Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ vs ΔΡΑΚΑΚΗ



Χρήσεις Υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

   Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δελφών, με το υπ' αριθμόν 100/2013 Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε σήμερα, εξηγεί για ποιόν λόγο είναι νόμιμη κατά την άποψη του Δημάρχου, η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δήμου, πέραν του ιδίου.  Αναφέρεται δε, στην παράγραφο 20 του άρθρου 12 του Νόμου 4071/2012, την οποία και παραθέτει, όπου αναφέρεται η δυνατότητα χρήσης αυτών των αυτοκινήτων πέραν του Δημάρχου και από τους Αντιδημάρχους.  Επίσης στον ίδιο Νόμο, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμαρχο να  επιτρέπει την χρήση των εν λόγω αυτοκινήτων και από  υπαλλήλους του Δήμου, από μέλη του Δ.Σ. ή ιδιώτες, για ''εξαιρετικές'' περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών.  

Το μόνο το οποίο απομένει πλέον από τον κο Δήμαρχο να αποδείξει είναι, σε ποιούς από τους Αντιδημάρχους (ονομαστικά) αντιστοιχεί ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και σε ποιούς άλλους (ονομαστικά) έχει επιτραπεί η χρήση των αυτοκινήτων, λόγω των περιγραφομένων εξαιρετικών περιπτώσεων καταστροφών.  Απλά πράγματα!  
Δηλαδή : Υπάρχουν ένας, δυο ή κάποιοι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι κάνουν χρήση ενός, δυο ή μερικών  Υπηρεσιακών Αυτοκινήτων.  Αυτοί!  Ονομαστικά.   Καθώς επίσης ότι υπήρξαν και ένας,δυο ή κάποιοι άλλοι υπάλληλοι και ιδιώτες, οι οποίοι έκαναν χρήση ορισμένων αυτοκινήτων για συγκεκριμένες  και καταγεγραμμένες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, μετά από έγκρισή του.  Απλά πράγματα και διάφανα!  Για να μην είναι σε θέση ο κος Δρακάκης και ο κάθε κος Δρακάκης, να υποψιάζεται, να υποθέτει και να λέει ότι θέλει για την χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δήμου.
Βεβαίως, το να μην έχουμε χρήματα να αλλάξουμε κάποιες κατεστραμένες λάμπες από τον Δημοτικό φωτισμό, αλλά να έχουμε περίσσευμα υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε κυκλοφορία, όντως είναι κάπως ...οξύμωρο, αν και νόμιμο, φανταζόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου