόδιοι” στην Φωκίδα. Και ολίγον πιο έξω...

Το Δελτίον Τύπου της διοργανώτριας εταιρείας



**************************************


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Greek Panorama 2017: Η Ελλάδα έλαμψε
στην καρδιά του 
Manhattan!

Μεγάλη επιτυχία της 1ης έκθεσης για την τουριστική Ελλάδα στον εμβληματικό Grand Central Terminal!
Δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι –και όχι μόνον– είδαν
και φωτογράφισαν το 
brand “Greece”!
Πάνω από 380 συναντήσεις μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων επαγγελματιών στα Greek Panorama B2B Sessions!


Αθήνα, 15 Μαΐου 2017. Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο στο αμερικανικό κοινό και στους επαγγελματίες του τουρισμού, ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση Greek Panorama, στη Ν. Υόρκη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της προβολής της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά.

Η αίθουσα Vanderbilt Hall, στην ανατολική είσοδο του εμβληματικού και κομβικού Grand Central Terminal, στην «καρδιά» του Manhattan, γέμισε από χρώματα, εικόνες, παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις Ελλάδας, εκπλήσσοντας και ενθουσιάζοντας τους διερχόμενους επισκέπτες.
Δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες, είδαν και φωτογράφισαν το brand «Greece» το συγκεκριμένο διήμερο (12-13 Μαΐου 2017), δημιουργώντας ένα σαρωτικό «κύμα» αναρτήσεων και «selfies» στα social media.

Οι ελληνικές μελωδίες από τα δύο μπουζούκια, καθώς και τα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και της Κυπριακής Ομοσπονδίας ξεσήκωναν τους επισκέπτες δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκαν τεράστιες ποσότητες ενημερωτικού υλικού, τόσο της διοργάνωσης όσο και των εκθετών που συμμετείχαν στην Greek Panorama. Μεταξύ αυτών, μοιράστηκαν πάνω από 20.000 τεύχη του περιοδικού «Hellas Blu», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και θα εκδίδεται τρεις φορές τον χρόνο και θα διανέμεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, καθώς και του περιοδικού «Greece Is».

Στα εγκαίνια της Greek Panorama παραβρέθηκαν σημαντικοί παράγοντες της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας της Ν. Υόρκης, όπως ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η βουλευτής Carolyn Maloney, οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ελλάδος και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Κορνήλιος Κορνηλίου, αντίστοιχα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη Αθανασία Παπατριανταφύλλου, η διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Γρηγορία Καματερού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, η πρόεδρος του ΔΣ της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου, o τουριστικός επιχειρηματίας Peter Vlitas του Travel Leaders Group, καθώς επίσης προσωπικότητες και διάσημοι φίλοι της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα η χρυσή Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπιονίκης & παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη γυναικών Helen Maroulis, ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, βετεράνος καλαθοσφαιριστής, και βοηθός προπονητής στους Charlotte HornetsMike Batiste, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, o Ελληνοαμερικανός δις φιναλίστ του Super Bowl, πρώην παίκτης του NFLNiko Koutouvides, ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός τηλεσχολιαστής σε NBA, NFL & NCAA, Spyro Dedes, η Ελληνοαμερικανίδα καταξιωμένη chef Maria Loi και ο διεθνής καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη Philip Tsiaras. 

 

Εκθέτες στην 1η Greek Panorama ήταν ο ΕΟΤ, οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Δήμος Ρόδου και ο Δήμος Χίου και από πλευράς επιχειρήσεων οι Aqua Vista HotelsMaris HotelsLuxury Greece DMC & TravelInstayachtChrisCrossing VIP Travel ServicesBig Blue TravelTravelWay EuropeGAEAMastiha Shop.

Το Greek Food Corner, που λειτουργούσε στον χώρο της έκθεσης ήταν προσφορά από το εστιατόριο Kellari.
Η μεγάλη επιτυχία της Greek Panorama αποκτά ιδιαίτερη σημασία και λόγω της δυσκολίας του όλου εγχειρήματος, καθώς οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές μίας τέτοιας έκθεσης στο Grand Central Terminal, είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και αυστηρές.

Greek Panorama B2B Sessions: Πάνω από 380 επαγγελματικές συναντήσεις!
Εξαιρετικές εντυπώσεις και μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία των διοργανωτών για τη Ημέρα Επαγγελματιών της Greek Panorama, την Πέμπτη 11 Μαΐου, στο χώρο Kellari. Περίπου 30 τουριστικοί πράκτορες, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, επαγγελματίες και δημοσιογράφοι από την Ν. Υόρκη και τα γειτονικά μεγάλα αστικά κέντρα, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν κατ’ ιδίαν εκπροσώπους προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων της Ελληνικής αγοράς, να ενημερωθούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να διερευνήσουν νέες συνεργασίες.
Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 380 συναντήσεις, ενώ τα σχόλια των Αμερικανών επαγγελματιών για τη διοργάνωση, τους συμμετέχοντες και το χώρο της εκδήλωσης, ήταν ενθουσιώδη. Οι περισσότεροι, μάλιστα, θέλησαν ήδη να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση.


Στα Greek Panorama B2B Sessions, από την Ελλάδα συμμετείχαν οι Sani Resort, Aqua Vista Hotels, Maris Hotels, Hilton Athens, Grace Santorini, Afea Travel & Congress, Luxury Greece DMC & Travel, Instayacht, ChrisCrossing VIP Travel Services, Travel Smart, Timothy’s Travel - Dreams Give Wings Travel, Big Blue Travel, Argo Travel, TravelWay, Variety Cruises, Sky Express καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.
Από πλευράς προορισμών, οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Δήμος Ρόδου και το AthensCVB.

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου παρουσίασε σε ειδική αίθουσα, τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως τόπο διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων σε τουριστικούς πράκτορες, στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και δημοσιογράφους.


Σημαντικές παρουσίες στο επίσημο δείπνο

Το βράδυ της ίδιας μέρας και στον ίδιο φιλόξενο χώρο του Kellari, παρατέθηκε το επίσημο δείπνο της Greek Panorama, με επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, τις Προξενικές Αρχές, την υποψήφια Δήμαρχο Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη, την Ομοσπονδιακή βουλευτή Carolyn Maloney, τοπικούς πολιτικούς, π﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ακςής Μαλόνυ, τοπικου΄ταδημυ Παπαιω00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000αράγοντες της Ομογένειας, εκπροσώπους, tour operators και στελέχη αμερικανικών τουριστικών επιχειρήσεων κ.α.

Η Ομοσπονδιακή Βουλευτής Carolyn Maloney (δεξιά) με την υποψήφια Δήμαρχο Ν. Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη και τον Νίκο Φύλλα της Hellas North AmericaN Events και του Hellas FM, στο δείπνο της Greek Panorama



Greek Panorama διοργανώθηκε από την Hellas North American Events Incυπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της FedHATTA και του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου (HACT).

Χορηγoί ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η τράπεζα Atlantic Bank και Επίσημη Εταιρία Rent A Car η EuropcarΜέγας Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Hellas FM.

Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τις επόμενες διοργανώσεις Greek Panorama στην αγορά της Β. Αμερικής και σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα.


Official Website: http://www.greekpanorama.com/
Official hashtag: #greekpanorama

Πληροφορίες για τους συντάκτες:

Press Office Contact:
Τηλ.: +30 210 9343020, fax: +30 210 9316505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου