Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ...


Κύριε Παναγιωτόπουλε,
θα αντιδράσετε;

     Γράφαμε προ ημερών, για την ''είσοδο'' του Δήμου Δελφών, στο βιβλίο ''Guinness'' με την απίστευτη επίδοση, των 14 απ' ευθείας αναθέσεων σε μια ημέρα.  Παρ' όλες τις αντιδράσεις, ήπιες ή οξείες, υπέρ ή κατά των Δημοτικών ...επιδόσεων, το γεγονός της δημοσιοποίησης του θέματος, δεν διαφοροποίησε στο ελάχιστο την νοοτροπία αυτών των ανθρώπων.
 Των ανθρώπων οι οποίοι, λόγω του θεσμικού ή του υπηρεσιακού τους αξιώματος, διαχειρίζονται το δημόσιο και το δημοτικό χρήμα, για την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, υποτίθεται.
  Και ''πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς'', την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, ενεφανίσθη στο διαδίκτυο, η σφραγίδα της ανικανότητος (;), της υστεροβουλίας (;), της προχειρότητος (;)  και εν πάση περιπτώσει, η αυθεντική ταυτότητα αυτών των ''διαχειριστών'' ανθρώπων, του Δήμου Δελφών.

   Δημοσιεύουμε έγγραφο-διακήρυξη με αρ. πρωτ. 12.290 και ημερομηνία 30-4-2014 το οποίο φέρει την υπογραφή του νυν Δημάρχου Αθανασίου Μανανά.  Όπως αναφέρεται, το έργο ''Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιΐας από Τ.Κ. Αγ. Κων/νου έως θέση Πόρτες Δ.Ε. Άμφισσας''  είναι χρηματοδοτούμενο από μη Δημοτικούς πόρους και λογικά θα πρέπει να εφαρμοσθούν με όλους τους τύπους, οι προβλεπόμενες για την δημοπράτησή του διαδικασίες.  Για αυτό και αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών για το έργο, η Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00' π.μ.


   Διαβάστε όμως παρακάτω, από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, το πότε έγινε η ανάρτησή του στο ''diaygeia'', προκειμένου να ενημερωθούν οι επιθυμούντες να λάβουν μέρος στην δημοπρασία.



   Ναι, δεν πρόκειται περί λάθους!  Η ανάρτηση στο ''diaygeia'', έγινε στις 10 Ιουνίου 2014, δηλ. την προγραμματισμένη ημερομηνία για την δημοπράτηση του έργου και ώρα 10:36'  δηλ. 36 λεπτά, μετά από την ώρα λήξεως κατάθεσης των προσφορών!!!...

Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, επαναλαμβάνουμε ότι :
-  Το έγγραφο έχει υπογραφεί από τον νυν Δήμαρχο Δήμου Δελφών Αθανάσιο Μανανά
-  Η ημερομηνία υπογραφής του είναι η 30η Απριλίου 2014
-  Ο αρ. πρωτ. είναι 12.290
-  Έχει ΑΔΑ : Ω1ΠΣΩ9Θ-ΕΣ6 και είναι δημοσιευμένο στο ''diaygeia''
-  Η ανάρτησή του έγινε, 36 λεπτά μετά από την προθεσμία υποβολής προσφορών

Πάσα ερμηνεία δεκτή.  Από ανικανότητα έως ''φωτογράφιση''!...

Για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι, η δημοπράτηση εκρίθη ''άγονος'', λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερομένων...
Επίσης πάσα ερμηνεία δεκτή.  Από τον φόβο της ακυρότητάς της και την αναζήτηση ευθυνών, έως και το δημόσιο ''κράξιμο''.

Το προς διάθεση ποσόν των 31.445,93 ευρώ με ΦΠΑ, για την συντήρηση ενός αγροτικού δρόμου μήκους περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου, δεν έχει σχέση με την όλη διαδικασία, μιας και πρόκειται για Κοινοτικά και Εθνικά χρήματα και τιμολόγηση.  Να υπενθυμίσουμε μόνον ότι ο Δήμος Δελφών με προηγούμενη απόφασή του έχει διαθέσει το ποσό των 6.000 ευρώ (το μείωσε από 12.000), για την δημιουργία πινακίδων σημάνσεως, λόγω της λειτουργίας της αναρριχητικής ''πίστας'' στην θέση ''Πόρτες'', όπου καταλήγει και ο εν θέματι αγροτικός δρόμος.

Η ερώτησή μας, δεν είναι απλή :
Με το συγκεκριμένο θέμα, θίγεται κανείς;  
Θα ελεγχθεί κάποιος/κάποιοι για τις ενέργειές τους;  
Θα χαθεί το έργο;
Να περιμένουμε ''τακτοποίησή'' του, αργότερα;
Τι λέτε κε Παναγιωτόπουλε;


2 σχόλια:

  1. ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ,
    ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΊΝΟΥΝ.....
    ΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή