Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ...ΜΑΣ !


Πολιτισμική Ανωτερότητα!

   Το να μισεί κάποιος τα ζώα, ενδεχομένως να είναι κατάλοιπο εμπειριών ή ακόμη και επιλογή δική του.  Το να θέλει να τα σκοτώνει, έτσι χάριν της αρεσκείας του, ή για λόγους ''τιμωρίας'' τους, είναι η οδυνηρή απόδειξη της πνευματικής του χθαμαλότητος.
 Όταν όμως επιδιώκει την δημοσιοποίηση των πράξεων του μίσους του, τότε υπάρχει πρόβλημα.  Όχι σε αυτόν, αλλά στην κοινωνία μέσα στην οποία αυτός ο ''άνθρωπος'' δραστηριοποιείται.  Γιατί, δεν ''έφτασε'' σε αυτό το σημείο από την μια ημέρα στην άλλη.  Κάποιοι τον ανέχθηκαν από καιρό, κάποιοι αρνήθηκαν να τον συνεφέρουν, κάποιοι δεν τον δίδαξαν τι σημαίνει συνύπαρξη και πολιτισμός και τέλος κάποιοι τον ''χρησιμοποίησαν'' για δικούς τους λόγους.  Και αυτό σημαίνει πτώση αξιών, πτώση της κοινωνίας και του πολιτισμικού επιπέδου της, σημαίνει επιστροφή στις ρίζες, στην ζούγκλα, στον καννιβαλισμό.  Και στην προκειμένη περίπτωση, ''Κοινωνία'' είναι η δική μας, εδώ, τριγύρω από εμάς, μέσα στον Δήμο Δελφών!

Το παρακάτω αναδημοσιευόμενο κείμενο, είναι από την Φιλοζωϊκή Φωκίδος
  
*******************************************************


Την Πέμπτη το βράδυ κάποιος συμπολίτης μας μπήκε σε περιφραγμένο ιδιωτικό χώρο (κτήμα με ελιές) και σε μια ελιά κρέμασε τον Δήμο, το σκυλί της φωτογραφίας, έναν κούκλο γίγαντα 3 χρόνων και 70 κιλών. Όλα αυτά έγιναν 200 μέτρα από το Κάστρο της Ωριάς (Σαλώνων) και λίγα μέτρα από τα τελευταία σπίτια της πόλης. Γιατί το έκανε; Μόνο αυτός ξέρει. Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι ότι υπάρχει βίντεο στο οποίο ακούγεται να λέει, ότι εγώ τα σκυλιά που με πειράζουν τα κρεμάω στην ελιά ...σφαίρα. 
Αλήθεια σε τι ενόχλησε ένα σκυλί που η ιδιοκτήτρια του το έφερνε βόλτα στο κέντρο της πόλης, έπαιζε με παιδιά, το πρόσεχε σαν τα μάτια της, ήταν υγιέστατο άκακο και ήρεμο; 
Μετά την δολοφονία του σκύλου ο βασικός ύποπτος έχει εξαφανισθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο χωριό του.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου που δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας, πήγε στην Αστυνομία παρουσίασε όσα στοιχεία είχε για την υπόθεση και την Δευτέρα θα καταθέσει σχετική μήνυση.

''Ένας δειλός είναι ανίκανος να δείξει αγάπη. Αυτό είναι προνόμιο των γενναίων.''
Μαχάτμα Γκάντι ( 1869-1948).

Από Φιλοζωική Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου