Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΣΦΙΝΑ : ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ (;)...

(μακέτα του αρχιτεκτονικού γραφείου Παύλου Νινιού 
από τον φάκελο της επένδυσης στην Δεσφίνα)


Η Συνέχεια της Συνάντησης.

    Όπως είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας της 11-11-2013 με τον τίτλο  ΔΕΣΦΙΝΑ : ΚΑΤΙ ''ΓΙΝΕΤΑΙ'' ΕΚΕΙ..., επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια Συνάντηση την Τετάρτη 13-11-2013 στον Πειραιά, όλων των ενδιαφερομένων για την υπόθεση του Πολυθεματικού Πάρκου στην Δεσφίνα.  Η Συνάντηση όντως πραγματοποιήθηκε, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την δε οργάνωσή της είχε αναλάβει όπως είναι γνωστό, η Εταιρεία ''ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.''.  Και τούτο είχε γίνει, σύμφωνα με την Εταιρεία, αφ' ενός για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και των επενδυτών με τις τελευταίες εξελίξεις του θέματος και αφ' ετέρου για την γνωστοποίηση των δράσεων της Εταιρείας, στις οποίες θα προβεί, μετά την παρουσίαση του θέματος του Πάρκου από την ίδια, στο ''Money Show'' στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο  ''Hilton'' της Αθήνας.
   Στην Συνάντηση παρευρέθηκαν όπως είχε αναγγελθεί και νομικοί καθώς και δημοσιογράφοι, με τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες μας, ακολούθησε και δεύτερη κατ' ιδίαν επαφή με τα στελέχη της Εταιρείας, την επομένη ακριβώς ημέρα, για περαιτέρω διευκρινήσεις και ανάλυση του θέματος.
   Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρ' ότι πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη επένδυση η οποία έχει εμφανιστεί στον Νομό Φωκίδος τα τελευταία χρόνια και της οποίας η Μελέτη και ο σχετικός Φάκελος έχουν κατατεθεί μέσω όλων των νομίμων διαδικασιών στις Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, εν τούτοις, κανείς από τον Δήμο Δελφών, δεν εμφανίστηκε στην Συνάντηση, παρ' ότι είχαν κληθεί γραπτώς άπαντες!   Ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει εκκρεμοδικία για το θέμα του Δασαρχείου ανάμεσα στον Δήμο και την Εταιρεία, για καθαρά τυπικούς λόγους, θα έπρεπε ο Δήμος Δελφών να έχει εκπροσωπηθεί  σε αυτήν την Συνάντηση. Θα έπρεπε να είναι εκεί για να αποδείξει το βάσιμο των ισχυρισμών του στους ενδιαφερομένους και τους επενδυτές, γιατί κατά την γνώμη του, δεν πρέπει να γίνει αυτή η επένδυση στην Δεσφίνα, ποιό είναι το πρόβλημά της και ποιές είναι οι νόμιμες ενέργειες τις οποίες έχει κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος.  Απλά πράγματα.
   Επί του πρακταίου όμως, να αναφέρουμε ότι, ήδη υπάρχουν ενέργειες εκ μέρους της Εταιρείας προς 3 (τρία) Υπουργεία και ήδη υπάρχουν απαντητικές επιστολές εις χείρας της, αναφορικά με το θέμα του Πολυθεματικού Πάρκου της Δεσφίνας, το περιεχόμενο των οποίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκθέτει Υπηρεσίες και φυσικά πρόσωπα.  Αναμένονται δε και κινήσεις για το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο απέτρεψε, υπέσκαψε και διέβαλε την διαδικασία δημοσίευσης στο ΦΕΚ της επένδυσης, κατά παράβαση των Νόμων και των Διατάξεων της ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας.... 
Θα είναι πολύ θερμός ο επερχόμενος Χειμώνας...  Και είναι και η περίοδος προεκλογική!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου