Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΙΤΕΑΣ : ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ...

           (Μαρ.Παπανίκου-Σπ.Τσελέντης-Βαλ.Παλάντζα)
Αρίστευσε!...

   Ο Πολιτισμός, αποδεδειγμένα έχει ισχυρές ρίζες στην περιοχή μας. Και κάθε φορά με την πραγματοποίηση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, απλά επιβεβαιώνεται από αρκετούς συντοπίτες μας, ότι δεν είναι όλα πολιτική, ότι δεν είναι όλα ''βιτρίνα'' και δημιουργία προσωρινών εντυπώσεων.  Ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μοχθούν για την δημιουργία πολιτιστικού επιπέδου και για την μεταφορά ποιοτικής και εξειδικευμένης γνώσεως στην τοπική Κοινωνία.  Όπως επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι,
πρόθυμοι και ικανοί να απορροφήσουν αυτή την γνώση αφ' ενός και να την κατανοήσουν απολαμβάνοντάς την, αφ' ετέρου.  Και μάλιστα μέσα από ένα σύστημα ανήμπορο έως αδιάφορο να βοηθήσει αυτές τις προσπάθειες και τελείως ανίσχυρο για να τις βοηθήσει τουλάχιστον υλικά.
   Κραυγαλέο παράδειγμα, το Δημοτικό Ωδείο Ιτέας.  Χίλια-μύρια προβλήματα, ακόμη και για την ίδια του την ύπαρξη ως Δημοτική επιχείρηση, με την οικονομική του υποστήριξη να έχει φτάσει στο επίπεδο της εκ των έσω ...αυτοσυντήρησης, με τους καθηγητές του σχεδόν να αρέσκονται στην ...αμισθία τους και με τον προγραμματισμό των Σχολών του, να γίνεται με χρονικό ορίζοντα εβδομάδος.  Και παρ' όλα ταύτα, να μην σταματά να λειτουργεί αυτό το ''μελίσσι'' συγκέντρωσης και προσφοράς και με την ποιότητα των παρεχομένων γνώσεων, να μην εκπίπτει επ' ουδενί από την κατηγορία ''άριστα''.
   Και όλα αυτά, να κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

  
Αναφερόμαστε στην πρόσφατη εκδήλωση του Ωδείου, με την παρουσίαση δίκην εξετάσεων, του επιπέδου των εργασιών τμημάτων και μαθητών του.  Δεν θα σχολιάσουμε τα παιχθέντα και την ποιότητά τους.  Ούτε το επίπεδο γνώσεων των μαθητών και τις δεξιότητές τους.  Απλώς θα αναφέρουμε ότι, ήσαν τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο ''Κυριακοπούλειο''!   Και ότι ο χρησιμοποιούμενος (ως φαίνεται) τρόπος καλλιέργειας και μορφώσεως των (όντως!...) ταλαντούχων μεγαλυτέρων μαθητών, εγγίζει τα όρια της μητρικής φροντίδας.

Συγχαρητήρια σε όλους! Καθηγητές, μαθητές, γονείς, ακόμη και σε αυτούς οι οποίοι μέσα και έξω από τον Δήμο, στηρίζουν αυτό το Σχολείο παραγωγής Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου