Τρίτη 16 Απριλίου 2013

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' ΜΕ ''ΣΗΜΑ''...

                                                                   

                                           Αυτούς ήξεραν, αυτούς... εμπιστεύθηκαν!!                                                                                                                                                                                                                                   

   Όπως είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών, το 2007 και το 2008 ο κος Στέλιος Σχοινάς είχε κάνει 2 αναφορές στο Υπ. Πολιτισμού για την υπόθεση της ανοικοδόμησης στα ''Τουμπανάρια''.  Το 2008 η Δ/νση Τοπογραφήσεων Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου του ΥΠΠΟΤ,   έκανε 2 (δύο)  επιτόπιους ελέγχους  και κατέληξε ότι το κτήμα Καλτσή-Δάβαρη, ήταν εντός της Β' Ζώνης του Δελφικού Τοπίου, παρ' ότι το Τοπογραφικό Σχεδιάγραμμα του κου Νικ. Φουσέκη, το τοποθετούσε εκτός της Β' Ζώνης.  Στις 28-7-2008 και 19-8-2008 ο κος Φουσέκης επανήλθε στο ΥΠΠΟΤ, προσκομίζοντας μιά Τοπογραφική Μελέτη της περιοχής ''Τουμπανάρια'', την οποία είχε εκπονήσει εκείνη την περίοδο και  κατά παραγγελία του, η εταιρεία ''ΣΗΜΑ  Α.Τ.Ε.Μ.Ε.'', ισχυριζόμενος ότι το Τοπογραφικό του είναι σωστό και ότι συμπίπτει με την Μελέτη της εταιρείας ''ΣΗΜΑ''.  Δηλαδή  ότι το κτήμα είναι εκτός της Β' Ζώνης.!..  Αναγκάστηκε λοιπόν ο Δ/ντής αυτής της Υπηρεσίας και έκανε και 3ο έλεγχο, χρησιμοποιώντας ότι πιό εξελιγμένο τεχνολογικά υπάρχει για την αποτύπωση εδαφών σε χάρτη, συγκρίνοντας το πόρισμά του βεβαίως με αυτό της ''ΣΗΜΑ'' και το σχεδιάγραμμα του κου Φουσέκη.  Την οριστική και μη επιδεχόμενη αμφιβολίες απάντησή του με ημερομηνία  2-9-2008, είχαμε επίσης δημοσιεύσει προ ημερών.
   Η σημερινή αναφορά μας στο θέμα γίνεται με αφορμή την εταιρεία ''ΣΗΜΑ  Α.Τ.Ε.Μ.Ε.''  της οποίας η σχέση με την περιοχή μας, είναι και μακρόχρονη και ειδική κατά πώς φαίνεται.
  Πρόκειται για μιά Τεχνική Εταιρεία, με εκτεταμένο αντικείμενο δραστηριοτήτων και με πανελλαδική εμβέλεια όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της, της οποίας οι υπηρεσίες έχουν παρασχεθεί και στην περιοχή μας, με τα παρακάτω έργα :
1. Συμπληρωματικές Τοπογραφικές εργασίες για την Αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στον Δήμο Άμφισσας.
2. Σύνταξη πράξης Αναλογισμού διάνοιξης δρόμου προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις Τ.Ε.Ι. Άμφισσας
3. Προμήθεια ορθοφωτοχαρτών και δορυφορικών
χαρτών κλίμακας 1:25.000 για το σύνολο του Δήμου Άμφισσας και 1:5.000 για τους οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου
4. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την εκπόνηση Σχεδίου Δράσης του Δήμου Άμφισσας
5. Και τέλος, Αναθεώρηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Άμφισσας.  Αυτή η ενέργεια παρ' ότι έχει ανατεθεί με σύμβαση από τον Απρίλιο 2008, δεν έχει παραδοθεί ακόμη και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος.  Ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί η Β1 φάση της διαβούλευσης... (αν σας θυμίζει τίποτε η πίεση του κου Δημάρχου για την ''τακτοποίηση'' της Β' ζώνης, σε σχέση με το σε εξέλιξη Γ.Π.Σ. της Ιτέας-Κίρρας, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στα βιντεοσκοπημένα και δημοσιευμένα πρακτικά εκείνου του ... μοναδικού Δημ. Συμβουλίου της 11-2-2013 για να ακούσετε όσα... απερίγραπτα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν εκεί!)

  Συνεπώς με τόσο μακρυχρόνιες και εξειδικευμένες παροχές υπηρεσιών στην περιοχή μας η εταιρεία ''ΣΗΜΑ'', λογικό είναι να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.  Λογικό επίσης είναι το έμψυχο και άψυχο δυναμικό της να είναι άψογο και σύγχρονο προκειμένου να έχει την απαραίτητη επιστημονικότητα η οποιαδήποτε διεκπεραίωση αναλαμβανόμενου έργου από αυτήν.
Στα ''Τουμπανάρια'' όμως έκανε λάθος και εξ όσων γνωρίζουμε, δεν αμφισβήτησε το πόρισμα της Δ/σης Τοπογραφήσεων Φωτογραμμετρίας και Κτηματολογίου του ΥΠΠΟΤ!.  Δεν είναι όμως ένα απλό λάθος.  Είναι ατόπημα!  Και σίγουρα όσο άριστα καταρτισμένο κι αν είναι το προσωπικό της, δεν θα είναι εύκολη πλέον η ανάθεση  στην εταιρεία και άλλων έργων από την  περιοχή μας. Φανταζόμαστε...

    Για την ιστορία και μόνον δημοσιεύουμε το Δ.Σ. της εταιρείας όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (www.sima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου