Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ !...

Η Λύση!

   Θα μας έρθει λίγο ακριβότερα βέβαια, με τις ανάγκες αυτών των άστεγων ''πατέρων'' εντός της Βουλής, αλλά εφ' όσον είναι για το καλό της χώρας, τι να κάνουμε, θα το αντέξουμε.
Οκτώ τα κόμματα πλέον εντός Κοινοβουλίου.  Πληροφορίες λένε ότι το ''στρίψανε'' κορώνα-γράμματα για το ποιός θα είναι (τυπικά) επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.
Το θέμα είναι ότι αλλάζουν τα δεδομένα και οι συσχετισμοί των δυνάμεων εντός Βουλής.  Στα επερχόμενα νομοσχέδια περί πλειστηριασμών κατοικιών, περί νέου φορολογικού, περί εξεταστικών, περί ιδιωτικοποιήσεων, περί απολύσεων και για κάποια άλλα ''αγκάθια'' όπου ο αριθμός  ''153'' είναι επισφαλής, θα φανεί η ''χρησιμότητα'' αυτού του νέου σχήματος.  Καριέρα είναι αυτή, δεν είναι παίξε-γέλασε!

*************************************************************************  

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το όγδοο... κόμμα της Βουλής


Του Αιμίλιου Περδικάρη
Οκτακομματική είναι από χθες η Βουλή, καθώς σχηματίστηκε στους κόλπους της ένα νέο κόμμα – όχι, όμως, παραδοσιακό, σαν τα άλλα, το οποίο προέκυψε από εκλογές.

Στην ουσία, 11 ανεξάρτητοι βουλευτές συνέστησαν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία τους από τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

Πρακτικά, η διαφορά για τους 11 με τη σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ότι αποκτούν όλα τα προνόμια ενός κόμματος μέσα στη Βουλή, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή (γραφεία, μετακλητοί υπάλληλοι κτλ.) όσο και σε επίπεδο διαδικασιών (π.χ. συμμετοχή σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων).

Οι 11 βουλευτές είναι οι Θ. Παραστατίδης (σ.σ.: ορίστηκε ως πρόεδρος), Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. Το δε όνομα του νέου… κόμματος είναι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», ενώ μοναδική μεμονωμένη ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει (για την ώρα…) η Θεοδώρα Τζάκρη.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου