Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

''ΣΑΛΩΝΑ'' : ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ.



Το Κάστρο των Σαλώνων.
Το Κάστρο όλων μας!

   Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες του διημέρου του αφιερωμένου στην ιστορία του Κάστρου των Σαλώνων.  Πλήθος εξαιρετικών και εξειδικευμένων επιστημόνων και μελετητών, κυριολεκτικά ''ακούμπησαν'' τις γνώσεις τους στην πόλη της Άμφισσας κι έδειξαν τον τρόπο και πρωτίστως τον λόγο για τον οποίο η Άμφισσα και η Φωκίδα ολόκληρη, πρέπει να είναι υπερήφανες για το Κάστρο τους.   Κυριολεκτικά ''παρέλαση'' έκαναν οι γνώσεις και οι πληροφορίες για την ύπαρξη, για τις παρεμβάσεις επάνω του και για την καταγεγραμμένη ιστορία του Κάστρου.

   Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτήν την συν-πρωτοβουλία και συν-διοργάνωση του Δήμου Δελφών, ομού με την Ι'ΕΠΚΑ  και την 24η ΕΒΑ, των οποίων πράξεων τα αποτελέσματα, κολακεύουν και τους τρείς Φορείς και τιμούν, όπως αρμόζει και τον τόπο μας.
   Ελπίζουμε ότι η δέσμευση του κου Δημάρχου περί βιβλιοδέτησης των πρακτικών του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί, μιας και πρέπει η συγκεκριμένη συσσώρευση γνώσεων για το ιστορικό μνημείο, να μην παραμείνει για χρήση  μόνον ολίγων άμεσα ενδιαφερομένων για το θέμα.  Ούτε βεβαίως να ''αποθηκευθεί'' κάπου, έτσι απλά μόνο και μόνο για να υπάρχει.
   Επίσης ευχόμαστε, το όλον θέμα να μην σταματήσει εδώ.  Να δοθεί συνέχεια και μάλιστα και για άλλα ιστορικά μνημεία της περιοχής μας, όπως για το Νεώριο της Κίρρας, για τις αρχαιότητες της Μυωνίας και βεβαίως για το αρχαίο ιπποδρόμιο του Κρισσαίου πεδίου. 

Ας κάνουμε κάτι επιτέλους για να αναδείξουμε όπως πρέπει τα μνημεία και την ιστορία ολόκληρης της περιοχής μας!

σ.σ. : Το ότι δεν υπήρξε αθρόα προσέλευση ακροατών σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας, ενδεχομένως θα πρέπει να απασχολήσει την Οργανωτική Επιτροπή.  Και εν ευθέτω χρόνω και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, να υπάρξει το ζητούμενο :  Οργανωτικά, το ''κάτι'' καλύτερο.  Αυτό όμως, ουδόλως αναιρεί την σπουδαιότητα του εγχειρήματος.


*****************************************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου