Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου Ν. ΦΟΥΣΕΚΗ !!!




Η Συνέντευξη!!...

Η πρόσκληση η οποία έφτασε σε εμάς, ήταν απρόσμενη και αιφνιδιαστήκαμε. Ο Δήμαρχος του Δήμου μας ο κος Νικόλαος Φουσέκης, μας ζήτησε να τον επισκεφθούμε στο γραφείο του, καθ' όσον ήθελε να μας μιλήσει για την υπάρχουσα κατάσταση, τα προβλήματα του Δήμου, τα αδιέξοδα (οικονομικά και πολιτικά) και τέλος για τις πληροφορίες οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, για το πρόσωπό του. Παρ' ότι το blog δεν διαθέτει ακόμη δημοσιογράφους για πολιτικό ή Δημοτικό ρεπορτάζ, επισκεφθήκαμε τον κο Δήμαρχο στο γραφείο του και είχαμε μαζί του μιά εκτενή και αποκαλυπτική συζήτηση, σχεδόν εξομολόγηση εκ μέρους του και ομολογούμε ότι οι εκπλήξεις και οι αποκαλύψεις, διαδέχονταν η μία την άλλη! Αρνήθηκε να κάνουμε χρήση μαγνητοφώνου και μας ζήτησε να περιοριστούμε σε σημειώσεις, τις οποίες εφ' όσον τις ελέγξει, θα κρατήσει και αντίγραφά τους για την αποφυγή υπερβολών εκ μέρους μας. Δεχτήκαμε και παραθέτουμε σήμερα σε πρώτο στάδιο, μιά περίληψη της Συνέντευξης και θα ακολουθήσει σε μερικές ημέρες, η λεπτομερής αναφορά και περιγραφή ερωτήσεων και απαντήσεων.
Ο κος Δήμαρχος λοιπόν είπε :
  • Για τα οικονομικά του Δήμου : Βρισκόμαστε λίγο πρίν από την αναστολή πληρωμών και με το φάντασμα της χρεωκοπίας να πλανάται πάνω από τον Δήμο
  • Για το αποχετευτικό της Κίρρας και τον βιολογικό της Ιτέας : Θα δημοπρατηθεί το πρώτο αλλά για τον βιολογικό δεν υπάρχουν χρήματα (έχει εκπέσει απο το ΕΠΠΕΡΑΑ) .
  • Για το ΓΠΣ Ιτέας-Κίρρας : Οι προτάσεις των Μελετητών, θα προσαρμοστούν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την χρήση γής στην Β' Ζώνη του Δελφικού Τοπίου
  • Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις : Μόνον με χορηγίες από ιδιώτες.
  • Για τις εγκαταστάσεις της S&B στην Ιτέα : Η θέση του είναι γνωστή. Η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική περιοχή και έτσι θα παραμείνει!
  • Για τους αντιδημάρχους : Δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σκέφτεται αλλαγές!
  • Για τα ''Τουμπανάρια'' : Πρόκειται για εμμονή ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά στο τέλος θα δικαιωθεί και θα αποκατασταθεί!
  • Για το πολιτικό του μέλλον : Δέχεται προτάσεις αλλά δεν τον απασχολούν. Είναι νωρίς ακόμα και έχει έργο να παράγει ακόμα σαν Δήμαρχος.
Τέλος, μας δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Δελφών και κατευοδώνοντάς μας έως την εξώπορτα του Δημαρχείου, μας ευχήθηκε χαμογελώντας : 
Άντε και καλό μήνα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου