Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΓΕΩΡ. ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ντοκιματέρ ''AGORA'') : ''ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ...ΚΡΙΣΗΝ!...''


Η Αριστοτεχνική αναψηλάφηση
ενός εθνικού δράματος

   Κυριολεκτικά, μας έκανε την τιμή, αυτός ο πασίγνωστος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, του οποίου η αντικειμενικότητα δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.  Αυτός ο Έλληνας ντοκιμαντερίστας (αδόκιμος όρος) του οποίου η ματιά, μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, μετατρέπει σε τρισδιάστατη υπόσταση, μια γενική και αφηρημένη έννοια : Την Αλήθεια!

   Γιώργος Αυγερόπουλος.  Με περγαμηνές, με διεθνή αποδοχή και αναγνωρισιμότητα, με θητεία σε μέτωπα πολέμου και κρίσεων, με επιμονή για την ανάδειξη της ορθότητος των όποιων γεγονότων.
  
  Ένας ''Ανεξάρτητος'' Δημοσιογράφος λοιπόν, ελάμπρυνε με την παρουσία του την πόλη μας, μεταφέροντάς μας, την καταγεγραμμένη από αυτόν στο κινηματογραφικό φακό ιστορία, της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής κρίσεως.

   Καλεσμένος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας ο Γιώργος και μέσα στην κατάμεστη αίθουσα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ''Κυριακοπούλειο'', μας έδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ...''Ανήκωμεν εις την Κρίσην!...''  
Κάνοντας παραφθορά της γνωστής ρήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή , η διαπίστωσή μας εχθές ήταν ότι, η ρήση αναφέρεται στον πολιτισμό, στις δοξασίες, στην αντιμετώπιση κοσμοθεωριών και επιστημών.  Και μέχρις εκεί.  Γιατί κατά τα υπόλοιπα, ανήκωμεν στον Καπιταλισμό!...  Και αυτό ελέχθη από τον περιώνυμο κύριο Σούλτς.


''AGORA-Από την Δημοκρατία στις Αγορές''.  Ένα ντοκιμαντέρ ''δουλεμένο'' για 4 έτη.  Μια καταγραφή του εθνικού δράματος, του οποίου η εκτίμηση και η αντιμετώπιση, είχε ανατεθεί σε σφετεριστές της εξουσίας και υποτακτικούς των ...Αγορών.

Για όσους από τους παρόντες δεν εσυγκινήθηκαν, δεν αγανάκτησαν, δεν αισθάνθηκαν λύπη, για όσους εκεί μέσα δεν ''είδαν'' την σημερινή Ελλάδα, έχουμε μια πρόταση : 
 ''AGORA-στε'' ...Δύση!...
Αν και δεν πιστεύουμε ότι υπήρξε κανείς εχθές, σε αυτήν την κατηγορία θεατών... 

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ Η ΦΩΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή