Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΔΕΣΦΙΝΑ (Πολυθεματικό Πάρκο) ΣΤΟ "GREEK PANORAMA" ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-USA


Η συμμετοχή της "ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε." στην έκθεση
11, 12 & 13 Μαΐου 2017


   Παρουσιάζεται από σήμερα και για 3 (τρεις) συνεχόμενες ημέρες, το σχέδιο της κατασκευής του Πολυθεματικού Πάρκου Δεσφίνης, στην μεγάλη έκθεση με αντικείμενο την προβολή και τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, υπό την ονομασία “GREEK PANORAMA”.  Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία “Hellas North American Events INC” στο εκθεσιακό κέντρο της 41st Avenue, στο Long Island City των Η.Π.Α. και συμμετέχουν επιχειρήσεις με αντικείμενο Τουριστικό, Πολιτιστικό και Γαστρονομικό.


   Η εταιρεία "ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε." παρουσιάζει το “Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνας”, το οποίο ήδη έχει ενταχθεί στο Γ.Π.Σ. Δεσφίνης, με το ΦΕΚ 483/31-12-2013 και καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων, στην περιοχή “Μεσόκαμπος” Δεσφίνης. Στο ΦΕΚ αναφέρεται με την νέα του ονομασία ως “Αγία Σοφία” και στην αρχιτεκτονική παρουσίασή του στην Νέα Υόρκη, ως “Harmony Hills”..

Η ομογένεια των Η.Π.Α. και του Καναδά, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο. Και για την εκεί παρουσίασή του, έχουν δραστηριοποιηθεί Σύλλογοι και Οργανώσεις ομογενών, καθώς και επιχειρήσεις με ενδιαφέροντα στον τουρισμό και στις επενδύσεις.

Στην έκθεση δεν λαμβάνει μέρος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο δε Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, παρ’ ότι ενημερώθηκε για την έκθεση μόλις τον παρελθόντα μήνα, εν τούτοις κατά το πρόσφατο ταξείδι του στις Η.Π.Α. εζήτησε και είχε επαφές με την ομογένεια, από την οποία και επληροφορήθη, τόσον τα της εκθέσεως, όσον  και για το Πολυθεματικό Πάρκο Δεσφίνης. Μάλιστα σε επαφές του γραφείου του με την εταιρεία "ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.", πέραν της αναλυτικής ενημερώσεως, συνεφωνήθη η όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση αυτής, της μεγαλυτέρας αυτήν την εποχή επενδύσεως στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

  Ένα υπέροχο 6λεπτο video με την αναπαράσταση του Πάρκου (εδώ), ήδη έχει ανέβει στο διαδίκτυο και θα προβληθεί κατ’ επανάληψη στον χώρο της εκθέσεως, εντός του λειτουργούντος εκεί περιπτέρου (δίκην φιλοξενίας), του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού)

Πρόσκληση από την εταιρεία έχει σταλεί και στον Δήμαρχο του Δήμου Δελφών.

   Με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Πολυθεματικού Πάρκου, θα υπάρξει απασχόληση για τουλάχιστον 300 (τριακοσίους) ανθρώπους για τις κατασκευαστικές εργασίες και μετά από την ολοκλήρωση του έργου (3-4 έτη), θα υπάρχει μόνιμο προσωπικό περί τα 100 άτομα (συντηρητές, φύλακες, υπαλλήλους).

Ο προϋπολογισμός του έργου, ξεπερνά τα 210 εκ. ευρώ


*********************************************


**************************************

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση του Πάρκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου