Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ...ΣΚΩΤΙΑ!


Ο Σκωτσέζος ...Διόνυσος!

   Στην μακρινή Σκωτία, εκεί όπου και την σημαία τους την χρωστάνε στην Ελλάδα  και λίγο δυτικότερα από την Γλασκώβη, υπάρχει ένα νησί ονόματι Bute. Είναι πολύ κοντά στην ακτή από την βόρεια πλευρά του και επικοινωνεί με γέφυρα και με πλοία.  Η έκτασή του είναι 122.2 τ.χλμ. και έχει περίπου 7.300 κατοίκους.  Είναι περίπου ίσο σε μέγεθος με την Μύκονο (125 τ.χλμ.).
  Εκεί λοιπόν στην νήσο Bute, στη ανατολική του πλευρά και λίγο πιο νότια από την πρωτεύουσά του  Rothesay, υπάρχει ένα όμορφο κτήριο με το όνομα της περιοχής : Mount Stuart.  Χρησιμοποιείτε για Συγκεντρώσεις, Δεξιώσεις, Συνέδρια και Σεμινάρια καθώς και για διαμονή.  Είναι σε άριστη κατάσταση και οι αίθουσές του είναι όμορφα διακοσμημένες.  Σε μια από αυτές όμως, έχει καλυφθεί η οροφή, με μια ζωγραφική αναπαράσταση του ουρανού, όπου έχουν απεικονισθεί και κάποια αέρινα  ανθρώπινα σώματα, σχεδόν σαν οπτασίες.  Το περίεργο είναι ότι στο πλάϊ αυτών των μορφών, αναγράφονται ονόματα, τα οποία όμως είναι ελληνικά και είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες!  Το ακόμα πιο περίεργο δε είναι, ότι, η συγκεκριμένη φωτογραφία περιέχεται σε τουριστικό οδηγό, όχι για την νήσο Bute, αλλά για ολόκληρη την Σκωτία και μάλιστα είναι και ολοσέλιδη!..



 Η καλωπιζόμενη Ελένη και η Νηρηΐδα  η ομόκλινη  του Ποσειδώνα Αμφιτρίτη,  βρίσκονται στην μιά γωνιά του στερεώματος, ενώ πιό αριστερά μόλις διακρίνεται ο Διόνυσος!  Τι σχέση είναι δυνατόν να έχει ο Διόνυσος με την νήσο  Boute στην Σκωτία!   Σχέση από παλαιά, καμμία.  Αλλά με το  Whisky, σίγουρα τον ...γνωρίζουν για τα καλά οι Σκωτσέζοι.
Ποιά όμως ήταν η ανάγκη του καλλιτέχνη, ο οποίος εζωγράφισε αυτήν την οροφή, ή του ιδιοκτήτη ο οποίος παρήγγειλε αυτό το έργο;
Κατά πώς φαίνεται, δεν υπάρχουν όρια στην παγκόσμια αποδοχή της ελληνική γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας.  Εμείς δεν το ξέρουμε, όλοι οι άλλοι το γνωρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου