Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ.


Η πτώση δεν έχει ...όρια!

    Εδημοσιεύθη  στις 17-4-2013 και ευτυχώς λόγω λάθους, έγινε η ορθή επανάληψή της στο διαδίκτυο στις 27-4-2013, οπότε και την αντιληφθήκαμε, της παρακάτω ανακοίνωσης να την ειπούμε, διάγγελμα καλύτερα, αναγγελία ίσως ή μήπως ''ξεπέτας'' για τα τεκταινόμενα και εκκρεμμούντα στον Δήμο Δελφών.  
Γιατί όπως και να περιγραφεί το παρακάτω κείμενο, με ότι υπονοεί και με ότι πρεσβεύει, αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό το οποίο συμβαίνει στον Δήμο Δελφών : 
Μη προγραμματισμό, προχειρότητα, εκμετάλλευση των ''παραθύρων'' και την ανυπαρξία αντιπολίτευσης, ιδιοτέλεια, μή γνώση των αναγκών του συνόλου των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Κοινοτήτων και γενικά μιά κατάσταση ''άρπα-κόλλα'', με έλεγχο όμως από τους ''ειδικούς'' και την διαφάνεια να τρυπά το πάτωμα.  Και για να γίνουμε πιο σαφείς, απλά θα απαριθμήσουμε τα γεγονότα, για να έχει άποψη ο κάθε δημότης-αναγνώστης, το τι ακριβώς εψήφισε και για ποιόν λόγο, στις Δημοτικές εκλογές του 2010.  Έτσι λοιπόν :
    Μέσα σε 5 (πέντε) ημέρες από τις 27-4-2013, όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν το έγγραφο το οποίο υπογράφει ο αντιδήμαρχος κος Ευστάθιος Μαντζώρος και έχουν σχέση με ένα ή περισσότερα αντικείμενα από τα αναγραφόμενα, θα πρέπει να υποβάλλει πρόταση ενδιαφέροντος στην αναφερόμενη υπηρεσία του Δήμου.  Π.χ. εάν κάποιος έχει επιχείρηση με αντικείμενο ασφαλτικά και εργασίες οδοποιίας (1ο θέμα),  τότε αυτός έχει την δυνατότητα να αποστείλει το ενδιαφέρον του (!) και την προσφορά του στον Δήμο, χωρίς όμως να γνωρίζει αν πρόκειται για  επισκευή 1χλμ. δρόμου ή 100χλμ. δρόμων, άν πρόκειται για επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο, αν η απασχόληση θα είναι για ανάληψη συγκεκριμένου έργου (το οποίο έτσι και αλλιώς θα δημοπρατηθεί) ή για εφεδρεία (για τα μάτια του κόσμου κατά το κοινώς λεγόμενον), όταν και εφ' όσον και αν χρειασθεί να του δοθεί κάποια επιδιόρθωση τμήματος οδού στον Δήμο. Και αυτός θα πρέπει να είναι και σοβαρός και ανταγωνιστικός (από ποιόν;) και διαθέσιμος όταν θα χρειασθεί (να το γνωρίζει από τώρα..) και βεβαίως και να έχει προλάβει να διαβάσει την ''ανακοίνωση'' και να στείλει την πρότασή του.  Αλλιώς, τί να κάνουμε, θα αναγκασθούμε να ''πάρουμε'' από ότι είναι δίπλα μας, έστω και στις 31-12-2013 (συνηθίζεται άλλωστε από τον κο Μαντζώρο).  Και αυτό λέγεται σοβαρός προγραμματισμός από έναν ιστορικό Δήμο, με Αιρετούς-Διοικητές, πολύπειρους και πολυασχολούμενους με τα κοινά της περιοχής μας!
 Ένας δε κακοπροαίρετος, θα ήταν λογικό να υποθέσει ότι θα ήταν δυνατή η δημοσίευση της ανακοίνωσης στο διαδίκτυο την Μ. Πέμπτη και την Τρίτη του Πάσχα να είχε λήξει και το 5ήμερο(!). Αλλά για τον Δήμο μας αυτό θα ήταν αδιανόητο!!
    Όμως, η Οικονομική Επιτροπή Του Δήμου Δελφών, με την 95/9-4-2013 απόφασή της (προ 3 εβδομάδων δηλαδή, ΑΔΑ: ΒΕΑΘΩ9Θ-ΕΞΨ),  έχει ήδη εγκρίνει περί τις 177 θεματικές δαπάνες για ολόκληρον τον Δήμο, όπου  εμπεριέχεται και η πλειονότητα των θεμάτων της δημοσιοποιούμενης σήμερα ανακοίνωσης, με αποτέλεσμα όλοι να καταλαβαίνουμε, ότι κάτι δεν πάει καλά.  Επίσης, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν του φαιδρού της υπόθεσης, με την αντιπολίτευση να ξιφουλκεί μόνον με έναν Δημοτικό Σύμβουλο και το σώμα να προσπαθεί εκ των υστέρων, να βάλλει ''φρένο'' (ντέ και καλά!) κατόπιν εντολής του Δημάρχου, στο όριο των απ' ευθείας αναθέσεων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, οι Δ. Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, όχι μόνον να μήν γνωρίζουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τις Δαπάνες, όχι μόνον να μην γνωρίζουν την ανακοίνωση Μαντζώρου στο διαδίκτυο, αλλά να ψηφίζουν ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε και άλλες 40 (!) νέες  ''σπασμένες'' προμήθειες για υλικά και παροχή υπηρεσιών, ακριβώς στα όρια του νέου εγκεκριμένου των απ' ευθείας αναθέσεων ποσού των 15.000 ευρώ...  Κρίμα, κρίμα, κρίμα...  
Η πτώση και ο ξεπεσμός δεν έχει όρια!...
Κάθε σοβαρός Δήμος με σκοπό και θέληση να εξυπηρετήσει το Δημοτικό και το Δημόσιο συμφέρον, θα ετοίμαζε έναν προϋπολογισμό κατόπιν εισηγήσεων και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές του και θα έπρεπε να εμπεριέχονται εκεί όλες οι συμβατές υποχρεώσεις του και δράσεις καθώς και ο προγραμματισμός για τα απρόβλεπτα.  Αυτό το οποίο γίνεται στον Δήμο μας, επιεικώς θα αναφέρουμε ότι στερείται σοβαρότητος.  Δημιουργεί εντυπώσεις και υπονοούμενα και πάνω απ' όλα, δεν συνάδει με την καλώς εννοούμενη, διάφανη και χρηστή διαχείριση δημοσίων πόρων.

Δεν προτιθέμεθα να επεκταθούμε στο ''σήριαλ'' των απ' ευθείας αναθέσεων, γραπτών και προφορικών.  Είναι θέμα ευθιξίας και τιμής των αναθετών πλέον. Θα υπενθυμήσουμε  όμως, ένα αρχαιοελληνικό γνωμικό στον κο Ευστάθιο Μαντζώρο, αντιπροσωπευτικό της αντίληψης πλέον μιάς προβληματισμένης μερίδας της κοινής γνώμης, για το πρόσωπό του :
''Ού με πείσεις, ούκ αν με πείσεις''
Κατά το κοινώς λεγόμενον, εχάσατε την έξωθεν καλή μαρτυρία κε Μαντζώρο, δεν πείθετε για τις προθέσεις σας. Την επομένη δε φορά, ενημερώστε και εκείνους τους άμοιρους ευθυνών Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους οποίους μετατρέψατε σε υπεύθυνους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, χωρίς οι άνθρωποι να γνωρίζουν τίποτε!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου