Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!...




Εδώ Πολυτεχνείο!
Εδώ Συνταξιούχοι!
Εδώ Μισθωτοί!
Εδώ Άνεργοι!
Εδώ ΤΑΙΠΕΔ!
Εδώ ΕΟΠΥΥ!
Εδώ Σκουριές!
Εδώ Ελλάδα, εδώ Ελλάδα!




 
Πέρασαν κιόλας 40 χρόνια από εκείνη την νύκτα.  Ήδη έρχεται η γενιά μετά το Πολυτεχνείο κι ο συμβολισμός εκείνου του κτιρίου κι εκείνης της σιδερόπορτας, δεν λέει να ξεθωριάσει με τον χρόνο.  Και μόνον το άκουσμα της λέξης, φέρνει στο μυαλό όλων μας, την αντίσταση κατά της Χούντας, την εισβολή και το αιμάτωμα μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων.  Είτε αιμορράγησαν και δάκρυσαν, είτε όχι.

   Πριν από την Επανάσταση του 1821, υπήρξε ο Ρήγας Φερραίος.  Ακολούθησε ο Αθανάσιος Διάκος και αμέσως μετά η Απελευθέρωση.
   Πριν από την πτώση της Χούντας το 1974, υπήρξαν τα γεγονότα της Νομικής.  Ακολούθησε το Πολυτεχνείο και ήρθε η Μεταπολίτευση.
   Εδώ και 4 χρόνια, στην ίδια Χώρα, έχουμε εκατοντάδες Φερραίους και Νομικές.  Έχουν ακολουθήσει δεκάδες Διάκοι και Πολυτεχνεία και το μόνο το οποίο έχει έρθει, είναι η Τρόϊκα.

Γιατί αργεί τόσο πολύ αυτήν την φορά η Άνοιξη;
Γιατί έστρεψαν μακρυά τα μάτια τους από εμάς η  Αξιοπρέπεια, η Υπερηφάνεια κι ο Πατριωτισμός;

Ώρες είναι να δούμε την Δαμανάκη να καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο εκ μέρους των ''ταχτοποιημένων'' στην Ε.Ε.  και τον Παπουτσή εκ μέρους της ''βολεύουσας'' Παγκόσμιας Τράπεζας!  Κι εμείς από κάτω, να χειροκροτούμε τον Γεωργιάδη για το καλό της Υγείας μας, τον Δένδια για την προστασία των δασών μας και τον Σαμαρά, ενώ θα φιλιέται με τον Βενιζέλο, για τον επιτυχή αφανισμό της κακιάς ''αριστερής'' ελληνικής σκέψης.
Κι ακόμη καλύτερα να μάθουμε ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή το Πολυτεχνείο και ότι κύριοι ομιλητές ήσαν ο Τσοχατζόπουλος και ο Μιχαλολιάκος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου