Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - Κατηγορείται η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για άνομες μεδοδεύσεις!

Καταπέλτης!...
    Ο Πολιτικός Μηχανικός Δημήτριος Μπάκας, έχοντας ασχοληθεί εκτενώς και επισταμένως τα τελευταία 2 έτη, με την υπόθεση του Δημοτικού Έργου  “Βελτίωση Πολυχώρου Πληροφορικής – Λαογραφίας Δημοτικού Σχολείου Καστελλίων Δήμου Γραβιάς”  συνολικού κόστους 320.000 ευρώ, έχει αποκαλύψει διαδικασίες και πεπραγμένα από πλευράς του Δήμου Δελφών, τα οποία έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αρκετούς “ανακατεμένους”, με αυτήν την υπόθεση.
Με ημερομηνία 28 Απριλίου 2017, συνέγραψε μια επιστολή-κόλαφο για τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθοδεύσεις της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, καθώς επίσης και για τις προσπάθειες συγκαλύψεως των  “ατασθαλιών” τις οποίες κατέβαλε (και καταβάλει) ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να μην “διαρρεύσει” προς τα έξω (Δημοτικούς Συμβούλους και δημότες), αυτή η από ετών “στημένη φάμπρικα”.
  Ο Δημήτριος Μπάκας, αναφέρεται σε μεθόδους Μαφίας οι οποίες εχρησιμοποιήθησαν για την  “διεκπεραίωση” του συγκεκριμένου έργου και αυτήν την 50σέλιδη επιστολή του, ναι μεν την απευθύνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αλλά την κοινοποιεί και σε πολλούς άλλους. Ανάμεσα δε σε αυτούς, είναι η Εισαγγελία Αμφίσσης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.
Και μόνον το θέμα της επιστολής, φανερώνει το μέγεθος των αποκαλύψεών του:
“Λειτουργούμε με όρους διαφάνειας και νομιμότητας, ή με όρους Μαφίας; Τι εξυπηρετούν οι ενέργειες της Δ.Τ.Υ. του Δήμου;”

Η δημοτική παράταξη “Πολίτες στο Προσκήνιο”, με εχθεσινό σημείωμά τους, αναφέρονται στο κείμενο του Δημητρίου Μπάκα, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν :
******************************************

"...Μπορεί σε 50 σελίδες μέσα να διαβάσει και να διαπιστώσει όποιος έχει υπομονή πως:
  • Υπογράφει ένας Δήμος σύμβαση με μια κοινοπραξία που δεν υπάρχει.
  • Πως οι 5 μήνες υλοποίησης του έργου γίνονται 7 χρόνια.
  • Πως πληρώνεται το έργο χωρίς να υλοποιείται.
  • Με ποιο τρόπο εκταμιεύονται τα χρήματα.
  • Πως υλοποιείται η εξαπάτηση των αρμόδιων φορέων διαχείρισης του έργου.
  • Πως ο Δήμος προσπαθεί να συγκαλύψει την επιχείρηση «η Αρπαγή του Χρήματος και η Εκτέλεση του Σχολείου».
  • Μέθοδοι για να παρασύρεις και αποσπάσεις αποφάσεις ενός Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Τέλος πως οι δημότες θα πληρώσουν το «μαλλί». "
**************************
Και καταλήγουν με την φράση :

"Απομένει να δούμε ποιος θα «φάει» την σφαλιάρα  που όχι απλά ζαλίζει, αλλά εξαφανίζει.
Καλό διάβασμα."
  
****************************************

  Από αυτό το εκτεταμένο και πλήρους αποδεικτικών στοιχείων κείμενο, παραθέτουμε μόνον ένα μικρό απόσπασμα, καθώς κι ένα συμπέρασμα του συγγραφέα της επιστολής. Τα  υπόλοιπα συμπεράσματα, δικά σας.
Αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις του Δημάρχου και οι ενέργειες της Εισαγγελίας.

*************************************************

   "Είναι προφανές ότι η Δ.Τ.Υ. δεν ανταποκρίθηκε στο ελάχιστο στις υποχρεώσεις της και βρήκε μετά από μήνες μια απαράδεκτη, φτηνιάρικη, έωλη και παραπλανητική δικαιολογία για να καλύψει την στην καλύτερη περίπτωση ανεπάρκειά της.
Είναι όμως ανεπάρκεια, αφέλεια, έλλειψη γνώσης ή δόλος; Η άποψή μας είναι ότι ανεξάρτητα τι είναι από τα παραπάνω, μπορεί και όλα, είναι θρασύτατη προσπάθεια συγκάληψης της ρεμούλας του Δημοσίου χρήματος που έγινε στο συγκεκριμένο έργο, είναι προσπάθεια αποποίησης ευθυνών υπηρεσιών και προσώπων, προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ύπνωσης των πολιτών και των δημοτικών συμβούλων με το να μην τον ενημερώνουν ώστε να μην μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή ακόμη να τους ωθούν να παίρνουν αποφάσεις εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Είναι προσπάθεια να κρυφθεί η μεγάλη ζημιά που έχει γίνει στο κτίριο του Σχολείου Καστελλίων από το τάχα έργο προστασίας και αναβάθμισής του. Είναι προσπάθεια αποφυγής προτεινομένων έργων αποκατάστασης των ζημιών που προέκυψαν από την εργολαβία και προσπάθεια αποφυγής υλοποίησης των έργων αυτών.
    Είναι τέτοιο το θράσος τους, πρέπει να διερευνηθεί από πού πηγάζει και από πού στηρίζεται,  που δεν διστάζουν να διαψεύδουν τον κ. Αντιδήμαρχο, ο οποίος είχε ανακοινώσει στο Δ.Σ. ότι η επιτροπή έχει τελειώσει το έργο της και όποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει να ενημερωθεί να απευθυνθεί στη Δ.Τ.Υ., και να χρησιμοποιούν ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία (νόμους   που αφορούν άλλους, υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται αλλού κ.λπ.) για να πετύχουν το σκοπό τους.  Τι ήταν αυτά που δεν ήθελαν να μαθευτούν, ενώ τα είχαν γνωστοποιήσει σε κάθε άλλη κατεύθυνση, θα τα δούμε παρακάτω."

********************************************

 "Συμπέρασμα 
η εφαρμογή του νόμου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα έργα και για αυτό δεν εφαρμόζεται. Εφαρμόζεται ό,τι συμφέρει τους εμπλεκομένους για να ληστέψουν το ταμείο του έργου. Ταυτίζουν το συμφέρον του έργου με το δικό τους και των συνεταίρων τους. Χωρίς να ντρέπονται. Το Δ.Σ. δεν αντιδρά και φαίνεται δυστυχώς να συμφωνεί με αυτή την άποψη."






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου