Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΦΟΙ : ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΠΟΥΣΚΙΝ


Ο Πούσκιν στην πλαγιά του Παρνασσού

Προ ολίγων ημερών, ο Ολέγκ Ευγένιβιτς Βολόβικ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ρώσων Συγγραφέων και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, μιλώντας στον Ρ/Σ ''Αθήνα 9,84'' με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πούσκιν στους Δελφούς, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής. Παρατηρείστε όμως και την εντύπωσή του για το Δελφικό Τοπίο. 
(Τα δημοσιευόμενα τμήματα από αυτήν την συνέντευξη πήραμε από το ''distomo218.blogspot.gr''  όπου και δημοσιεύεται ολόκληρη η συνέντευξη) :

ΕΡ: Νομίζω ότι είναι η σωστή επιλογή, δεν είναι μυστικό ότι ο Πούσκιν ήταν ένας μεγάλος φιλέλληνας και συχνά στα έργα του δόξασε την Ελλάδα.

ΑΠ: Βεβαίως. Με την ευκαιρία, θέλω να σας πω ότι με το μνημείο του Πούσκιν στους Δελφούς, εμείς με τους Έλληνες συνεργάτες μας, σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη ενός πάρκου παγκόσμιας λογοτεχνίας. Έχουμε μια σειρά από σκέψεις και ιδέες για ανάπτυξη στο μέλλον. Επιπλέον, η ιδέα αυτή θα θέλαμε να δώσει και την ώθηση για περισσότερο τουρισμό: υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικές προτάσεις για την οργάνωση διαφόρων φεστιβάλ λογοτεχνίας εδώ. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Και αν, με την Βοήθεια του Θεού, αυτά τα όνειρα υλοποιηθούν, τουλάχιστον εν μέρει, εμείς θα είμαστε πανευτυχείς .
*********************************
ΕΡ: Επισκέπτεσθε την Ελλάδα πολύ συχνά. Τι σας αρέσει σε αυτήν;

ΑΠ: Ξέρετε, μου είναι δύσκολο να διαλέξω. Τώρα βρίσκομαι στις πλαγιές του Παρνασσού και μπροστά μου ανοίγεται μια απίστευτη θέα. Αν τώρα είχα φτερά, θα πετούσα από το βουνό. Μου αρέσει που οι Έλληνες είναι πολύ ανοιχτοί άνθρωποι. Μου αρέσει η καλοσύνη τους, και φυσικά, η ιστορία τους. Απίστευτη, καταπληκτική και μοναδική στην παγκόσμια ιστορία. Αυτή η χώρα είναι πηγή έμπνευσης και πολιτισμού για όλο τον κόσμο. Τα όμορφα λουλούδια, οι όμορφες γυναίκες, οι χοροί, τι μπορώ να πω για την ελληνική κουζίνα; Η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος στον κόσμο. Είναι ο Παράδεισος! Θα ήθελα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, η Ελλάδα να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, εννοώ την οικονομική. Και εμείς, με τις σεμνές μας δυνατότητες θα προσπαθήσουμε να τη βοηθήσουμε σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου