Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

37η ΕΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συμβαίνουν και αυτά...

   Και ενώ ως χώρα, αντιπαρήλθαμε τον Σκόπελο των Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών Εκλογών, ενστερνιζόμενοι την άποψη των Σαμαρά-Βενιζέλου ότι, οι μειοψηφίες πρέπει να Κυβερνούν, άλλως κινδυνεύει η Πατρίς από τους δυσαρεστημένους (σε αυτή την περίπτωση) ''προστάτες'' της   και ενώ ο κατά παραγγελίαν Ανασχηματισμός, είδε το φώς της δημοσιότητος (επιτέλους!...) και άρα ησυχάσαμε από έναν ακόμη εφιάλτη, θα πρέπει πλέον τώρα ως λαός, να αντιμετωπίσουμε και την αδυσώπητη καθημερινότητά μας.  Αυτήν την καθημερινότητα την οποίαν μας ''έταζαν'' επί σειρά εκλογικών αναμετρήσεων οι εξακολουθούντες να είναι Κυβερνώντες  κι εμείς,
να εξακολουθούμε να  την πιστεύουμε ώς άλλοι Λάκωνες  ''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι''.   Ενώ δεν σταθήκαμε ακόμη ικανοί, να αντιληφθούμε το ψεύδος και την εικονική πραγματικότητα.

   Όμως υπάρχει μια αλήθεια.  Μια συνθήκη η οποία ''ανοίγει'' το παράθυρο στο φως και στον εξαερισμό της ζοφερής πραγματικότητας.  Ένα ''εργαλείο'' για το ''φτερούγισμα'' της σκέψης και της φαντασίας, μια γέφυρα ανάμεσα στην γνώση και την πραγματικότητα.  Υπάρχει το βιβλίο!  Και από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου, έχει την τιμητική του.

   Στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, δεκάδες εκδότες εκθέτουν τα βιβλία τους από τις 4 Ιουνίου και μαζί με ένα πλήθος προγραμματισμένων εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο, θέλουν και ζητούν από τον κόσμο, να τους επισκεφθεί, σ' αυτήν την μεγάλη Εορτή του βιβλίου.  Την 37η Εορτή του βιβλίου στην Αθήνα.  Και με τον τρόπο τους, προσπαθούν να καταστήσουν εκείνον τον χώρο, τόπο συνάντησης διαλόγου και αφύπνισης.

Υπάρχει ο τόπος πλέον και αναζητείται ο τρόπος για μια πραγματική εορτή για τους Αθηναίους κι όχι μόνον. 
 Στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19 & Ρηγίλλης, από 4 έως 15 Ιουνίου, από ώρα 18:00' έως 22:00' καθημερινά, εκτός Κυριακής, οπότε ο χώρος θα είναι ανοικτός και από 11:00' έως 14:30' το μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου