Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ" ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ (επιστολή αναγνώστου)

Γαλαξειδεύοντας

   Την Κυριακή 7-5-2017, επραγματοποιήθη ως είχε αναγγελθεί, η εκδήλωση στο λιμάνι του Γαλαξειδίου, με την ονομασία “4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα”, της οποίας οργανωτής ήταν ο Δήμος Δελφών, με την συνεργασία όμως του ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαιδεύσεως Γαλαξειδίου.
  Είχε προηγηθεί Δελτίο Τύπου με την αναγγελία της εκδηλώσεως και βεβαίως υπήρξε μια κάποια προεργασία-προετοιμασία από πλευράς Δ.Ε. Γαλαξειδίου, όσων αφορά την οργάνωση, τις προσκλήσεις και την προβολή του γεγονότος.

   Σκοπός αυτής της 4ης διοργανώσεως ήταν, εκτός από την προβολή του Γαλαξειδίου και την ανάδειξη της “Ρουμελιώτικης Κουζίνας” (αδόκιμος ο όρος), η όσο το δυνατόν περισσοτέρα συμμετοχή ατόμων και Συλλόγων από όλες της Κοινότητες του Δήμου Δελφών, οι οποίοι να είχαν σχέση με την παρασκευή τοπικών εδεσμάτων από παραδοσιακές συνταγές της περιοχής των. Και βεβαίως, η έκθεση τοπικών προϊόντων, μαζί με την βράβευση “πρεσβευτών” της τοπικής γαστρονομίας.

   Ακολούθησε εχθές 9-5-2017, νέον Δελτίο Τύπου του Δήμου Δελφών και στο οποίο αναφέρονται η “επιτυχής” έκβαση της εκδηλώσεως, μαζί με τις σχετικές ονοματίσεις παρόντων και βραβευθέντων. Το οποίον όμως Δελτίο Τύπου, δεν “ξεχειλίζει” από ικανοποίηση για την επιτυχή όπως αναφέρει έκβαση της όλης εκδηλώσεως. Και τούτο διότι :
- Η συμμετοχή ατόμων και Συλλόγων, δεν ήταν η αναμενόμενη (σε σύγκριση με πέρυσι)
- Η προσέλκυση κοινού, δεν ήταν η προσδοκώμενη
- Η οργάνωση έπασχε (ο αντιδήμαρχος ήταν μόνος του)

Προφανώς, την κατάσταση την “έσωσαν” τα ΚΑΠΗ Ιτέας και Αμφίσσης, καθώς κι ένα ένθερμος Γαλαξειδιώτης, ο οποίος μετέφερε γνωστούς και φίλους του από Αθήνα (σύμφωνα με την παρακάτω επιστολή), δημιουργώντας έτσι ένα καλό κλίμα στην εκδήλωση. Για το ΙΕΚ Γαλαξειδίου, δεν υπάρχει θέμα. Απλά ήταν η “ψυχή” της εκδηλώσεως.

Εάν όπως επιθυμεί ο Δήμαρχος, το 2018 η εκδήλωση να είναι επετειακή, θα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά μαζί της και η Επιτροπή Τουριστικής Αναπτύξεως του Δήμου καθώς και ο τοπικός αντιδήμαρχος, τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από την αναγγελία της. Διαφορετικά, η ιστορία θα επαναληφθεί. Και στο πανέμορφο Γαλαξείδι, αξίζουν πολύ καλύτερα πράγματα.


Η παρατιθέμενη επιστολή αναγνώστου μας Γαλαξειδιώτη, είναι χαρακτηριστική :

*************************************


   "Για ποια επιτυχία μιλάνε οι κύριοι;... Ευτυχώς που έφερε καμμιά 100αρια άτομα απ’ την Αθήνα ο συντοπίτης μας Λουκάς Γκούλτας και έσωσε την κατάσταση. Διαφορετικά, άπατη θα πήγαινε η εκδήλωση... 
Λυπάμαι πολύ σαν Γαλαξιδιώτης, αλλά η ανοργανωσιά για αυτήν την γιορτή που θα έπρεπε νάναι η ευκαιρία για την πανελλήνια προβολή της πόλης μας, δεν περιγράφεται.  Μέχρι την τελευταία στιγμή ο «ικανότατος» αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου έτρεχε μόνος του μήπως και προλάβει να γεμίσει τις περίφημες «παγόδες» του, που χρέωσε με 3.200 ευρώ τον Δήμο και την Περιφέρεια... 
Μέχρι και ιδιωτικό ΚΤΕΟ έβαλε μέσα, γιατί χρειάζεται κι αυτό όπως μου είπε κι ένας περαστικός.  Γιατί τα χρησιμοποιημένα και καμένα λάδια απ’ τα φαγητά που θα πάνε;...
Τώρα που πήγανε 5.520 ευρώ απ’ το Δήμο και 1.500 ευρώ απ’ την Περιφέρεια, καθώς και άλλα 1500 ευρώ που πληρώσανε για την ενοικίαση των παγόδων οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί, μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Αντιδήμαρχος;   Ο οποίος, όπως είπε, έτρεχε μόνος του, αλλά τελικά όπως είπε και κάποιος άλλος, κατάφερε να τερματίσει τελευταίος... 
Λυπάμαι διότι ο ερασιτεχνισμός έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σ'αυτόν τον έρμο τον τόπο.  Θανασάκη, δεν ήξερες , δε ρώταγες;...
 ΥΓ : Το μόνο παρήγορο σε όλη την εκδήλωση και το μόνο που αξίζει συγχαρητηρίων, είναι η άοκνη και ανιδιοτελή συνεισφορά των μαθητών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που με την καλωσύνη και το χαμόγελό τους κέρδισαν όλες τις εντυπώσεις από τους επισκέπτες. Τα συγχαρητήρια μου, μόνο σ' αυτά τα παιδιά!!!!!. "

******************************************
Φωτογραφίες από την εκδήλωση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου