Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ

         (Η ατμομηχανή του Ήρωνος)
Αναπαριστώντας
την αρχαιοελληνική διανόηση

   Παρουσία ολίγων φίλων της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, επραγματοποιήθησαν την Κυριακή 1-3-2015 τα εγκαίνια της εκθέσεως με τα αντίγραφα των αρχαιοελληνικών τεχνολογικών επιτευγμάτων.  Όπως είχε ανακοινωθεί μέσω των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, η έκθεση θα ελάμβανε χώρα στο παλαιό Νοσοκομείο Αμφίσσης, του οποίου η ανακαίνιση, το έχει μετατρέψει σε έναν άριστο πολυχρηστικό και εκθεσιακό χώρο.


   Τα εκθέματα, είναι μόνον ένα μικρό τμήμα από την μόνιμη έκθεση αρχαιολογικών τεχνολογημάτων και μουσικών οργάνων, ιδιοκτησίας (και κατασκευής) του Μηχανολόγου-Εκπαιδευτικού κου Κώστα Κοτσανά, η οποία και στεγάζεται στο Κατάκωλον Ηλείας.

            (Κοτσανάς-Κωστοπαναγιώτου-Παναγιωτόπουλος)
Για τους μη γνωρίζοντες αυτές τις ''κατασκευές'', αυτού του είδους η επαφή με τον τρόπο σκέψεως των αρχαίων Ελλήνων (οι οποίοι έδιναν λύσεις σε απλά και σε δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητός των μέσω των εφευρέσεών των), σίγουρα θα τους κάνει να αισθανθούν θαυμασμό για το τεχνολογικό επίπεδο εκείνων των ανθρώπων.  Όπως επίσης θα θαυμάσουν την αφιέρωση χρόνου και χρήματος αυτού του αξιόλογου ανθρώπου, μελετητή, κατασκευαστή και συλλέκτη του κου Κώστα Κοτσανά, του οποίου ένα μέρος από το εξαιρετικό έργο του, έχουμε όλοι μας την χαρά να το περιεργαστούμε και να το απολαύσουμε έως και τις 27-3-2015 στην Άμφισσα.

 
   
    Θεωρούμε ότι, εκτός από τις προγραμματισμένες επισκέψεις πολλών σχολείων της περιοχής μας, την έκθεση θα πρέπει να την ειδούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου μας. 
Γιατί κυριολεκτικά, το αξίζει!

                                    (Μέλη του Συλλόγου ''Καρτερία'')

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ αυτή στην Άμφισσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπου επρεπε να γινει φιλε των 11.32 . Αφου λοιπον δεν υπηρχε ή δεν της εδιναν αλλου χωρο τοτε εστω στην Αμφισσα για μια πραγματικα καταπληκτικη εκθεση στην οποια θα μαθουν καποια πραγματα τα παιδια μας που δεν θα τα εβλεπαν τοσο ζωντανα πουθενα αλλου . Εμεις στην Ιτεα ας προσεχαμε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή