Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.




Το παραμύθι 
στην ζωή μας.

   Με λόγια πλουμιστά και περίτεχνα πλασμένα, ιστορίες ανακατεμένες με δοξασίες, φόβους και φαντασία, να πλημμυρίζουν με τον εξωτισμό τους και με δαιμόνια την σκέψη μας, στολίζοντας και ομορφαίνοντας μοναδικά τις βραδυές μας, εκεί, δίπλα στο τζάκι των παιδικών μας χρόνων,  ότι καλύτερο είχαμε εκείνον τον καιρό : την επικοινωνία.  
Κι ήταν τα βιβλία με τις ζωγραφιές, τα σχέδια και τις ιστορίες αραδιασμένες μέσα τους, τα παραμύθια όπως τα λέγαμε τότε, οι αφορμές για να διασκεδάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε και να πιστέψουμε στα αγίνωτα της ζωής και στην δύναμη της πίστης σε κάτι.  Είχαμε τότε τα παραμύθια.
   Τούτο όμως δεν άλλαξε με τα χρόνια και το παραμύθι, περιποιημένο, ανανεωμένο και πολλές φορές με διδάγματα, εξακολουθεί να υπάρχει και να ''τραβά'' έξω απ' τον κόσμο, όσους θέλουν να βυθιστούν μέσα του.  Νέες ιστορίες με νέους ήρωες και με νέα νοοτροπία, κυκλοφορούν μέσα από νέα παραμυθο-βιβλία, από τους υπηρέτες της παιδικής αγνής διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας.  Από τους εκδότες των παιδικών βιβλίων.
   Έχουμε την χαρά, ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι συνεργάστηκαν, προκειμένου να κυκλοφορήσει πρόσφατα ένα νέο παραμυθο-βιβλίο, να είναι από την περιοχή μας, από την ''Γούρνα'' μας.  Πρόκειται για την Βιβή Μαρκάτου, έναν νέο άνθρωπο από την Άμφισσα, τα σχέδια της οποίας, κοσμούν το παραμύθι της  Σοφίας Πολίτου-Βερβέρη, με τον τίτλο  ''Το Νερό και το Χώμα'', από τις εκδόσεις ''Σαΐτα''.   Θέμα της είναι μια απλή και αιώνια επαναλαμβανόμενη ιστορία αντιπαλότητας, ανάμεσα στον Έναν και τον Άλλον.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εμφάνιση της Βιβής Μαρκάτου στην  ''γειτονιά'' των βιβλιοεκδόσεων, θα είναι, εκτός από επιτυχής και συνεχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου